הבת שלי מתחילה לעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת שלי מתחילה לעשן
    אמא מודאגת
    07/10/2007

הבת שלי התגייסה לפני חודשיים ופתאום כל הבגדים שלה והשיער שלה מסריחים מסיגריות. היא אומרת שהיא לא מעשנת אבל אני מכירה את התכשיט שלי ויודעת מתי היא משקרת.
    איך אפשר לשכנע אותה לא להתחיל לעשן? לא להיכנס לזה לפני שיהיה מאוחר מדי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי מתחילה לעשן

הוספת תגובה

• בני נוער מעשנים

רמי רומנובסקי
    08/10/2007

זוהי סוגיה מאוד בעייתית, בעיקר מכיוון שבני נוער מאמינים שיש להם שליטה על הדבר. חשוב להבין שהסיבה היחידה בגללה בני נוער מתחילים לעשן היא תדמיתית – הם מאמינים שהסיגריה נותנת להם תדמית מתוחכמת או "קולית".
    בני נוער רבים מתחילים לעשן בצבא, מכיוון שהסביבה החברתית שלהם משתנה והם רוצים להיות חלק מקבוצה חברתית כלשהי, סיבה נוספת היא שהעישון נתפס כאקט שמעביר את הזמן ומפיג את השעמום.

בנוגע לביתך הייתי משוחח איתה על המשמעות האמיתית של התחלת העישון ומסביר לה שברגע שהיא מתחילה לעשן היא חותמת על חוזה לא כתוב עם הסיגריות לכל החיים – מכיוון שהסיגיריות אינן תחביב או הרגל אלא התמכרות.
    הייתי מזכיר לה שלפני שהיא התחילה לעשן היא לא הייתה צריכה את הסיגריות בשביל להתמודד עם מצבי לחץ או להנות מאירועים חברתיים אך ככל שתמשיך לעשן כך היא תיפול עמוק יותר לבור ההתמכרות.

מעבר להכל הייתי מסביר לביתך שאין בעישון אף תועלת או הנאה אמיתיים– אני לא מדבר על הסכנות - אני מדבר על כך שעישון הוא האקט האידיוטי ביותר שאדם יכול לסגל לעצמו. תשאלי אותה ממה היא נהנית כשהיא מעשנת – לרוב היא תגיד משהו כמו "זה מרגיע אותי". הדבר היחיד שעישון מרגיע הוא תחושת האי נוחות שנוצרת בגלל הסיגריות עצמן.
    אני ממליץ לך גם לקנות לה את הספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר שמסביר את המנגנון ואולי יסייע לה להבין את המלכודת אליה היא עלולה ליפול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו