מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון והפסקת עישוןמיכאלה29/09/2009
שלום,
הפסקתי לעשן לפני כחודש לאחר שעישנתי מגיל 16. אני בת 39 היום.
לאחר הגמילה, אני חווה תופעות מטרידות של מצב רוח ירוד מאוד, התפרציות בכי, תחושת דיכדוך, פסימיות ומלנכוליה.
קראתי על הקשר בין דיכאון והפסקת עישון -- בעיקר אצל נשים. הבנתי שעישון אצל חלק מהאנשים, הנשים בעיקר, הוא סוג של self medication , טיפול עצמי בדיכאון ש"מסתתר" לו, ופורץ החוצה כשמפסיקים לעשן. נדמה לי שזה המצב אצלי.
שאלותי:
האם התופעה אכן מוכרת? חוץ מלגשת לפסיכיאטר לבקש תרופות, מה עוד ניתן לעשות? כמה זמן זה ימשך?
אשמח לכל מידע ועצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדכאון
רמי רומנובסקי04/10/2009מיכאלה שלום,
דכאון כתוצאה מהפסקת עישון יכול לנסוע כתוצאה מכמה דברים.
תרופות לגמילה מעישון - חלקם גורמות לדכדוך
תחליפי ניקוטין ושימוש בניקוטין או טבק בדרך אחרת מלבד סיגריה
ודכאון מנטלי כתוצאה מתחושת ויתור, אם זה המקרה אני ממליץ לך לקרוא את ספרו של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" זה ודאי ישנה את תפיסתך.
אם לאחר מכן לא תראי שיפור אפשר לבדוק אפשרות לתמיכה נפשית מקצועית, אך כדאי להבחין אם יש גורם אחר שגרם לתחושת הדכדוך ללא קשר לסיגריות.
עישון אינו פתרון לדכאון אך הפסקת עישון אם אינה מלווה בתפיסה נכונה והבנה של מלכודת העישון יכולה להוביל לדכדכוך.
יש פתרון לכך נסי לקרוא את הספר, אנחנו כאן אם תצטרכי עוד תמיכה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)