מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הספר של אלן קארדנה02/08/2009
שלום לכולם
יש לי שאלה לרמי:
סיימתי לקרוא את הספר לפני יומיים ומאז בהתלהבות זרקתי את הסיגריות אחרי שנים רבות של קופסא ביום....אני מניחה שאתה לא רופא אבל בטוח קורא מאמרים ומחקרים בנושא יותר ממני...האם אתה יודע כיצד הגוף מתמודד עם ההלם של הפסקת הזרמת הניקוטין והעשן לריאות לאחר כל כך הרבה שנים? האם יש בסיס להנחה שדווקא תהליך ההפסקה מחליש את הגוף וגורם להווצרות של מחלות מסויימות כגון סרטן? הבנתי שאלן נפטר דווקא מהמחלה שממנה חשש יותר מכל ודווקא שנים רבות לאחר שהפסיק לעשן . האם זה נכון שלעולם הריאות של מעשן לא יוכלו להתנקות לחלוטין? קראתי נגיעה מאוד שטחית של אלן בנושא הזה בספר ולכן חשבתי שתוכל להרחיב בנושא....
אני חושבת שהספר של אלן זו מהפכה אמיתית לדעת לדבר אל המעשן זה המפתח והסוד והוא פיצח את זה בגדול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל מזל טוב
רמי רומנובסקי02/08/2009הי דנה,
שמח לשמוע שהספר עזר לך ושאת חולקת את אותה הארה או תובנה עם מיליוני אנשים אחרים שתופסים את מימדי המהפכה בגישה זו.
אין שום הוכחה רפואית לכך שהפסקת עישון מיידית תגרום לנזק, כל רופא יגיד לך שמצבך הבריאותי משתפר בצורה משמעותית מהרגע שתפסיקי לעשן, עיקר השיפור בא לידי ביטוי בשבועות ובחודשים הראשונים, אך יש תהליכים שלוקחים יותר זמן.
אומרים שאחרי 15 שנה ללא עישון הריאות מגיעות למצב דומה של לא מעשנים, אך הצד השני הוא שכל יום מצבך הבריאותי משתפר והגוף מתנקה.
אם מופיעה מחלה כלשהי היא הייתה קיימת שם מלכתחילה והיא לא נובעת מהפסקת עישון.
לגבי אלן קאר קחי בחשבון שבמשך כ 25 שנה מהרגע שהפסיק לעשן, הוא טיפל מדי יום בעשרות מעשנים, עד לפני זמן לא רב אנשים היו מעשנים בתוך חדרי הסדנאות כך שהוא עדיין היה חשוף לעישון פאסיבי. אני מאמין שאם הוא לא היה מפסיק הוא היה נפטר הרבה לפני זה.
מקווה שתמשיכי להנות מההפסקה וחוץ מזה בנוגע לגישה אנו אומרים שגם אם עישון לא היה מזיק, זה עדיין מטופש וחסר טעם לעשות זאת כי כל מה שזה יוצר זו מצוקה נפשית ותלות, לכן איננו מרחיבים בנושא ההתנקות.
השאלה לגישתנו היא איננה מדוע כדאי לי להפסיק? יש הרי אינספור סיבות.
השאלה היא איזו סיבה יש לי להמשיך לעשן? ברגע שמבינים את המלכודת מבינים שאין על כך אף תשובה אמיתית וכך הרבה יותר קל להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)