מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנתי 6 קילו מאז ההפסקהמורן01/10/2007
מאז הגמילה אני משמינה וללא עצירה נראית באופק. נראה לי שהתמכרתי לנישנושים. מה עושים???? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון ללא השמנה
רמי רומנובסקי01/10/2007לאחר הפסקת עישון התאבון נפתח ובמספר הימים הראשונים ישנה נטייה לאכול מעט יותר מהרגיל.
אם ההפסקה נעשית בצורה מבוקרת ונכונה תוך כדי הבנה מלאה של מלכודת העישון, לא מתעוררת בעיית משקל מלבד עלייה של קילו או שניים בהתחלה וחזרה למשקל הרגיל לאחר זמן קצר.
עם זאת מעשנים רבים מדווחים על עלייה במשקל בעקבות הפסקת עישון - תופעה זו שכיחה כאשר הפסקת העישון מתבססת על שיטת כוח הרצון. ההשמנה נובעת בעיקר מתחושת ריקנות פיזית קלה שדומה לרעב שמלווה בתחושה מנטאלית של חוסר וויתור. כאן מקור הבעיה. הניסיון לפצות על התחושה באמצעות אכילה מביא להשמנה ועם זאת לעולם לא נגיע לסיפוק של אותו חוסר. אם את עדיין רוצה לעשן ואת מפצה את עצמך באוכל אז ההשמנה היא רק סימפטום לבעיה האמיתית שהיא הרצון לעשן. בשביל לטפל בבעיה יש לגעת במקור – הרצון לעשן.
חשוב להבין שבהפסקת עישון אנחנו לא מוותרים על דבר, אם אין ויתור אין גם צורך בתחליפים, כשם שאנחנו לא מחפשים תחליפים לשפעת לאחר שהבראנו. אם תראי את הפסקת העישון באותו אופן לא תהיה לך בעיית משקל ולא יהיה לך צורך לשלוט בכמויות המזון אותם את צורכת.
דרך נוספת לבדוק האם את אוכלת יותר מהרגיל או מפצה על תחושת חוסר זה לשאול את עצמך האם הייתי אוכלת את הדבר הזה במצב רגיל כשעוד הייתי מעשנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליתי 10 קילו
יובל02/10/2007הפסקתי לעשן לפני כחודשיים ואין לי תחושת חסך או רצון לפצות את עצמי ובכל זאת העלתי כבר 10 קילו. לא שיניתי את הרגלי האכילה שלי ואני לא מנשנש בין ארוחות. אני חושש שחילוף החומרים הואט עקב הפסקת העישון ואני תוהה מתי זה יתאזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוטין עליה במשקל וחילוף חומרים
רמי רומנובסקי09/10/2007גם חוות הדעת של ד"ר אשכנזי היועץ הרפואי של רשת אלן קאר בישראל זהה לגישתנו לנושא.
עפ"י הראיות הרפואיות הניקוטין משפיע על חילוף החומרים אך רק בשבועות הראשונים, מעבר לכך הסיבות לעליה במשקל הן אחרות וצריך להתיעץ עם הרופא או הדיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)