מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה כללית.......בובית20/07/2009
רציתי לשאול אתכם בנוגע לשיטה של אלן קאר...
אני רוצה להפסיק לעשן ומאוד קשה לי לבד...ניסיתי כמה ימים ונשברתי היום אחרי ייסורי גמילה קשים, כמו כאבי ראש, חולשה כללית, עצבנות מטורפת, תסכול עמוק ודיכאון, לילה שלם שלא נרדמתי ורק בכיתי בכי תמרורים, קראתי קצת תספר בזמן הזה אבל מרוב ההיסטריה והסערת רגשות לא יכולתי להתרכז. זה בלי לציין תמובן מאליו שזה חשק עז לסיגריה, עצירות ותיאבון.
עכשיו אני רוצה לחפש משהו יותר מקצועי ואני מתעניינת, למה דווקא כדאי לי לבחור בשיטה של אלן קאר? מה מבדיל אותה מהשיטות האחרות?
שמתי לב שזאת שיטה שבנויה על היגיון בעיקרה ואני בן אדם שהיגיון ממנו והלאה, קראתי את מה שאתם אומרים וכל זה נכון ואמת אבל בשעה שהעצבים מתפרצים והדיכאון עמוק זה כמו שיגידו למישהי שבדיוק בעלה זרק אותה שיש הרבה דגים בים...איך ההיגיון הזה ייכנס לי לראש ויעבוד איפה שכל חיי ההיגיון נכשל, זה משהו שמעניין אותי.
אני סקפטית, כמו כן אני נוטלת כדורים פסיכיאטרים במינון נמוך בשם סרוקוול, האם השיטה עובדת על אנשים עם בעיות נפשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מדברת כמובן לסדנה
בובית20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדנה
רמי רומנובסקי21/07/2009לירון שלום,
אני לא איש מכירות אלא מעשן לשעבר ומנחה בסדנה, לא אנסה לשכנע אותך לבוא לסדנה אלא רק אציב בפניך כמה עובדות על ההבדלים בינינו לבין כל שיטה אחרת:
א. לא צריך להבין איך זה עובד ולא צריך להשתמש בהגיון, כשזה עובד זה ממש קל (גם בלי להבין את הדרך) אל תשווי את הסדנה לספר, כי הספר נחמד אבל הוא הוא מוגבל ביכולותו והסדנה היא הדרך האפקטיבית ביותר ליישום השיטה.
ב. את לא צריכה להתחייב - את לא צריכה להחליט שאת מפסיקה מספיק שתגידי שאת רוצה לנסות. לא ניתן לך תרופות או תחליפים גם לא נעשה לך שום סוג של טיפול פיזי או אנרגטי. כל שתצטרכי לעשות הוא לשבת לעשן להקשיב ולשאול שאלות אם יעלו. בסוף המפגש תחליטי לבד אם את רוצה להפסיק. גם לא מדובר על תהליך ארוך של מפגשים שבועיים, אלא על מפגש אחד (לרוב זה מספיק) ואם יש צורך יש עוד 2 מפגשי חיזוק קצרים יותר.
ג. יש לך סיכוי מאוד גבוה להצליח - כבר 25 שנה 90% מהלקוחות במרכזי אלן קאר מצליחים להפסיק לעשן בעקבות הסדנה.
ד. יש לך אחריות בכתב - אם לא תצליחי להפסיק תקבלי את כל כספך חזר, אז אין לך מה להפסיד.
ה. כשזה עובד זה קל בצורה מפתיעה , בלי ייסורי גמילה או בכי, בלי לעלות במשקל ובלי לקנא במעשנים אחרים. אם זה לא כך תוזמני לסדנת חיזוק כמובן ללא תשלום נוסף.
אגב אין בעיה שתהיי סקפטית אנחנו מברכים על כך, זה רק יכול לעזור, רוב הסיכויים שתופתעי לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון שלום
גיל22/07/2009לירון שלום החלטתי להצטרף לפורום כי רציתי לשתף לעזור אנימרגיש שהמדריכים של הלן קאר מנסים להשקיע כמה שיותר גם אם זה אומר חזרה על מילותיהם אינספור פעמים עם נדבח נוסף והוא המניע הכלכלי ומבחינתי הכל בסדר ואין שיטה יותר טובה או פחות טובה אפשר לעשות הכל ביחד פשוט תדעי שכיף להיות לא מעשן דבר נוסף וחשוב כדורים פסיכיאטרים לא צריכים להפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון: בלי הסיגריה אַת היא בדיוק את
סמדר22/07/2009הפסקת העישון היא לא רק התמודדות עם ההתנקות של הגוף הפיזי מהניקוטין. זהו דווקא תהליך די קצר.
הפסקת העישון היא בהרבה מן המקרים התמודדות התנהגותית רגשית, כשאנחנו חוזרים למצבנו הטבעי שלפני העישון.
כלומר, צריכים להתמודד היום עם קשיים רגשיים שהעישון "טיפל" בהם קודם לכן (בצורה מאוד לא בריאה).
תסמינים שקודם לכן מיסכנו בעשן הסיגריה באים היום לידי ביטוי.
אמרו לי שזה חולף תוך שנה מיום הפסקת העישון.
בינתיים אני נעזרת בדיקור סיני שמאוד מאוד מקל עלי את תנודות מצבי הרוח. (אני לא אוהבת תרופות ומעדיפה למצות קודם כל את האלטרנטיבות נוטולות הסמים).
חשוב לי לספר כדי שאחרים גם ידעו שהטיפול הזה עזר ועוזר לי בצורה יוצאת מן הכלל.
הטיפול מספק מין רגיעה שהיא לא הַיי מסומם אלא חזרה לאיזון רגשי וגופני ממצב צבירה תזזיתי, חסר מנוחה ומאוד מאוד לא נעים.
את תוותרי לעצמך.
ברחת מהבית כלא של הסיגריות ואל תתני למפלצות הניקוטין וההתמכרות להחזיר אותך לשם.
השאירי את השליטה בידייך, היי חזקה. את יכולה.
תזכרי שכל יום שעובר את מתרחקת מימייך כמעשנת ותולה על חגורתך עוד יום שהוא הישג של היותך לא מעשנת.
מבטיחה לך שהימים האלה יעברו. ואת תוכלי להסתכל אחורה ולהיות מאוד מאוד גאה בעצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס: את תוותרי לעצמך=אל תוותרי....
סמדר22/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)