מאיפה להתחיל? תיכנסו!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיפה להתחיל? תיכנסו!
    יסמין
    25/09/2007

החלטתי (שוב) שאני רוצה להפסיק לעשן אבל אני לא יודעת איך, יש המון שיטות ואופציות ואני מתלבטת, אשמח אם תוכלו להגיד לי על סמך נסיונכם מה כדאי לעשות, אני לא מכירה פשוט מעשן שהצליח להפסיק בסביבה שלי:
    להפסיק לעשן בבת אחת או להפחית.
    להשתמש בתחליפי ניקוטין או לא.
    להשתמש בסיגריות מלאכותיות או לא?
    להיגמל על ידי זה שלא יהיו לידי סיגריות או דווקא להיפך, להשאיר סיגרה או שתיים כדי לא לקנות קופסה אם אני נשברת ורוצה אחת ואז לעשן את כל הקופסה.
    להגיד לכולם כדי שהכבוד שלי יכריח אותי או דווקא לא לעשות עין הרע או לגרום לזה שאנשים יבחנו אותי ולהיות עם עצמי בזה (כנ"ל לגבי בקשה לעידוד מהסביבה).
    לשמור לעצמי את הכסף שחסכתי ולקנות מתנה?
    לעשות פתקים עם עובדות מרתיעות לגבי הסיגריה ולשים בקופסה
    לעשות יומן שאני ארשום בו כל סיגריה שעישנתי ואחרי זה אראה כמה ולמה עישנתי
    מה דעתם על השיטות האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאיפה להתחיל? תיכנסו!

הוספת תגובה

• להתחיל מכאן....

רמי רומנובסקי
    25/09/2007

אני יכול להמליץ לך על סמך ניסיוני וניסיון חברי ובני משפחתי על שיטת אלן קאר להפסקת עישון. עישנתי במשך 20 שנה וניסיתי שיטות שונות להפסקת עישון. אף אחת מהן לא החזיקה מעמד.
    הדבר השונה והייחודי בשיטתו של אלן קאר הוא שזוהי השיטה היחידה שבאמת מביאה את המעשן להבנה מלאה של מלכודת העישון. ברגע שמבינים את המבוך בו אנו כלואים אפשר גם לראות את הדרך החוצה, אז הפסקת העישון הופכת לקלה, מיידית ותמידית.
    אני באופן אישי כל כך התרשמתי מהשיטה שהחלטתי להשקיע בה את עתידי המקצועי ומאז אני נוכח מדי יום ביעילותה. אני יודע שאינני אובייקטיבי אך בעיני פשוט אין שום דרך אחרת.

בנוגע לשאלות ששאלת – אוכל להשיב על כולן, אך תשובותיי יהיו פחות אפקטיביות כל עוד את לא מבינה באופן מלא את מלכודת העישון וכל עוד את משתמשת בכוח רצון בשביל להפסיק לעשן. אם את עדיין מאמינה שאת מוותרת על הנאה או תענוג אז הפסקת העישון היא יותר קשה.

הפחתת מספר הסיגריות לא עוזרת להפסיק – להפך היא הופכת כל סיגריה לדבר היקר ביותר בעולם
    כנ"ל לגבי צמצום באופן הדרגתי – עדיף להפסיק לחלוטין.
    תחליפי ניקוטין רק מקשים על הפסקת העישון – מכיוון שאת פשוט מחליפה את דרך צריכת הסם הממכר – במקום בשאיפה תצרכי ניקוטין בדרך אחרת.
    אני לא ממליץ שיהיו לך סיגריות בסביבתך, למרות שזה לא ממש משנה.
    העובדות המרתיעות והמפחידות על העישון לא עוזרות לנו להפסיק – להפך כל פעם שעולה הפחד ממחלות אנחנו מייד רצים להדליק סיגריה.
    לרשום ביומן כל סיגריה – רק מחזק את החשיבות של כל סיגריה ותמיד תמצאי תרוץ לעשן.
    ואחרון חביב – הפסקת עישון זהו תהליך אישי – לחץ חברתי לא ממש עוזר הוא אפילו מקשה.

במקום זה נסי להיות מודעת ל"יתרונות" שבעישון – מה הופך את המנהג הזה לכל כך נהדר. תנסי להתרכז בכל סיגריה שאת מעשנת ותשאלי את עצמך ממה את בעצם נהנית.
    בסופו של דבר אפשר לתת אין ספור הסברים לעישון אך הסיבה האמיתית לעישון היא ההתמכרות לניקוטין, אותה התמכרות נעלמת מספר ימים אחרי הפסקת העישון. ההתמכרות הקשה יותר היא האמונה שאנחנו תלויים בסיגריה ושאנחנו מוותרים על משהו שנותן לנו הנאה או הקלה.
    ברגע שתביני שאת לא מוותרת על כלום ושהחיים ללא סיגריות הם הרבה יותר מהנים (כפי שהם היו לפני שהתחלת לעשן) אז ההפסקה תהיה קלה ותמידית.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת אלן קאר

יובל
    02/10/2007

את יכולה להירשם לסדנה או לקרוא את הספר. אני הפסקתי אחרי 20 שנות עישון ו-2 חפיסות ליום, בבת אחת, בקלות (באמת שזה קל) ובלי להרגיש מחסור.
    תעשי לעצמך טובה, תקראי את הספר, אני משוכנע שתהיה לו השפעה עליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו