דכאון והפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון והפסקת עישון
    מיכאלה
    29/09/2009

שלום,
    הפסקתי לעשן לפני כחודש לאחר שעישנתי מגיל 16. אני בת 39 היום.
    לאחר הגמילה, אני חווה תופעות מטרידות של מצב רוח ירוד מאוד, התפרציות בכי, תחושת דיכדוך, פסימיות ומלנכוליה.
    קראתי על הקשר בין דיכאון והפסקת עישון -- בעיקר אצל נשים. הבנתי שעישון אצל חלק מהאנשים, הנשים בעיקר, הוא סוג של self medication , טיפול עצמי בדיכאון ש"מסתתר" לו, ופורץ החוצה כשמפסיקים לעשן. נדמה לי שזה המצב אצלי.
    שאלותי:
    האם התופעה אכן מוכרת? חוץ מלגשת לפסיכיאטר לבקש תרופות, מה עוד ניתן לעשות? כמה זמן זה ימשך?
    אשמח לכל מידע ועצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון והפסקת עישון

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון

רמי רומנובסקי
    04/10/2009

מיכאלה שלום,

דכאון כתוצאה מהפסקת עישון יכול לנסוע כתוצאה מכמה דברים.
    תרופות לגמילה מעישון - חלקם גורמות לדכדוך
    תחליפי ניקוטין ושימוש בניקוטין או טבק בדרך אחרת מלבד סיגריה
    ודכאון מנטלי כתוצאה מתחושת ויתור, אם זה המקרה אני ממליץ לך לקרוא את ספרו של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" זה ודאי ישנה את תפיסתך.
    אם לאחר מכן לא תראי שיפור אפשר לבדוק אפשרות לתמיכה נפשית מקצועית, אך כדאי להבחין אם יש גורם אחר שגרם לתחושת הדכדוך ללא קשר לסיגריות.
    עישון אינו פתרון לדכאון אך הפסקת עישון אם אינה מלווה בתפיסה נכונה והבנה של מלכודת העישון יכולה להוביל לדכדכוך.
    יש פתרון לכך נסי לקרוא את הספר, אנחנו כאן אם תצטרכי עוד תמיכה.

חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו