מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרתי אחרי הפסקה של שנהיניב23/09/2007
הפסקתי לעשן יותר משנה, אבל הייתה לי תקופה קשה אחרי מוות של אדם קרוב וחזרתי לעשן. עכשיו אני מרגיש יותר טוב מבחינה נפשית אבל הסיגריות נשארו איתי. הגמילה הקודמת הייתה קשה מאוד, לקח לי יותר מחודשיים עד שהפסקתי לחשוב על סיגריה כל הזמן. אני גם כועס על עמצי מאוד שחזרתי וגם לא יודע איך להתחיל מחדש אחרי שאני יודע איזה סבל זה מהפעם שעברה.
אשמח לקבל עידוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על עישון לאחר הפסקה
רמי רומנובסקי24/09/2007
נראה שהפסקת לעשן בדרך הלא נכונה אי לכך נתקלת גם בקושי רב.
אחת הבעיות שציינת בהם נתקלים מעשנים רבים היא מחשבה על סיגריות.
אחת הטעויות שעושים מעשנים כשהם מנסים להפסיק לעשן היא לנסות לא לחשוב על סיגריות, זה לא ממש אפשרי. זה בסדר גמור לחשוב על סיגריות – עובדה אני חושב על כך 90% מהזמן, השאלה היא מה אנחנו חושבים על סיגריות.
אם אנחנו חושבים – "הלוואי ויכולתי לעשן", או "מתי תגמר הכמיהה" אז אנחנו שמים את עצמנו במצב בעייתי ולמעשה גורמים לאומללות רבה יותר. אם במקום זה נחשוב "איזה כיף שאני כבר לא מעשן" אז אין שום קושי.
בשביל להגיע להלך הרוח הזה יש צורך להבין באופן מלא את מלכודת הניקוטין ולשחרר מהחשיבה המודעת שלנו את המיתוסים המוכרים על סיגריות – זה מרגיע, מונע לחץ, עוזר לריכוז וכל שאר ההטעיות המוכרות.
מכיוון שהתפיסה שלך לא השתנתה כשהפסקת אז עדיין האמנת שהסיגריות מקלות על הלחץ ואז מספיק אירוע טראומטי אחד בחיים בשביל להחזיר אותנו במהרה לעישון.
אל תכעס על עצמך – זה לא בגללך פשוט השתמשת בשיטה לא מתאימה, מה שהכשיל אותך זו הדרך. תוכל להפסיק לעשן בקלות ובאופן מיידי מבלי לעבור את כל הייסורים שעברת בפעם הקודמת אך הפעם המלצתי היא להשתמש בשיטה המתאימה – אז תפסיק לעשן לצמיתות ואפילו לא תתגעגע לעישון.
כמובן שבעיני יש רק דרך אחת אמיתית להפסיק לעשן - השיטה של אלן קאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)