מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היום השלישי ללא עישוןיולי29/06/2009
אחרי 30 שנה של עישון -תמיד אמרתי שאני או ה ב ת לעשן שאני נהנת מכל רגע..יחד עם זאת תמיד גם אמרתי שכשאחליט להפסיק לא תיהיה בעיה אני מעשנת 1 עד 1.5 קופסאות -- ובכן -
זה קשה אני ביום השלישי מנסה לא לעשות דברים חדים מידי מנסה לשמור על שלוה שקט המון עצבים בגוף מתוך ההרגלים בכל פינה ושעה ביום. טוב אני אתגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה
רמי רומנובסקי29/06/2009יולי שלום,
אני יכול להבין את הקושי.
יש לנו כמעשנים אשליה של שליטה בעישון האשליה הזו לרוב מתבדה כשמנסים להפסיק.
קשה לי למנות את כל ההסברים לתהליך הגמילה אך כל עוד את החלטית ושלמה בבחירתך הקושי שאת חווה אמור לעבור תוך מספר ימים.
כאמור תהליך הגמילה מניקוטין הוא זניח, אך החלק החשוב יותר הוא דווקא הצד הנפשי, איך אני מרגיש כלפי הפסקת העישון, האם אני מרגיש תחושה של ויתור, האם אני שלם עם עצמי - אלו הדברים שגורמים לקושי לרוב.
נסי להבין שכל אי נוחות שאת חווה נובעת כתוצאה מכך שהיית מעשנת ולא בגלל שהפסקת, אם תקפידי לא להחליף את הסיגריות בדבר אחר ואם את באמת שלמה עם החלטתך הקושי רק ילך ויעלם.
אם את מראש יודעת שאת עומדת להכשל זה רק מקשה - קבלי את ההחלטה והיי שלמה איתה ויהיה לך הרבה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום החמישי ללא הסיגריה
יולי02/07/2009אתמול פשוט בכיתי מגעגועים ותיסכול...המוזר הוא שלא ממש בא לי לעשן אלא השינוי הזה
מה שמחזיק אותי בעיתות קשות זה ההתערבות עם הבן שלי - הוא לא מעשן בבית ,הוא יוצא החוצה לעשן ופתאם החדר שלו מבריק ונקי ובלי ריח ואני מרגישה שאני משנה את ההרגלים שלו לטובה וזה ממש מחזק אותי,
אני עייפה בצורה כרונית, כאילו אני על כדור שינה כל היום, האם זה טיבעי? אני פשוט יכולה בלי בעיות שעות לישון..??
יש לי גם בעיה רצינית ביותר במשפחה שנוצרה אתמול ואם היו מספרים לי אותה לפני שהפסקתי לעשן לא הייתי מאמינה שבתקופה כזאת אני עדין לא מעשנת לא לקחתי סיגריה אפילו כששמעתי אני חשה רק עייפות עייפות... ובכי בגרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים
רמי רומנובסקי02/07/2009יולי שלום,
כל מה שאת מתארת הוא פועל יוצא של קושי שבבסיסו הוא נפשי, העייפות נובעת לרוב מדכאון ורצון לברוח ולחכות שזה יעבור.
אני ממליץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר, אני מאמין שתרגישי אחרת אחרי הקריאה.
בהצלחה
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)