מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב, אנא עזרתכםאלי15/09/2007
קודם כל אני שמח שמצאתי את הפורום הזה (לא היה פשוט). אני חסיד נלהב של אלן קאר ושיטתו להפסקת העישון.
הפסקתי לעשן בפעם השנייה לאחר שקראתי את הספר בפעם השנייה. בפעם הראשונה פישלתי לאחר הפסקה של 4 חודשים פשוט כי הפרתי את אחת ההוראות שבספר - עישנתי! זה היה במלחמה והיה לי את ה"תירוץ" הכי טוב לחזור בעקבותיה לאחר שחברים וקרובים גוייסו, אחד נהרג והעצבים והדאגות היו בשיא. מאז אנחנו (אישתי ואני) מעשנים "כרגיל", ז"א כבד מאוד.
בעיצומו של החופש הגדול נדרתי נדר להפסיק לעשן עם כניסת שנת הלימודים, למרות שזה נוגד את הרעיון שבספר שטוען שאין סיבה לחכות לשום אירוע מיוחד כדי להפסיק. מכיוון שזו הפעם השנייה שאני מפסיק בעזרת הספר, ידעתי שזה לא יהיה לחינם אז קבעתי מועד, קראתי את הספר ביום שבת וביום א' ה-4 לחודש, עם תחילת שנת הלימודים, כפי שנדרתי, הייתי ללא עישון. אני שמח ומאושר ועמדתי בשבועיים האלו בהרבה פיתויים ולא בא לי על הסיגריה. אישתי לא הפסיקה אמנם (אך הפחיתה הרבה) ולפי רוחו של הספר לא נמנעצי מחברתה בעת שעישנה וגם הייתי בהרבה מצבים מפתים ולא עישנתי. אני מאוד מקווה שאני ימשיך להיות לא-מעשן כמו שאני עכשיו למשך שארית חיי.
מה שמדאיג אותי עכשיו זה דבר אחר לחלוטין:
אני יותר משבועיים ללא עישון, אבל כל התקופה הזאת לוותה בצרבות, גרון "שרוט" וצורב, כאבי-ראש, עייפות רבה וחולשה כללית, והכי גרוע אני מרגיש כל יום כאילו עישנתי 5 חפיסות סיגריות ביום הקודם. איך אלן קאר כותב? כמו ארובה.
אני זוכר שאלן קאר כתב שמי שלא משתעל כאילו שומר את התאים הסרטניים בתוך הגוף. ואני, לא השתעלתי אף פעם בעקבות העישון ואני לא משתעל עכשיו כשאני מפסיק. האם יש קשר לתחושות הגופניות שלי לעובדה הזאת? האם אני צריך להשתעל כדי להתנקות? מה הפתרון להרגשה הגופנית הנוראית כפי שתיארתי מעלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר הפסקת עישון
רמי רומנובסקי15/09/2007ראשית ברכותיי על כך שהפסקת לעשן.
אין שום סיבה ספציפית שתרגיש רע לאחר שהפסקת לעשן, ייתכן שתעבור תקופה קצרה של ניקוי והסתגלות למצב חדש (ונורמאלי) ללא סיגריות, אך לאחר כמה ימים אתה אמור לחזור למצב רגיל.
אין קשר בין התופעות שציינת והפסקת העישון ואפילו ההיפך הוא הנכון, זאת אומרת שעישון יתר יכול לגרום לכל התלונות שתארת.
אין צורך שתשתעל כדי להיגמל מהעישון והמשמעות היא שאין לך דלקת קשה מהעישון.
במקרה והסימפטומים שתיארת עדיין קיימים בעוד מספר ימים, המלצתי היא לפנות לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)