מה אנחנו עושות ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אנחנו עושות ?
    שני
    30/03/2007

שלום , אני בת 15 , אמא שלי היא מעשנת כבדה , [3 קופסאות ביום], פעמים רבות ניסיתי למנוע ממנה להפסיק לעשן , זה עזר אולי רק לשבוע .
    היום אני ואחותי בת 14 גילינו שאמא שלי חולה במחלה שנקראת סי או פי די , (מחלה נפוצה אצל המעשנים הכבדים) .
    ועכשיו אני יודעת שהכל תלוי בי ובאחותי , רק ככה היא תוכל להפסיק לעשן, ואם תוך זמן מהיר היא לא תפסיק המחלה תחמיר .
    הייתי רוצה שתיתנו לי הרבה מאוד טיפים כדי לגרום לה להפסיק במהרה .
    חשוב להזכיר שהיא לא תלך למרכזי גמילה ! .
    תודדה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אנחנו עושות ?

הוספת תגובה

• COPD

ד''ר ניר פלד
    02/04/2007

אין ספק שאמכן זקוקה להכוונה להפסקת עישון. ראשית יש להתחיל בהבאתה להכרה כי עליה להפסיק לעשן. לעיים, משברים או מחלות או אבחנות מסויימות מבייאם את המטופל להכרה ולקבלת אחריות על עצמו. לכן יש לדחוף אותה לבירור ריאתי כולל CT חזה והערכרה לבבית על מנת להעריך את מבה הנוכחי כבסיס לטיפול.
    הפסקת העישון צריכה להיות בפיקוח והכוונה לפחות של רופא מטפל. אני ממליץ על שימוש בתכשירים הקיימים ב כגון תחליפי ניקוטין למיניהם או/ו טיפול תרופתי היות והיא סובלת מתלות פיזיולוגית והתנהגותית משמעותית. טיפול חד פעמי לא יפתור את התלות ההתנהגותית ולכן יש להתייחס לנושא כאל פרוייקט מרכזי למספר חוודשים מבחינתתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו