חוסר יכולת להפסיק לעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יכולת להפסיק לעשן
    זיוה
    18/09/2007

שלום,

אני חולה באמפיזה (על פי CT מגודרת אמפיזמה קשה). אני בת 42 מעשנת 24 שנים ולמרות המחלה לא מצליחה להפסיק לעשן. ניסתי בכל דרך החל מזייבן ועד מדבקות וכו' ובכל פעם חזרתי לסיגריות.
    לאור מחלתי החלטנו בבית לא לעשן כך שבזמן שהותי בבית אני מעשנת מעט מאוד, אך משלימה לעיתים את הפער בעבודה.
    אני מבינה ויודעת את הנחיצות בהפסקת העישון אבל למרות זאת לא מצליחה להפסיק.

אשמח לקבל עצה כיצד ניתן לסייע לי להפסיק לעשן..
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יכולת להפסיק לעשן

הוספת תגובה

• הדרך הקלה להפסיק לעשן

רמי רומנובסקי
    18/09/2007

כל השיטות שציינת להפסקת עישון בעייתיות מכיוון שהם אינן עוסקות במקור הבעיה – ההתמכרות הפסיכולוגית לסיגריות.
    כפי שכבר ציינתי כאן בעבר כל עוד את מרגישה שאת מוותרת על משהו שנותן לך הקלה או הנאה – מאוד קשה להפסיק. גם כשמצליחים זה לרוב מלווה בתחושת תסכול שמובילה במקרים רבים להשמנה או לחזרה לעישון.

גם צמצום מספר הסיגריות איננו יעיל – שיטה זו הופכת את הסיגריה לדבר היקר ביותר בעולם, הציפייה לסיגריה הבאה היא סיוט מתמשך שאפשר להקל עליו רק לכמה דקות ביום ובסופו של דבר מעשנים חוזרים לעשן את אותה כמות ואף יותר.

עישון הוא מלכודת מתוחכמת למדי – היא פועלת עלינו פיזיולוגית ופסיכולוגית - כדי להחלץ מהמלכודת צריך להכיר אותה היטב ולאחר מכן להבין מה הדרך היעילה ביותר לצאת ממנה.

קצרה היריעה מלהסביר את הפרטים הנ"ל בפורום זה. למרות שאני משוחד אני יודע שהדבר היחיד שעזר לי להפסיק לעשן בקלות ולצמיתות (אחרי מספר ניסיונות כושלים) זו הסדנא של אלן קאר, את מוזמנת להשתתף בסדנא ואני בטוח שנוכל לעזור לך, בכל מקרה אם זה לא יעזור נשמח להחזיר לך את כל כספך בחזרה.

תהיי בריאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה בחום על הסדנא

יואב שביט ת"א
    19/09/2007

התחלתי לעשן לפני 7 שנים , ומהר מאוד הגעתי לקצב יפה של קופסה ליום,
    העישון הוריד את איכות החיים שלי - כל חיי הייתי אצנית למרחקים ארוכים ובריאה כשור.
    מאז שהתחלתי לעשן הפסקתי לרוץ , כי פשוט לא יכולתי - הריאות היו חסומות, .מדי מספר חודשים לקיתי בסוג של שפעת , שיעולים וליחה היו לשיגרה יומיומית.

הרגשתי כעס עצום על עצמי, על כך שבמו ידי אני הורסת את גופי - המתנה שקיבלתי מאלוהים,
    הרגשתי שאני פושעת כלפי בורא עולם, בכך שאני מקלקלת את יצירת המופת שברא.

איך אני יכולה לאחל לעצמי להיות בריאה אם במו ידי אני מחבלת בבריאותי?
    הסתכלתי באנשים שאינם מעשנים בקנאה , וחשבתי על עצמי כעל אדם סוג ב' , בגלל הסיגריות
    חשתי כל הזמן שיש בי פגם , שגם אם אעשה הכל לשיפור בריאותי - מאום לא יעזור , בגלל הצרה , הסיגרע.

פעמים רבות חשבתי להפסיק , אך ההחלטה החזיקה מעמד מקסימום שעה.
    לפני מספר חודשים קראתי בשקיקה את ספרו של אלן קאר , מרוצה מכך שהוא מעודד לעשן תוך כדי קריאת הספר , סיימתי לקרוא את הספר - וכעבור שעתיים רצתי להדליק 3 סיגריות ברצף.

לפני חודשיים השתתפתי בסדנה של אלן קאר, לא יודעת מה קרה שם , אבל - מאז ועד היום אינני מעשנת יותר. זה פלא , זה נס , זה הגשמת חלום וזה אמיתי - אני לא מעשנת.

חזרתי לרוץ , נפסקו השיעולים , הליחה והחיים בגועל - אני מרגישה סופסוף חיה לפי רצוני ומודה לאל על כך שהגעתי לסדנה המדהימה הזו.

לא בא לי סיגריה ואין לי צורך בתחליפים , כגון אוכל , מסטיקים וכו

קיבלתי את חיי חזרה במתנה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו