מעידות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעידות
    ג'יל
    17/09/2007

אני הפסקתי לעשן בעקבות הספר של אלן קאר, חשבתי שזה שטותי ואין מצב שספר יגרום לי לוותר על הסיגריות אחרי 8 שנים, לפעמים נחמד לטעות :)
    הבעיה היא שמדי פעם החשק חוזר לי ולפעמים יש לי מעידה (לא יותר מסיגריה אחת), בדרך כלל אני שמחה שאני לא מעשנת ולא חושבת על סיגריות בכלל, אבל לפעמים הצורך חוזר ואני מרגישה ממש רצון פיזי לסיגריה. אני לא מעשנת כבר חצי שנה וזה עדיין קיים.
    יש לך עצה מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעידות

הוספת תגובה

• התמודדות עם מעידות

רמי רומנובסקי
    18/09/2007

ראשית ברכותי שהפכת ללא מעשנת, אם תעקבי אחר ההוראות הפשוטות תוכלי גם להשאר "לא מעשנת מאושרת"

הצורך לעשן שציינת התחיל מצורך מנטאלי/פסיכולוגי ולא פיזי, באופן טכני הניקוטין עוזב את הגוף לחלוטין לאחר 3 שבועות מהפסקת העישון והצורך הפיזי לעשן נעלם כבר מספר ימים לאחר שמפסיקים לעשן.
    אני מניח שבמהלך 3 השבועות האלו לא עישנת והדלקת סיגריה רק זמן מה לאחר מכן (ההוראות המפורטות מטה מתבססות על הנחה זו).

1. חשוב שתביני שהצורך והרצון שאת מרגישה לעשן אינו נובע ממקור פיזיולוגי – הביני וקבלי עובדה זו

2. הרצון הארעי לסיגריה נובע מתחושה שאת מפסידה משהו ומוותרת על דבר מה שנהנית ממנו, לעיתים קרובות זה יקרה באירועים מסויימים (לאחר הארוחה, אחרי העבודה, במסיבה או בבר)
    חשוב שתביני שאת לא באמת רוצה סיגריה – הרי בגלל זה קראת את הספר מלכתחילה, מחשבה היא רק מחשבה, אני יכול לחשוב במהלך ריב עם חבר "אני יכול להרוג אותך" אבל אני לא באמת רוצה להרוג אותו, זה אפילו לא אומר שאני אדם בעל מזג רע – זו רק מחשבה.

3. בפעם הבאה שתחשבי על סיגריה במקום להתעצב ולומר לעצמך – "אבל אסור לי" או "אני לא יכולה לעשן" תחשבי לעצמך "איזה כיף אני כבר לא מעשנת".

4. הכיני רשימה מפורטת של כל הדברים ששנאת בעישון - אם בעתיד שוב תחזור המחשבה של "אני רוצה סיגריה" הסתכלי ברשימה ושאלי את עצמך האם אלו הדברים שאת רוצה. חשוב לזכור – אין כזה דבר סיגריה אחת ואין שום דרך לשלוט בהתמכרות, אם תעשני אחת זה רק עניין של זמן עד שתחזרי לעשן.

אם את עדיין מתקשה תוכלי תמיד להגיע לסדנא ונוכל לסייע לך

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו