הפסקתי לעשן....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקתי לעשן....
    בובית
    18/07/2009

הפסקתי לעשן בערך כמה ימים...השיטה שלי בגדול היתה כל הזמן להאריך את הזמן בין סיגריה לסיגריה, אני משתמשת במסטיקים (רגילים לא עם ניקוטין) והיום הרעב היה קצת יותר מדי גדול אז קניתי משאף ניקורט...זה ממש מקל ופתאום נפתח לי עולם שלם שלא ראיתי כבר שנים רבות...זה כאילו הייתי תקועה במימד אחר...החדר כבר לא מסריח מעשן, וגם הידיים...הקול יותר צלול...בקיצור עולם אחר...
    הפחד הכי גדול שלי שאם אני ישתמש יותר מדי במשאף אני יתמכר אליו ואז לא עשיתי בזה כלום...
    האם זה קורה? או שהגוף לאט לאט מתרגל...תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקתי לעשן....

הוספת תגובה

• משאפים ותחליפי ניקוטין

רמי רומנובסקי
    19/07/2009

שלום לירון,

שמח לשמוע שהפסקת.
    השיטה שלך די בעייתית בעיני, הרי צמצום מספר הסיגריות לא מקל אלא רק מקשה, כל סיגריה רק הופכת ליקרה יותר ובעלת ערך בעיניך.
    השימוש בתחליפי ניקוטין איננו אפקטיבי במיוחד, מחקרים מראים על 5% הצלחה אחרי שנה (אגב באופן עצמאי מה שקוראים "כוח רצון" מגיעים לאחוז דומה).
    תחליפי הניקוטין מחליפים את הדרך בה את צורכת את הסם - במקום בסיגריה במשאף או במסטיק.
    בלאו הכי ההתמכרות לניקוטין היא הצד השולי יחסית בתלות - מבחינת תחושה היא עוברת אחרי 3-4 ימים. הקושי האמיתי הוא נפשי, ההרגלים תחושת הויתור, הקנאה במעשנים אחרים וכיו"ב.
    אני ממליץ במקום לצמצם להפסיק בבת אחת, ללא תרופות או תחליפים, קחי בחשבון שבכמה ימים הראשונים תהיי מעט חסרת נינוחות אך זה בסה"כ הניקוטין שיוצא מהמערכת.
    הכי חשוב שתהיי שלמה עם ההחלטה שלך ונחושה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו