מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוחדת להעלות משקל בלי הסיגריותדובונית11/09/2007
היי,
אני מעשנת כבר 5 שנים וסובלת מעודף משקל קל. ברור לי שהסיגריות עוזרות לי לאכול פחות כי הרבה פעמים גם כשאני רעבה או סתם אם בא לי משהו טעים אני מעשנת סיגריה במקום זה. אני רוצה להפסיק לעשן אבל פוחדת נורא שאני יעלה עוד יותר במשקל שהוא בעיה שאני נלחמת איתה כבר עכשיו.
איך אפשר להפסיק לעשן בלי לעלות במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק לעשן מבלי להעלות במשקל
רמי רומנובסקי11/09/2007הפחד להשמין הוא אחד הדברים שמונעים ממעשנים רבים להפסיק, יש לכך מספר סיבות:
1. מרבית השיטות להפסקת עישון מבוססות על שימוש בכוח רצון, מעשנים רבים אשר מפסיקים לעשן באמצעות כוח הרצון מעלים במשקל.
בשיטות כוח הרצון מגבש המעשן במוחו את כל החסרונות אל מול כל "היתרונות" בעישון. מעשנים תופסים את שני הצדדים כמאבק בין טוב ורע.
ברגע שהם מפסיקים לעשן הם מאמינים שהם מוותרים או מקריבים את ההנאה והתמיכה שלהם, אי לכך נוצר חסך בחיים ויש צורך למלא אותו בתחליפים - אכילה או לעיסת מסטיק הופכות לתחליף אך מכיוון שאף פעם אי אפשר לספק את אותו מחסור גם לא ניתן לשלוט בתחליפים.
כאשר מבינים את מלכודת הניקוטין באופן מלא, אין צורך להשתמש בכוח רצון ואין צורך לוותר על דבר. הצד החיובי כביכול במאבק מתבטל ואין צורך להחליף את הסיגריות בשום דבר אחר.
2. מעשנים מאמינים שהסיגריות מדכאות תאבון - ההפך הוא הנכון.
ראשית הסתכלו מסביבכם, בעיקר על מעשנים כבדים שמעשנים שנים רבות, רובם יסבלו גם מעודף משקל ולא להפך. זאת מכיוון שהעישון פוגע בתפקודים הטבעיים של הגוף וההתמכרות לניקוטין גורמת לנו לאי סיפוק תמידי ולתחושת רעב - הרעב לסיגריה והרעב לאוכל מאוד דומים אך את הרעב לניקוטין אף פעם אי אפשר לרצות, ובסופו של דבר אנחנו מעשנים יותר ואוכלים יותר אך לעולם לא נחוש סיפוק.
העישון גם גורם לעייפות ולאות תמידית ופוגע בשקט הנפשי של המעשנים. במצב ירוד פיזי ומנטלי כל התמודדות עם קושי בחיינו הופכת להיות הקש ששובר את גב הגמל, לעומת זאת אם אנחנו מרגישים חזקים ובריאים נפשית ופיזית, כל התמודדות הופכת לאתגר שיש לעבור וכמו מרבית הבעיות גם עודף משקל היא בעיה מנטאלית בבסיסה.
לסיכום כאשר מפסיקים לעשן בדרך הנכונה אין בעיית משקל, להפך, חלק גדול מהמעשנים לשעבר מדווחים על שיפור במצבם הפיזי ובמראה החיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכן רצוי מאוד לשלב
ariellabb14/09/2007בתהליך הגמילה כגם פעילות
כושר.
אני אימצתי את ההליכה היומית
הנמרצת בת 40 דקות, יחד עם
שתיה מרובה של מים
אחרי שמתרגלים להליכה הזאת
היא הופכת לפעילות כיפית
שממש ממתינים לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
נוני26/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)