מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורלי שלוםקנטלייט25/11/2009
קראתי את בעייתך, אדווח לך על אף שהלא מעשנים לא יאהבו. הנני בן 64, מעשן למעלה מ-40 שנה, אוהב לעשן, חדוות חיי זו הסיגריה המרגיעה החברותית המשקיטה את רוחי בצורה מופלאה. בעברי ניתוח "מעקפים", אירוע מוחי, משתמש בתרופות ניצרכות. ניסיתי להפסיק, זה פשוט לא הולך, בהפסקות חשתי שאני מתפוצץ, המחסור בעישון הטריף את דעתי, אל דאגה אני שקול ונורמלי לחלוטין. בשיחות עם רופאים נאמר לי להפסיק, וחלק אחר אמר לי להפחית. ראותי נקיות, צועד להנאתי בקלות, לא מתנשף ולא נוחר בצורה מפחידה. איני רופא(מה גם שחלקם מעשנים), אך אם תחושי נזק כתוצאה מהפסקת עישון, אישקט נפשי, עצבים רוטטים וכיוב, תעשני גבירתי. תנסי לעשן בנחת רצוי חצאי סיגריות, אני מעשן קופסא, לא משתולל. חלילה אם תחושי כאבים או תחילת נזקים בחזה המעיטי או הפסיקי. לצערינו מקרי מוות התוקפים כיום בכל הגילים לא מתרבים ונוגעים במעשנים, צרות לא חסרות ברפואה. החיים נהדרים, תהני מהם, תעשי מה שבא לך, את אחראית על גופך והנאותייך, אאחל לך הרבה בריאות ושמחת חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי
רמי רומנובסקי25/11/2009מר "קנטלייט" היקר,
גם אתה לא תאהב את דבריי מן הסתם.
ראשית הפורום הזה מיועד לאנשים שמעוניינים להפסיק, מומלץ לאותם אנשים לקבל עצות ותמיכה ממי שהצליח ולא ממי שכשל. דבריך מרפים את ידיהם של מעשנים המעוניינים לצאת לחופשי ואינם מסייעים.
כמעשן לשעבר וכמנחה סדנאות להפסקת עישון אני יודע שחלק מהמעשנים נתקלים בקשיים בהפסקת עישון ולכן חוזרים לעשן. יש שיטות רבות להפסיק ובתנאי שתמצא את השיטה הטובה עבורך אני בטוח שעדיין יש לך סיכוי.
חשוב לזכור שמעשנים (בטח בגילך) לא ממשיכים לעשן מתוך בחירה, אלא מסיבות אחרות:
-הפחד שהפסקת העישון תהיה לי קשה
- הפחד שהחיים בלי סגריה לא יהיו מהנים
- נסיונות לא מוצלחים של גמילה
ואחרון חביב תחושת הויתור על "ההנאה" שבעישון
אותן סיבות גורמות לנו כמעשנים להצדיק ולהסביר את העישון בכל מיני דרכים, שים לב לדבריך: גם רופאים מעשנים, מקרי מוות תוקפים בכל הגילאים וכיו"ב.
אינני חושב שהפחדה מסייעת להפסיק אבל חשוב להתייחס לעובדות, עישון הוא אחד מגורמי המוות המובילים בחברה, 50% מהמעשנים ימותו כתוצאה ישירה מנזקי העישון ואורך החיים של מעשן קצר ב 10 שנים בממוצע בהשוואה ללא מעשנים.
אתה אומר לאורלי לעשות מה שבא לה, אבל גם אתה לא עושה מה שבא לך. ניסית להפסיק ולא הצלחת ואתה נאלץ להמשיך לעשן כי לא מצאת דרך אחרת להפסיק. עישון איננו אקט של בחירה אלא התמכרות, אף מעשן בעולם לא בוחר לעשן, כמעשן כשאתה קם בבוקר אתה צריך לעשן כל יום כל היום קופסא ביום גם כשבא לך וגם כשלא.
לסיום חשוב לי להדגיש אינני כותב את הדברים לשם ביקורת או השתלחות, אלא כדי להעיר אותך למציאות ולעודד אותך לנסות שוב בדרך אחרת ממה שניסית עד כה, כמובן שאני גם משוחד ומאמין שסיכוייך הטובים ביותר הם בשיטה בה אני דוגל אבל אם זה לא נשמע לך אז המשך לנסות בכל דרך אחרת.
מעבר לעובדה שהחיים ללא עישון הם הרבה יותר מהנים (אם משתחררים מהתלות הנפשית והפיזית כאחד), אין שום דבר בעולם ששווה שתחייה ותבלה יום אחד פחות על פני האדמה הזו עם ילדיך, נכדיך והאנשים היקרים לך ובטח שלא בעבור הסיגריה שכל תפקידה היה מאז ומתמיד להפוך את מי שמשתמש בה לעבד לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)