מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפסיקה לעשן בפעם הרביעית כבר...סבטה15/07/2009
אני בת 29 ומעשנת מגיל 18 כחצי קופסא ביום.
היו תקופות (קצרות) בהן עישנתי מעט יותר והיו בהן עישנתי פחות.
בפעם הראשונה הפסקתי כשהייתי בת 19 ולא עישנתי 3 חודשים. היה כיף לחזור לעשן עם חברות בצבא!
בפעם השנייה הפסקתי כשהייתי בת 22 ושוב החזקתי מעמד 3 חודשים. הפעם הסיגרייה הראשונה אחרי ההפסקה לא הייתה נעימה כ"כ אך מהר מאד חזרתי לעשן את הכמות הקבועה שלי.
בפעם השלישית הפסקתי לעשן לפני יותר משנה אחרי שקראתי את הספר של אלן קאר ("הדרך הקלה..."). והפעם נשברתי אחרי חודש וחצי בלבד... עצוב אני יודעת.
לפני חודשיים וקצת הפסקתי שוב לעשן (זו כבר הפעם הרביעית). הפעם הפסקתי כי לא הרגשתי טוב. כל מיני כאבים בחזה כנראה ניסו לרמוז לי שכדאי לי לא לעשן. ניסיתי לשכנע את עצמי שהכאבים לא יכולים לנבוע מהעישון כי הייתי מעשנת רק חצי קופסא ביום והסיגריות היו מאד קלות. אבל משום מה כשבועיים אחרי שהפסקתי לעשן, הכאבים חלפו לגמרי.
העניין הוא שבשבועיים שלושה האחרונים אני פשוט יוצאת מדעתי. אני כ"כ רוצה לעשן שזה מטריף אותי. זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו בבוקר והאחרון לפני שאני נרדמת. אני מאבדת ריכוז בעבודה ובלימודים בגלל המחשבות האלה וזה גורם לי לחשוב שבאמת עדיף לי כבר לעשן. בתקופה הזו שוב התחלתי לקרוא את הספר של אלן קאר אבל הוא לא עוזר לי. פשוט לא עוזר (למרות שאני מכירה מספר אנשים שלאחר קריאה בודדת הפסיקו לעשן לחלוטין).
אשמח לשמוע עצות (ידידותיות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים אחרי זמן רב
רמי רומנובסקי16/07/2009סבטה שלום,
אני מודע למצוקות שאת מתארת, מן הסתם אם קראת את הספר את מבינה שזה לא קשור לניקוטין, הרי ניקוטין עוזב את הגוף לחלוטין אחרי שלושה חודשים.
אך אם הייתי רוצה למדוד את מאפייני ההתמכרות הייתי אומר ש 1% הוא גופני (ניקוטין) ו 99% הוא נפשי - הרצון לעשן.
לאחר זמן מה שלא מעשנים שוכחים איך הרגשנו ולמה הפסקנו, בו במקביל אם את עדיין לא שלמה עם ההפסקה יופיעו קשיים וגעגוע שרק הולכים ומתחזקים עם הזמן.
נהדר שקראת את הספר אך לדעתי הוא לא עשה את העבודה עבורך, חלק מהאנשים מסתפקים בו אך חלק גדול יותר צריכים מעבר לכך. זו מטרתה של הסדנה ובערך חצי מהאנשים שמשתתפים בה הם קוראי הספר שנזקקו לעזרה נוספת.
בין אם תחליטי לבוא ובין אם לאו חשוב להבין שהקושי שלך נובע אך ורק מהתפיסה שלך את העישון בתור דבר מהנה שנאלצת לוותר עליו בגלל מצבך הבריאותי. על מנת להקל על התחושה ולמעשה להפטר ממנה לחלוטין יש להבין באופן מוחלט שאינו משתמע לשני פנים את מנגנון ההתמכרות ואשליית ההנאה ואז זה הופך להיות ממש ממש קל.
אם את מוצאת את עצמך מתגעגעת או חושבת על סיגריה נסי להיות ישרה עם עצמך ושאלי את השאלה האמיתית. האם את מתגעגעת לכאבי החזה? האם היית רוצה לחזור לחצי קופסא ביום? איך הרגשת בתקופה שעישנת, למה רצית להפסיק?
תזכרי שאין כזה דבר רק סיגריה אחת זה הכל או כלום, בד"כ זה מקל ואם לא אני ממליץ לך בחום לבוא לסדנה אני בטוח שאחריה תרגישי אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שהפסקתי
גיל22/07/2009שלום לכולם , הפסקתי לעשן לאחר 12 שנה של עישון כבד 50 סיגריות ביום ,רציתי זאת הרבה זמן זמן אמרתי שאני מפחד כי אני רוצה לעשות זאת פעם אחת וזהו,התהליך נבנה ,נרשמתי לקבוצת תמיכה בקופת חולים והתחלתי לקחת כדור בשם זייבן ובנוסף קראתי את הספר של הלן קאר בסופ"ש אחד,היה נסיון בעבר לקרוא את הספר אבל הוא שיעמם אותי וביום כיפור שנה שעברה הצהרתי שאני מפסיק לעשן ל24 שעות לא הצלחתי והנה לאחר שלקתי מכבר את הכדור השישי בסדרה מתוך שישים כאשר ביתי הפעוטה בין זרועותיי בשעה 2 לפנות בוקר מסיים את הדף האחרון בספר אמרתי לעצמי גיל זהו סיימת לעשן זה נגמר וכך היה החזרתי את ביתי למיטה ,סגרתי את הספר (פיתחתי מיומנות רבה לבצע דברים עם יד אחת כאשר היד השניה אוחזת את ביתי כולל לפתוח קופסת אוכל ולתת לכלבה ולחתולה).
לסיכום סיימתי לעשן אני בטוח היו רגעים מעצבנים ,עמדתי לא פעם בנסיון אבל זהו וטוב שכך וברצוני שתדעו מספר דברים:
1 הכל כשר בלהפסיק לעשן ואפשר לעשות הכל ביחד(לקרוא ולקחת סדנאות,זייבן ,מכות חשמל ,חלב יונים ,אבנים חמות ,אבוקדו על הראש ) הכל כשר מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לשני אבל בכדי שהכל יתקיים צריך לרצות ,זה הכל לרצות!!!!!!!!!!!!
זה כיף לא לעשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא המשפחה שלך יכול לעזור לך
טובה19/07/2009כול הכבוד שהחלטת להפסיק לעשן,גם אני הפסקתי בזמן הלימודים באוניברסיטה, ולפני כול במחן חשבתי לעצמי שסיגריה היתה עוזרת לי להתרכז, ובמחשבה שנייה נזכרתי שגם כשעישנתי לא היתרכזתי (היום לאחר הרבה שנים אני יודעת שיש לי ADD ) גם לא הייתי רגוע כשעישנתי, כפי שנהוג לחשוב.כשהפסקתי לעשן לא היו טיפולים שיש היום.
פני לרופא המשפחה שלך, יש לו/ה הרבה דרכים לעזור לך לעבור את התקופה הקשה ולהצליח סוף סוף להפסיק לעשן לתמיד.
בכול הפסקת עישון יש התמודדות, לאחר שתצליחי בה תרגישי יותר חזקה, כי עשית זאת ויצאת לחופשי, הצטרפת ל 77% מאוכלוסית ישראל שלא מעשנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקתי לעשן לפני חודשיים בעזרת
יהודית24/07/2009מ/בקשת עזרה .הפסקתי לעשן לפני חודשיים בעזרת אלן קאר וקשה לי אני מאוד עצבנית מהעושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעזרת מה הפסקת?
הגר24/07/2009האם קראת את הספר או השתתפת בסדנה?
הסדנה מאפשרת לך להשתתף בסדנאות חיזוק, תבדקי את זה.
אם הפסקת בעזרת הספר, נסי לקרוא אותו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)