רוצה שבעלי יפסיק לעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה שבעלי יפסיק לעשן
    יונית
    19/09/2007

בעלי מעשן כבד (2 קופסאות ביום) אני לא מעשנת בכלל וזה גם מגעיל אותי וגם מעציב אותי שהוא פוגע בעצמו ככה ואני פוחדת מכל המחלות שיכולות להיות לו בעתיד.
    יש למישהו כאן הצעה איך אפשר לגרום לו להפסיק לעשן? כל פעם שאני מנסה לדבר על זה הוא אומר שאין לי מושג כי אף פעם לא עישנתי ואולי הוא גם צודק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה שבעלי יפסיק לעשן

הוספת תגובה

• איך משכנעים מעשנים להפסיק

רמי רומנובסקי
    20/09/2007

גם אני באופן אישי נתקלתי בבעיה בעבר, לאחר שהפסקתי לעשן אישתי עדיין עישנה וניסיתי לשכנע אותה להפסיק. כל הניסיונות והשכנועים לא עבדו ולמעשה הדבר היחיד שגרם לה להפסיק זה דווקא שירדתי לה מהגב. אמרתי לה כשתרצי תפסיק,י אין לך מושג מה את מפסידה – איזה כיף זה לא לעשן ולא להיות תלוי בדבר הנורא הזה. בסופו של דבר היא הצטרפה לכוחותינו והיום גם היא "לא מעשנת מאושרת".

זה מאוד בעייתי שאנשים שלא מעשנים מנסים לדחוף מעשנים להפסיק – כי הם באמת לא מבינים את הבעיה, ואנחנו לא אוהבים שמישהו שלא מכיר את הבעיה שלנו יגיד לנו מה לעשות איתה.
    את חייבת להבין שהדבר שמונע ממעשנים להפסיק הוא הפחד: הפחד שהם לא יוכלו להנות מהחיים כלא מעשנים, הפחד שהם יצטרכו לעבור איזו טראומה נוראית או ייסורי גמילה בשביל להשתחרר והפחד שהם לעולם לא באמת ישתחררו מהצורך או הרצון העז לעשן.

תוכלי אולי למצוא מישהו מחברכם שהפסיק לעשן שידבר עם בעלך ויגיד לו כמה זה כיף לא לעשן.
    דברי איתו על כך שלפני שהוא התחיל לעשן הוא נהנה מהחיים מבלי לדחוף סיגריה לפה עם כל דבר שהוא עושה.
    תוכלי להגיד לו שהוא פראייר, לחשב כמה כסף הוא מבזבז על סיגריות ולהגיד לו איזה דברים נפלאים הייתם יכולים לעשות עם אותו הכסף.
    תבקשי ממנו לקחת 6 שאיפות עמוקות מהסיגריה ולהסביר לך מה כל כך כיף בלעשן.
    תפני את תשומת ליבו לכך שלרוב הוא מעשן באופן אוטומטי מבלי להיות מודע לכך, לשאול אותו מכמה סיגריות הוא נהנה ביום (בודדות) ולשאול אותו למה הוא מעשן את כל השאר.
    תאירי את עיניו לעובדה שהוא לא בוחר לעשן – הוא פשוט נרקומן של סיגריות ואין לו ברירה אלא להמשיך להישלט על ידי משהו חיצוני מלוכלך ומגעיל, הוא חייב להמשיך לעשן כל יום כל היום ואין לו אפילו בחירה אם לעשות זאת או לא.

בכל מקרה הפחדה לא תעזור – כי מעשנים קוברים את ראשיהם בחול בכל הנוגע לסכנות הבריאותיות של העישון. כשמדברים על נזקים זה גורם למעשנים ישר להדליק סיגריה.
    מה שחשוב הוא שכאשר הוא יחליט להפסיק לעשן – זה חייב להגיע ממנו וכדאי שזה יעשה לא באמצעות כוח רצון אלא במסגרת כלשהי. תוכלי תמיד לשלוח אותו לסדנא שלנו ותוך כמה שעות נסגור את העניין אבל הוא חייב להגיע מרצונו ולא בכפייה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו