מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםmoche26/08/2009
אני בן 18.10 כמעט בן 19 ואני מעשן כבר שנה וחצי בעקבות חרדות ודיכאון , בקיצור היום החלטתי להפסיק כי כולם אומרים שזה לא בריא , אז מה אני אמור לעשות ומה יהיה תופעות הלוואי הסיפור הזה מפחיד אותי מה עושים?אני מעשן חפיסה ביום , תודה על העזרה מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
moche27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא החזקתי מעמד
moche27/08/2009עישנתי סגריה התייאשתי לגמריייייייייייייייייייייייייייייי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידידי הצעיר
אורי28/08/2009נסיונות הגמילה הראשונים שלי הזכורים לי, היו בערך בגילך כיום, אולי אפילו קצת פחות. רווחת טענה שבגיל הזה קיים סיכון לכישלון, עקב כך שהעישון עדיין בשלבים התחלתיים, והינו עבור חלק מהמעשנים הצעירים, סוג של מחקר, מאחר ואלה השנים הראשונות. אך אבקש לעודד אותך, כי אני זוכר שהמוטיבציה שלי להפסיק בגיל הזה הייתה ללא ספק גבוהה ביותר (ידעתי טוב מאד שאני לא רוצה לעשן אבל הייתי מכור, ללא כלים נאותים להחלץ מזה), מאחר שידעתי מה אני רוצה, אך לא ידעתי כיצד להשיג זאת, המשכתי 20 שנים נוספות, כי בדרך גם התייאשתי, כמו שאני רואה אותך מיואש. ייתכן שאם הייתי עושה זאת אז באופן מאורגן, עם הכלים שישנם בידי היום, הייתי עושה זאת בגדול ובפשטות רבה יותר.
אני ממליץ לך לקרוא את הספר 'הדרך הקלה להפסיק לעשן' של אלן קאר. אתה תוכל לעשן תוך כדי קריאת הספר, ותקבל שם כלים לארגן את צורת החשיבה שלך כראוי, כך שהפסקת העישון לא תדכא אותך, אלא אפילו תשמח אותך (ואני יכול לומר לך מנסיון שהפסקת התמכרות משמחת לאין ערוך. כי אתה חופשי, יש לך במה להתגאות, וזאת רק התחלה של מסע שכולו הנאה ורווח).
לסיום, עישון מסיבה של דיכאון, אוכל לומר לך בוודאות כי העישון הוא זה שיוצר את הדיכאון מן התלות שהוא יוצר, או מגביר דיכאון קיים, כך שאפילו אם תסבול כמה ימים (ואתה לא תסבול אם תפנים את דבריו של אלן קאר, ובטח לא יותר מהסבל שלך כמעשן), אתה לא תסבול מזה שוב לעולם. המון בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להצתרף ולחזק את המוזכר
טל28/08/2009היי
אני בן 23, לפני 4 חודשים הפסקתי לעשן גם אני בשיטת "הדרך הקלה"...
מאז חיי השתנו לגמרי, התחלתי לעשות ספורט, לרדת במשקל ובאופן כללי רמת האושר עלתה פלאים..(ביום שבת אשתף בתחרות הטריאתלון הראשונה שלי)
ברצוני לחזק את הכתוב למעלה ולהמליץ לך בחום לעשות את ההמלצה אתה לא יודע איזה כיף מחכה לך.... בלי הגזמה. אין שום קשר בין הגיל לבין הפסקת העישון, אין צורך להגיע למצב בו הסרטן דופק על הדלת כדי להפסיק.. ברגע שתנסה תבין על מה כולנו מדברים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתיכם ו
moche31/08/2009מעודד , חוץ מזה אני שם על עצמי מדבקות של ניקוטין וקניתי את הספר של אלן קאר והוא ממש לא ממליץ על זה , זה מבלבל , אפשר להבין למה זה רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות ניקוטין
רמי רומנובסקי31/08/2009איננו ממליצים על מדבקות או תחליפי ניקוטין מכיוון שהם ממשיכים את ההתמכרות הגופנית.
כפי שוודאי תבין התלות הפיזית היא שולית והיא עוברת תוך זמן קצר, הבעיה האמיתית היא תפיסתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
moche01/09/2009אז למה יש תחליפי ניקוטין? אז להפסיק עם המדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שחף אשכנזי02/09/2009משה היקר,
לתפיסתנו הפסקת עישון אינה מושגת באמצעות תחליפים, תרופות, או "כוח עליון."
דרכו של אלן קאר מבוססת על הבנת בעיית העישון כסכסוך בילתי פתור בין המעשן לבין עצמו.
לדוגמא: כשילד מבין שהוא יכול לנסוע על אופניים בלי גלגלי עזר הוא יכול להיות באמת חופשי לנסוע לאן שהוא רוצה, הוא אף פעם לא מתגעגע לגלגלי העזר הללו. בדומה כאשר מעשן מבין שהוא לא צריך את הסיגריה אזי הוא באמת יכול לחיות את החיים בלי להתגעגע אליה אף פעם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת
רמי רומנובסקי02/09/2009להתמכרות לעישון יש 2 היבטים: גופני ונפשי.
הצד הגופני לדעתנו הוא קל יחסית ולכן אנחנו בד"כ לא ממליצים על תחליפי ניקוטין - במקום להתמכר לסיגריות תתמכר להם, גם אחוזי ההצלחה של תחליפי הניקוטים הם יחסית מאוד נמוכים.
בכל מקרה באיזו דרך שלא תבחר אני ממליץ לך להתמקד בה ולא לערבב בין שיטות.
אם בחרת במדבקות לך על זה ותבדוק אם זה עוזר לך.
אם בחרת בשיטת אלן קאר הקפד על ההמלצות וההנחיות של השיטה.
שתי השיטות שונות וערבוב ביניהם אינו אפקטיבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)