שאלה:)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה:)
    ענת
    08/07/2009

שלום,

אני בשבוע החמישי של הפסקת העישון (ממש ספירה כמו הריון..) לאחר קרוב ל20 שנה של עישון, כאשר הם יותר ממחצית מניין שנותיי(זהו נסיוני הראשון והאחרון ). הפסקתי בעיקבות הספר ואני קוראת אותו פעם שנייה לחיזוק.
    סה"כ אני מתמודדת לא רע, אבל עדיין רואה את עצמי כאדם מעשן, יותר מאשר לא. בלילות אני חולמת לעיתים על מעידות, וזה מפחיד אותי גם במציאות...
    הפסקתי לעשן בעיקר מפני שלא יכולתי לנשום, אבל גם נהניתי אני חייבת לציין למרות כל האשלייה הפסיכולוגית שבזה.
    כמו שאמרתי, אני מתמודדת לא רע, אבל עדיין "בא לי" פשוט ונקי (או מלוכלך...) בא לי סיגרייה.
    מנסיונכם, האם זה יעבור יום אחד? אני יודעת שאתם נגמלים בעצמכם, והכרתם נגמלים למכביר.
    אני פשוט צריכה לדעת שיום אחד החשק לזה יעבור....

תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה:)

הוספת תגובה

• מתי זה עובר?

רמי רומנובסקי
    08/07/2009

ענת שלום,

אם את סופרת ימים נראה לי שאת לא לגמרי במקום הנכון, כשהשיטה עובדת כמו שצריך אז סופרים ימים באופן הפוך, אני הסתכלתי אחורה ולא האמנתי שעשיתי את זה כל כך הרבה שנים. חשבתי לעצמי שאם הייתי יודע את מה שאני יודע היום הייתי מפסיק ממזמן.

נראה לי שאת מרגישה שאת מוותרת על משהו, כפי שציינת "נהניתי". קשה לי להסביר על רגל אחת את אשליית ההנאה אך אם כך את תופסת את זה זו גם הסיבה שבגללה קשה לך.

קריאה נוספת בספר בהחלט יכולה לעזור, ובינתיים ברגעים של קושי שאלי את עצמך אם את רוצה לחזור עכשיו לקופסא ביום, כל יום כל היום ואיך הרגשת בתקופה שעישנת....

לשאלתך כן זה עובר, זה יכול לעבור לתמיד ברגע זה, ברגע שתביני שאת לא באמת מוותרת על שום דבר, אגב גם אם לא תביני רוב הסיכויים שזה רק ילך ויעלם עם הזמן.
    אך בינתיים נראה לי שאת בין כוח רצון לאלן קאר.... ברגע שתהיה שלמה עם החלטתך אז תגיע גם ההרגשה הטובה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי לעשן

עליזה
    08/08/2009

שלום

עד לפניי שלוש שנים עישנתי כנעט חפיסת סיגריות,ובשלוש שנים האחרונות אני
    מעשנת ביין 7-8 סיגריות ליום,הפסקתי לפניי שבוע לעשן ואני נעזרת בסיגריה האלקטרונית של
    טאקו שהיא בלי ניקוטין ורעלים אחרים שיש בסיגריה רגילה,אני רוצה לציין שאני מסתדרת עם זה מצויין,השאלה שלי היא האם זה תחליף טוב? הבנתי ולפי הפרסומים איין בזה רעלים למרות הפירסומים בימים האחרונים על מציאת רעלים בסיגריה האלקטרונית.אפשר להעזר בסיגריה
    האלקטרונית מבלי להחשף לנזקים כמו בסיגריה רגילה?אודה מאוד על תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שאת ממש רוצה להפסיק לעשן

אלי
    11/07/2009

כמו שכתוב בספר, החשק לסיגריה הוא מין רעב קטן ומציק שאפשר להתעלם ממנו. ככל שעובר הזמן, הרעב מדוכא, אבל מניסיוני (5 חודשים גמול) לא נעלם לגמרי. פשוט תאמרי לעצמך שזה לא תורם לך לכלום ושאת לא צריכה את זה ("מה זה נותן לי בכלל?")

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת לומר כאן משהו...

סמדר
    18/07/2009

זה כבר כמעט 9 חודשים שאני לא מעשנת. הפסקתי בערב ראש השנה 28.9.08 - וזהו אחד הדברים שאני הכי גאה בו שעשיתי בחיי.
    פסיכולוג אחד שאני מכירה, שמנהל מרכז גמילה מסמים ואלכוהול כבר מעל 30 שנה, אמר לי שהוא מכיר מכורים שנגמלו מאלכוהול ומהרואין ומקוקאין אבל לא מצליחים להיגמל מהניקוטין, מהסיגריות, ושאני צריכה להיות נ-ו-ר-א גאה בעצמי.
    ואני אכן ממש, אבל ממש, גאה בעצמי.
    וכך צריכים להיות כל אחד ואחת שהצליחו לברוח מהבית כלא המזוויע הזה.
    כי למרות איך שמנסים ל"מכור" לנו את זה, זה לא כזה קל לכולנו. ולא בגלל שהראש שלנו לא התיישר נכון עם השיטה, אלא פשוט בגלל שחלקנו רגישים אחרת.

חברה שלי (עדיין מכורה קשה-עברה שכבר 3 סדנאות של אלן קאר ועדיין לא מצליחה לצאת לחופשי מרוב פחד) שואלת אותי כל הזמן אם אני אכן באמת "לא מעשנת מאושרת".
    והתשובה שלי היא תמיד זהה: אני משתדלת.
    לא בגלל שזה קשה כל-כך לחיות בלי "סיגרע אהובתי" אלא בגלל שלהיות מאושרת או לא מאושרת אין כל קשר לעישון. זהו מצב הצבירה שאנחנו בוחרים להיות בו (או לפחות משתדלים).
    מה שכן אני חייבת לומר שלהתמכרות לעישון יש הרבה מעבר ל"רק" התמכרות לסם הנוראי הזה ניקוטין, והרבה הרבה מעבר ל"רק" ההתמכרות לשטיפת המוח (ע"פ אלן קאר).

זה קשה להפסיק לחכות לרגע שבו ייפסקו החשקים האלה, הפתאומיים האלה, שתופסים אותך בדיוק כשאת ממש לא מוכנה אליהם, של 'אויש... בא לי סיגריה'.
    הם עוברים, אם רק נותנים להם. אבל מכיוון שכל-כך נעים להיות במקום שבו אפשר לחיות בלי להצטרך סיגריה, ובלי ש'בא לי לעשן', הפעמים האלה, שפתאום כן קורים אכן יכולים להלחיץ (מעט או הרבה, תלוי ביום ובמפלס החרדה הכללי).

אני מתארת לעצמי שאם נפסיק לפחד מהרגעים האלה ונסמוך על עצמנו שלא נתפתה לחזור מרצוננו למאסר העולם של מפלצות הניקוטין (הפיזית ובמיוחד הרגשיות), יהיה לנו קל יותר לא להיבהל כשזה קורה, ולהבין שזה ככל הנראה חלק מהתהליך (של המוכשרים פחות).

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה פה??? יש כאן צנזורה???

סמדר
    19/07/2009

את הפסקה האחרונה של מה שכתבתי מישהו מחק מההודעה שלי.
    מה עם חופש הדיבור???

הנה הפסקה שוב:

""אני מוסיפה כאן קישור לשאלה בעניין מאוד דומה ששאלתי לפני חצי שנה בפורום אחר, במיוחד בגלל התשובה המקסימה והרגישה שענה לי מנהל הפורום: בכיינות רגשנות וחלומות...[/a] (יש לגלגל מעט את הדף כדי להגיע להודעה מאת שותהקפה מה-27.1.09). ""

והנה הקישור שמשום מה לא מצליח להתווסף להודעות בפורום הזה:
    פלוק במערכת או חלק מהקונספירציה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנזורה

רמי רומנובסקי
    19/07/2009

הי סמדר

הצנזורה היא לא שלנו אלא של מנהלי האתר שמורידים קישורים חיצוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אההה.... :-))

סמדר
    21/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בפורום אחר באתר קישורים כן מתווספים

סמדר
    21/08/2009

לא נחה דעתי ולכן הכנסתי הודעת ניסיון בפורום אחר (תזונה קלינית) באתר BeOk, עם קישור מודבק וקישור בגוף הודעה.
    שני הקישורים התווספו ללא שום בעיה להודעה.
    שם לא הייתה כל בעיה של צנזורה.

שווה להתריע בפני מנהלי האתר שיש באג שהתלבש באופן אישי רק על הפורום הזה.
    אולי יש בידם לתקן את הליקוי.

:}

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר!!

יעל
    15/08/2009

היי סמדר.

הפסקתי לעשן לפני כחודש וחצי, בשיטתו של אלן קאר.
    אני חייבת לומר לך שמבין כל ההודעות בפורום זה, כולל ובעיקר ההודעות "מטעם", הדברים שכתבת היו הכי מדויקים והכי מעודדים בעיני.
    אשמח מאוד מאוד מאוד לקרוא עוד דברים מנסיונך-אני פשוט מרגישה שאת כנה ולא מנסה לתאר את הכל בצורה כל כך "ורודה" שמה לעשות-לעיתים אינה תואמת את המציאות ...
    מה שמצא חן בעיני בכתיבתך היא הגמישות-(לתשומת ליבם של מנהלי הפורום שלעיתים נדמה כאילו הם בעיקר עסוקים בפירסום עיקש).
    באמת שאודה לך מאוד באם תוכלי לפרסם כאן עוד כמה טיפים והתייחסויות לעניין.
    בתודה ובהערכה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעות מטעם

רמי רומנובסקי
    16/08/2009

יעל וסמדר היקרות,

צר לי שאתן רואות את ההודעות שלנו בפורום כהודעות מגמתיות.
    שחף ואני שנינו היינו מעשנים כבדים ושנינו הפסקנו לעשן בקלות רבה והיום אנו חולקים את נסיוננו עם אנשים אחרים.
    נכון שזה עסק אך למזלנו זכינו לעבוד בתחום שעוזר לאנשים ומציל חיים, הסיבה הראשונית בגללה כל אחד מאנשי הצוות של אלן קאר בחר בתחום זה היא בגלל שכולם היו מעשנים לשעבר שהצליחו להפסיק בקלות!!!

אם זה לא קל לכן אז משהו לא הוטמע, נכון יש אנשים שלא מסתדרים ולא מצליחים להפסיק בשיטה זו או שלא קל להם. אם אתן לקוחות שלנו והייתן בסדנה אז פנו אלינו לעזרה, אם לא ננסה לעזור בפורום.

כשזה כן עובד כמו שצריך אז זה ממש קל, אנחנו לא עסוקים בפרסום עיקש אנחנו חוזרים ואומרים שאם זה לא קל, אז יש מה לעשות. לכל מי שהשיטה עובדת (ולא רק לנו) אז אין שום חשק לעשן, אין קושי, אין מלחמות זהו זה פשוט נגמר לתמיד וברור שזה לא יחזור.

המטרה שלנו היא לחלוק איתכן את התובנות שלנו - כלא מעשנים מאושרים, אם לעומת זאת אתן מעדיפות להקשיב לאנשים שקשה להן אז מה טוב, אפשר להתנחם אחת בזרועות השנייה, אך לעיתים עדיף לפתוח את האוזניים למי שנמצא במקום אליו אתן שואפות להגיע - כלומר לא מעשנות מאושרות.

אנחנו שם ונשמח לחלוק אתכן את ההבנה שלנו, הרי זה מה שאנו עושים כל יום מול עשרות אנשים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעל (וגם לרמי...)

סמדר
    20/08/2009

רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך.
    ברכות חמות וטפיחות שכם נרגשות על הפסקת העישון.
    כל הכבוד.
    באמת.
    מאוד שמחה איתך, ומחזקת אותך לדבוק בדרכך החדשה ולזכור שנתת לעצמך את המתנה הכי נהדרת שיכולת לתת לעצמך.

וגם, תודה על מילותייך. אני כל-כך שמחה שהניסיון שלי עוזר למישהו/י.

ובענין ה'הודעות מטעם' וכיוב' -
    אני לא חושבת שהמטרה של מנהלי הפורום הזה כלכלית נטו, אני בטוחה שהם כאן היא הם חשים שיש להם שליחות ושיש להם מה לתת.
    אסור גם לשכוח שהם מקדישים כאן מזמנם ללא תמורה.
    אני באמת ובתמים מאמינה שהם מאמינים בכל ליבם שאם "הראש מתיישר עם השיטה" אז זה בכלל לא קשה, ותסמיני הגמילה הופכים להיות שוליים וחסרי משמעות אמיתית.
    ויכול להיות שהם צודקים - אני לא יודעת, אין אפשרות באמת לבדוק את זה (=מתודולוגית!).
    מה שאני כן יודעת זה שיש אנשים ש"מצליחים להתיישר עם השיטה" ובכלל לא קשה להם (או קשה להם רק קצת, זניח...), ויש כאלה שבכלל לא "מצליחים", ויש כאלה ש"מצליחים חלקית" (כמוני למשל..).

יחד עם זאת, ולמרות שלא עברתי את הסדנא ("רק" קראתי את הספר, אבל "להגנתי" שוחחתי עם כאלה שעברו אותה ללא הצלחה [אחת מהם שלוש! פעמים...]), אני מסכימה איתך שיש משהו שעובר נוקשה באופן שבו מגיבים מנהלי הפורום למצוקות הפונים ש"לא התיישרו עם השיטה" ברמה זו או אחרת.
    גם לי חסרה הגישה האמפטית שתתן הכלה ומקום לתחושות של האחר, גם אם הוא לא "עונה על הציפיות".
    יכול מאוד להיות שהדבר נובע מן העובדה שלמרות שיש הרבה רצון טוב, אין למנהלי הפורום הזה הכשרה טיפולית.

בכל מקרה, אורית (שניהלה את הפורום בעבר) נתנה לי כאן יד מחבקת וטובה, מחזקת ושלוה,
    ועל כך תמיד אוקיר תודה לפורום הזה.
    (אי אפשר לצרף כאן להודעות קישורים, את מוזמנת לחפש הודעות מאוק' 2008).

ולכן גם אני תמיד אשמח להעביר הלאה...
    סמדר :}

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעל (וגם לרמי...)

סמדר
    20/08/2009

רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך.
    ברכות חמות וטפיחות שכם נרגשות על הפסקת העישון.
    כל הכבוד.
    באמת.
    מאוד שמחה איתך, ומחזקת אותך לדבוק בדרכך החדשה ולזכור שנתת לעצמך את המתנה הכי נהדרת שיכולת לתת לעצמך.

וגם, תודה על מילותייך. אני כל-כך שמחה שהניסיון שלי עוזר למישהו/י.

ובענין ה'הודעות מטעם' וכיוב' -
    אני לא חושבת שהמטרה של מנהלי הפורום הזה כלכלית נטו, אני בטוחה שהם כאן היא הם חשים שיש להם שליחות ושיש להם מה לתת.
    אסור גם לשכוח שהם מקדישים כאן מזמנם ללא תמורה.
    אני באמת ובתמים מאמינה שהם מאמינים בכל ליבם שאם "הראש מתיישר עם השיטה" אז זה בכלל לא קשה, ותסמיני הגמילה הופכים להיות שוליים וחסרי משמעות אמיתית.
    ויכול להיות שהם צודקים - אני לא יודעת, אין אפשרות באמת לבדוק את זה (=מתודולוגית!).
    מה שאני כן יודעת זה שיש אנשים ש"מצליחים להתיישר עם השיטה" ובכלל לא קשה להם (או קשה להם רק קצת, זניח...), ויש כאלה שבכלל לא "מצליחים", ויש כאלה ש"מצליחים חלקית" (כמוני למשל..).

יחד עם זאת, ולמרות שלא עברתי את הסדנא ("רק" קראתי את הספר, אבל "להגנתי" שוחחתי עם כאלה שעברו אותה ללא הצלחה [אחת מהם שלוש! פעמים...]), אני מסכימה איתך שיש משהו שעובר נוקשה באופן שבו מגיבים מנהלי הפורום למצוקות הפונים ש"לא התיישרו עם השיטה" ברמה זו או אחרת.
    גם לי חסרה הגישה האמפטית שתתן הכלה ומקום לתחושות של האחר, גם אם הוא לא "עונה על הציפיות".
    יכול מאוד להיות שהדבר נובע מן העובדה שלמרות שיש הרבה רצון טוב, אין למנהלי הפורום הזה הכשרה טיפולית.

בכל מקרה, אורית (שניהלה את הפורום בעבר) נתנה לי כאן יד מחבקת וטובה, מחזקת ושלוה,
    ועל כך תמיד אוקיר תודה לפורום הזה.
    (אי אפשר לצרף כאן להודעות קישורים, את מוזמנת לחפש הודעות מאוק' 2008).

ולכן גם אני תמיד אשמח להעביר הלאה...
    סמדר :}

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לרמי וד"ש לסמדר

יעל
    25/08/2009

היי.
    בנוגע לתגובתי הראשונה ומה שכיניתי ה"הודעות מטעם".
    ראשית, דווקא לא התכוונתי בעיקר לתועלת הכלכלית של מנהלי הפורום.ברור שגם זו קיימת, אבל בגדול אני בהחלט מעריכה את הנכונות, ההשקעה והזמן, וחלילה לא רומזת על איזו "אג'נדה מרושעת".
    אבל רמי, שים לב שגם בתגובתך בחרת לומר משהו על "אלו שמתקשות", או משהו בסגנון,אני לא זוכרת את הביטוי המדויק, אבל זו בדיוק הדוגמא למה שאני מתכוונת אליו!
    קצת גמישות. קצת אמפטיה. קצת "סתם מילים נחמדות". זה לא יזיק! לא כל רגע קטן וחולף של קושי מצריך את הנאום הקבוע על "בעיה בהפנמה". אפשר גם סתם מילת עידוד.
    אני אישית נכנסת לפורום הזה מעט מאוד, רק ברגעים מסוימים שקצת "מוזר" לי בהם, ממש קצת, ממש טיפ-טיפה, ובכל זאת, התגובות היחידות הן ש"משהו בראש לא התיישר".
    אז לא. זה לא עוזר וזה גם לא נכון. אנחנו לא רובוטים, גם כשהשיטה עובדת. צר לי לומר זאת, אבל יש משהו מתנשא ומרגיז בתגובות האלו, ואני אסביר למה.
    כשמפסיקים לעשן, השינוי-כפי שכולנו יודעים, הוא גורף ומאוד משמעותי.
    זה לא *רק* ענין של "קל" או "לא קל". בין היתר זה שינוי תפיסתי-התנהגותי מאוד גדול, ולזה צריך פשוט להתרגל. להסתגל לאורח חיים אחר לגמרי.קודם עישנתי, עכשיו לא.זה נפלא, מדהים, להיט , ובכל זאת, זה דורש זמן להתרגל לזה. גם כשקל, זה ענין אך ורק של זמן להפנים את זה. של לקלוט שוב ושוב ושוב שאני לא מעשנת.
    אני לא רוצה לעשן, אני שמחה שאני לא מעשנת, ואין שום בעיה ב"קליטתי" את השיטה. ולצד זה, אי אפשר לבטל בהינף עכבר, את השינוי העצום בחיים. גם שינויים טובים ומבורכים, רמי, דורשים זמן עיכול. וזו הכוונה בקצת גמישות ואמפטיה.
    לעיתים זה כל מה שנדרש, ולא מיד לזרוע פאניקה ולערער-"לא הפנמת לגמרי את השיטה".
    זה לא מבטל את הערכתי על ההשקעה והרצון הטוב, אבל זה גם לא עוזר. ובסיכומו של דבר, כל מי שהפסיק לעשן, בכל דרך שהיא, יש לשמוח איתו ולזרוק איזו מילה טובה.
    בכל אופן, ואחרי כל מה שאמרתי, אני כן מעריכה אתכם, את "ההקשבה" ואת קיום הפורום הזה.
    לילה טוב,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רמי רומנובסקי
    25/08/2009

יעל שלום,

תודה על ההודעה האחרונה, לקחתי לתשומת ליבי :)
    נשמח לעזור בכל דבר או עניין

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש ממש שמחתי לקרוא ת'תגובה שלך כאן

יגאל אורן
    05/09/2009

כל הכבוד לך !!!

מקווה שהעישון הוא 'היסטוריה' (ללא היסטריה :)

המשך הצלחה - יגאל אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעניינת על איזה ספר מדברת ענת

גליה
    12/08/2009

בס"ד
    בסה"כ רוצה לשאול את ענת על איזה ספר מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגליה תשובה

רמי רומנובסקי
    12/08/2009

שם הספר הדרך הקלה להפסיק לעשן מאת אלן קאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו