תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי
    ריקי
    14/10/2009

שלום רב,
    אני בת 29 ועד לפני שלושה ימים הייתי מעשנת בין קופסא וחצי לשתיים ביום במשך כ16 שנה כמעט. לאחר נסיונות כושלים בשיטות שונות הספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן", שינה לי את הפרספקטיבה על הסיגריות והחלטתי להפסיק לעשן (גם כתוצאה שסבא שלי חלה במחלה ריאתית כתוצאה מנזקי עישון שהיה מעשן בעבר: COPD). אני לא מעשנת כבר שלושה ימים, נשמע מעט אבל עבורי זה המון!!! יש לי תופעות לוואי מוזרות. יש לי טעם מר מאוד בפה, כמו אופטלגין לשתיה. יש לי סחרחורות קלות שמופיעות מדי פעם במהלך היום ובחילות קלות ולעיתים הגוף שלי רועד. בערבים ובבקרים יש לי קוצר נשימה, האף נסתם לי פתאום והעיניים מתחילות לדמוע. אני לא מצליחה לישון בלילות. אני חסרת מנוחה, עצבנית, לחוצה ויש מצבים שאני ממש מוצאת את עצמי בוכה... עוד דבר שמפריע לי ממש זה שמהיום שהפסקתי לעשן לא נכנסתי לשירותים, בדרך כלל יש לי חילוף חומרים מהיר ואין לי בעיית יציאות בכלל, אני רק מקווה שזה יחלוף והקיבה שלי תחזור לתפקד כרגיל. אין לי ספק שהגוף שלי מפוצץ ברעלים שהכנסתי לתוכו במהלך ה 16 שנים האחרונות ושיקח קצת זמן עד שיחלפו, בינתיים אני מנסה לקבל את השינויים באהבה. אני לא תמיד מצליחה להרגיע את עצמי אבל הדבר החשוב הוא שעל אף הקשיים שבגמילה שעל אף האהבה האדירה שאני חשה לסיגריה, אני לרגע לא חושבת לעצמי להדליק סיגריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• זמני

רמי רומנובסקי
    15/10/2009

הי ריקי,

מזל טוב על ההפסקה,
    ישנן מספר תופעות לוואי קלות בהפסקת עישון והן נעלמות תוך מספר ימים.
    הקושי או הקלות של ההפסקה נגרמים כתוצאה מהתפיסה המנטלית שלנו את העישון אם מבינים ממה נוצרת התלות וממה נבע הצורך לעשן וכי בהפסקת עישון אין ויתור על שום דבר אז זה אמור להיות קל.
    לגוף לוקח כמה ימים להסתגל וכן גם לא מעשנים הולכים לשירותים בבוקר.
    תראי איך את מרגישה אם לא תרגישי שיפור משמעותי תוך יום יומיים פני אלינו שוב.
    אני חייב לציין שמצד אחד נראה שהבנת את הספר אך מצד שני את אומרת "על אף האהבה האדירה שאני חשה לסיגריה". יש כאן סתירה וייתכן שדברים לא סגורים עד הסוף.
    איזו אהבה יש לך למוצר שכל מטרתו הוא להפוך אותך למכורה ושאין לו שום ערך מוסף קל שבקלים?

כל טוב

רמי

רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו