מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסר ביטחון עצמייריב09/09/2007
אני לא מעשן הרבה, משהו כמו 5 סיגריות ביום, אבל רוצה להפסיק בכל זאת. הבעיה שלי היא שהסיגריות הן בגלל צורך נפשי לא גופני, ככה שכל תחליפי הניקוטין לא באמת עוזרים לי, אני מצליח להתגבר ולעשן גם איתם. אני מרגיש לחוץ במפגשים חברתיים אז אני מדליק סיגריה אם אני מדבר עם בחורה למשל וככה אני מרגיש יותר גברי ומישהו אחר שהוא לא אני, כאילו שמתי מסיכה שמאפשרת לי להיות עם ביטחון אצמי.
יש למישהו כאן הצעה איך אני יכול להרגיש עם ביטחון עצמי ולא לעשן? משהו שאתם השתמשתם בו בתור תחליף בזמנים האלה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות נפשית
רמי רומנובסקי09/09/2007אין תחליף לסיגריות כפי שאין תחליף לשפעת - כשאתה מבריא ממחלה אתה לא מחפש לה תחליף וכך גם צריך להיות כאשר אתה נגמל מההתמכרות הפיזית והנפשית לסיגריות.
עצם המחשבה על תחליף מחזקת את התפיסה שויתרת על משהו או שהקרבת קורבן אמיתי.
אבחנתך נכונה - ההתמכרות הפיזית לניקוטין היא יחסית שולית ונעלמת תוך מספר ימים מרגע הפסקת השימוש בסיגריות, כל תחליף ניקוטין אינו עוזר כי הוא מספק לך את אותו סם בדרך אחרת.
הבעיה השניה היא תפיסתית - אתה מאמין שהסיגריות נותנות לך אומץ וביטחון והם אכן עושות זאת אבל רק בגלל שמלכתחילה הם גרמו לך להרגיש חסר בטחון ולפגוע באומץ ובשלווה שלך.
וזה הפרדוקוס הגדול ביותר בעישון ובכל התמכרות שהוא כביכול בא לספק את הצורך שנוצר על ידי הסיגריה הראשונה והדבר היחיד שמבטיח שתמשיך להרגיש את החוסר הזה - זו הסיגריה הבאה.
זה מעגל הרסני ואין לו סוף ואגב כמעשן אתה באופן טבעי יותר לחוץ ממה שהיית יכול להיות אם היית לא מעשן, הדרך הטובה ביותר לשפר את המצב היא להפסיק לגמרי ולא לחפש תחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)