אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי לידה
    שני
    04/09/2007

אני בת 32 אחרי לידה שנייה-בהריונות אינני מעשנת ולמעשה לפני 5 שנים הפסקתי (אחרי שעישנתי כ חצי קופסא ליום מגיל 19)
    אך במהלך ה 4 שנים האחרונות רק 1-3 סיגריות ליום
    כעת מניקה 3 חודשים ולא עישנתי,אך פעמיים שנוררתי וחטאתי בזה...חושבת על זה מדיי פעם ויודעת שאם אקנה קופסא אני אבודה...

עם זאת כשאני רואה מעשנים ליידי אני ממש מרחמת על מצבם-התלות שלהם בזה,החוסר יכולת להתמודד עם מצבים והבריחה לסיגרייה המגעילה הזו...
    אך עם זאת מדיי פעם בערב רק שנגמר היום הקשה עם הילדים בא לי לשבת במרפסת ולהרגע עם סיגרייה\האם אני עדיין מכורה?

כמו כן ענה לי מה ההבדל בין סיגריית ווג הדקה לעומת מלבורו לייט?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידה

הוספת תגובה

• תגובה: אחרי לידה

רמי רומנובסקי
    04/09/2007

כדי לענות על השאלה האם את עדיין מכורה יש לעשות הפרדה בין 2 סוגי התמכרויות:
    פיזית ונפשית.

ההתמכרות הפיזית היא יחסית קלה, כל עוד לא תצרכי ניקוטין במשך מספר ימים, תיפטרי די במהרה מהתמכרות זו. טכנית לאחר 3 שבועות הגוף מתנקה לחלוטין מ 995 מהניקוטין.

ההתמכרות הנפשית היא הקשה יותר מבין השניים וכל עוד את רואה את הסיגריה כמשהו שיש בו סוג מסויים של הנאה או שחרור את תמשיכי להאמין לכך ומדי פעם לרצות סיגריה.

כדי לשחרר את אותה התמכרות בכל פעם שחושקת נפשך בסיגריה נסי להזכר באותם מעשנים שהזכרת, בתלות שלהם, בחוסר היכולת להתמודד ובכל הדברים האחרים ששנאת בסיגריות ושגרמו לך להפסיק. תזכרי שאין כזה דבר סיגריה אחת ושאת מתגעגעת למשהו שהוא פיקטיבי ושלא באמת מספק הנאה או רוגע כלשהם מלבד לשחרר את הלחץ שנוצר על ידי.... הסיגריה.

אגב מבחינתי אין הבדל בין ווג למרלבורו לייט ולכל סיגריה אחרת - כולן מיותרות. ההבדל היחיד הוא שבסיגריות "קלות" כביכול אנחנו מתאמצים יותר כדי לקבל את מנת הניקוטין שלנו מה שגורם לנו בסופו של דבר לשאוף עמוק יותר, חזק יותר ובסופו של דבר לעשן כפליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו