מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעזור לחברה להפסיק לעשןדי02/07/2009
שלום,
מבקש את עזרתכם בנושא הפסקת העישון.
חברה שלי עישנה בערך 3 שנים לפני שהכירה אותי (מגיל 16 עד 19 בערך)
היא הייתה מעשנת לא "כבדה" אני מניח 3-5 סיגריות ביום.
כאשר הכרנו, ביקשתי ממנה להפסיק. ולמזלי הרב היא הפסיקה (כמעט מייד, אני מניח שהיא גם ככה חיפשה סיבה בשביל להפסיק)
אנחנו 3.5 שנים ביחד ואני יודע שבכל התקופה הזאת היא עישנה אולי 2 - 3 סיגריות סה"כ (את כולם היא עישנה כאשר לא הייתה לידי).
לא מזמן היא התחילה לעבוד במקום עבודה מסויים, והודיע לי חגיגית שהיא חזרה לעשן.
היא הסבירה לי שהיא התגעגע לזה כל אותו הזמן שלא עישנה.
וכרגע היא מעשנת רק בעבודה, אחרי האוכל ובהפסקות. (בערך 2-3 סיגריות ביום).
ניסיתי במשך מספר ימים להסביר לה את את כלל תופעות הלוואי שיש לסיגריות בתקווה והיא תנסה להפנים אותם, אבל ללא כל הצלחה. זה רק מרגיז אותה יותר כשאני מדבר על הנושא הזה.
לדעתי האישית, היא לא באמת התגעגע לזה וגם לא באמת אוהב את הסיגריות, בניגוד למה שהיא אומרת לי. לא יודע אם ניתן לכנות את זה ככה, אבל אני חושב שזה פשוט "לחץ חברתי" .
ממה שהבנתי ממנה רוב החברים החדשים שלה בעבודה יוצאים לעשן אחרי הפסקת האוכל בצהריים ובכללי יוצרים לעצמם "הפסקות סיגריה" שכאלה.
אני מתאר לעצמי את המצב שהיא עומדת שם וכולם מעשנים אז כדי להרגיש שייכת היא ביקשה ממישהו סיגריה וככה זה התחיל.
אני מבקש לדעת איך אני יכול לנסות לשכנע אותה להפסיק לעשן ?
תודה רבה לכל המגיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכנוע
רמי רומנובסקי02/07/2009שלום רב,
שיחה על נזקי העישון לא ממש עוזרת כדי לששכנע מעשנים להפסיק, גם הלחץ מייצר רתיעה.
דבר איתה במקום זה על עצמך ועליה, איך זה פוגע במערכת היחסים שלכם, איך היא הרגישה בתקופה של עישנה (עובדה שהיא לא היתה צריכה את זה), שאל אותה אם היא רוצה לעשן לכל החיים כי אמנם עכשיו היא מעשנת מעט אך עם הזמן זה רק ילך ויגבר כי זו טבעה של התמכרות.
אני מאמין שקריאה בספר של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" תעזור לך להבין איך להתמודד טוב יותר עם הדבר.
ואל תשכי שאנחנו כאן כדי לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)