מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מעשנת ואומללהמירב06/09/2007
אני לא מעשנת כבר חודש, שזה השיא שלי ב-10 השנים האחרונות. מצד אחד אני גאה בעצמי על זה שאני כבר לא מעשנת, מצד שני, אני מרגישה אומללה: כבר אין לי את הכיף והצחוקים עם החבר'ה בהפסקת הסיגריה בעבודה (אני לא יוצאת איתם יותר כדי לא להתפתות), לא כיף לי ללכת לפאבים אז או שאני נשארת בבית או שאני יושבת ומרחמת על עצמי חצי מהזמן גם כי חברים שלי מעשנים וגם כי אני רואה אחרים שמעשנים וכל כך כיף להם. ויש עוד הרבה דברים שאני מוותרת עליהם. מתי זה צריך לעבור החשק הזה? אני יודעת שסיגריות זה אסון בריאותי מצד שני איך אפשר להמשיך כל החיים בלי ליהנות מכלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מעשן מאושר
רמי רומנובסקי06/09/2007קודם כל ברכותי על הצעד החשוב והאמיץ.
מה שמאמלל אותך זו התפיסה שאת מוותרת על משהו שיש בו איזשהו תועלת או הנאה.
בואי נתעלם לרגע מהנזקים שבעישון - נכון שבגללם הפסקת אבל לא בגללם אנשים מעשנים.
תחשבי לרגע על מה את מוותרת?
תנסי להזכר במה ששנאת בעישון: הריח, הסרחון, השניים הצהובות, תחושת המחנק על הבוקר אחרי אותם ערבים בהם עישנת כמו קטר. תכיני לך רשימה של כל הדברים ששנאת בעישון ותשאירי אותה קרוב אליך, בכל פעם שאת מתגעגעת לסיגריות תסתכלי על הרשימה ותיזכרי למה את בעצם מתגעגעת.
תסתכלי על מעשנים אחרים
תסתכלי איך הם מעשנים את רוב הסיגריות מבלי להיות מודעים לכך, תסתכלי עליהם כפי שהם באמת - מכורים, איך הם חייבים לעשן, כל יום, כל היום, כל החיים בלי שתהיה להם אפשרות או בחירה אם להפסיק.
אני דווקא ממליץ למעשנים לאחר הסדנא לצאת לברים, לשבת בבתי קפה ולעשות את כל אותם הדברים שעשו כשעישנו, תזכרי שאותם מעשנים לא נהנים מהסיגריה עצמה - הם נהנים מהאירוע המהנה - אם זה ארוחה, או בילוי בפאב.
ההבדל היחיד הוא שמעשנים לא מסוגלים להנות מאותם אירועים ללא סיגריה, בעוד לא מעשנים לא צריכים את הסיגריה בשביל להנות. תזכרי גם שיכולת להנות מהחיים לפני שהתחלת לעשן.
הדבר היחיד שמקשה עליך זה האמונה שאת מוותרת על משהו
קשה לי להסביר לך על רגל אחת את אשליית ההנאה שיש בסיגריות, עיקר ההנאה נובע משחרור הצורך לעשן - בין אם זה צורך פיזי הנובע מהניקוטין (ממנו השתחררת כבר) ובין אם זה צורך מנטלי - לעשות משהו שאני רוצה ואסור לי לעשות.
אם תתחילי להסתכל על הפסקת העישון לא כהקרבה וללא תחושת ויתור אלא בשמחה והתרגשות של "איזה כיף אני כבר לא מעשנת" אני כבר לא צריכה לדחוף את הסיגריות הדוחות האלו לפה כך וכך פעמים ביום - אז תתחילי להנות מהחיים כלא מעשנת.
הדבר היחיד שמקשה עליך זה הספק, שחררי אותו ותהיי מאושרת - כמו כל הלא מעשנים וכמו מיליוני מעשנים לשעבר.
בהצלחה
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קל לשחרר אותו
מיכאל25/06/2008אני חצי מהיום אומר לעצמי איזה כיף אני לא מעשן וכדו' ואני מקווה שאם אגיד אתזה הרבה פעמים זה יופנם במערכת, לא יודע מה להגיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)