מה עושים?..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים?..
    יותם
    17/03/2010

שלום למומחים!!
    אני בן 19 והתחלתי לעשן לא מזמן (כמובן שעשנתי המון פעמים בחיים אך ללא התמכרות..) אני מעשן לבד, עם חברים, כשיוצאים וכדו'.. אני מעשן אך ורק שתי סגריות ביום וההתמכרות החלה לא מזמן..
    אני כל פעם מבטיח לעצמי כאדם שמעניין להתקדם מבחינה אינטלקטואלית ובכלל בשביל הבריאות שכדי להפסיק וחבל על הבריאות, וההתמכרות רק תגדל..

הקטע הוא שכל יום אני מבטיח לעצמי מחדש, וכל יום נשבר מחדש.. הבטחתי לעצמי שהיום לא אעשן, ועשנתי כבר שתיים.. אמי מעשנת ואולי בגלל זה קשה לי, כי בסביבה מעשנת קשה לא לעשן (למי שמעשן או מפסיק)..

אני מאוד רוצה להפסיק גם את השניים האלה אך יש מצבים בהם אתה חייב סגריה. הצלחתי להחזיק את עצמי עד השעה 12 וב-12 הופ סגריה.. אני יודע שאני כרגע במצב מצויין בו אני יכול להפסיק את עצמי, אבל אז כשאני מפסיק בשעת הצורך עולה בי תחושת ריקנות, וצורך עז לסגריה.. אולי צריך להפסיק להפגש לכמה ימים עם החברים?? ושוב, ההתמכרות אצלי היא בשלב מאוד מאוד קטן, ומה שגורם לי לעשן זה שאמא שלי שהייתה נגד בהתחלה גם אומרת לי מה זה שתי סגריות ביום?? אלוואי ויכלתי כמוך.. אני יודע שזה לא ישאר לעולם שתי סגריות ביום, וכאדם שמתעסק בתחום הספרות והתיאטרון אני יודע שזה יקשה עליי, ויחד עם זאת אני מאוד מחובר לסגריה...

מה עושים?? במה להעסיק את עצמי?? מה גם שאני כרגע במצב נפשי קשה ודאון בחיים, עברתי תפנית מאוד קשה (מסיבות שלא אפרט..) ותמיד קל ונוח לברוח לסגריה... אפילו עם נס בא לי סגריה.. ושוב, הרצון להפסיק צריך להתגבר אצלי יותר אני חושב..

אשמח לתמיכה ולייעוץ..
    רב תודות!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?..

הוספת תגובה

• שלום ליותם

שחף אשכנזי
    17/03/2010

הי יותם,

אני שמח לקרוא את פנייתך המפורטת!
    ראשית אני רוצה להבהיר שהתמכרת לסגריות הרבה לפני שהכרת בכך... זה חלק מהמלכודת. שנית אחד הדברים הכי קשים שיש בעולם הינו לעשן "רק" שתי סגריות ביום. שלישית ההבטחה שלך לעצמך ותחושת הכשלון הנילווית לחוסר עמידה בהבטחה היא בעיה נלווית לבעיית העישון, אל תהיה קשה עם עצמך בעניין זה. על מנת לעזור לך לפתור את בעיית העישון צריך להבין את מלכודת העישון באופן יסודי! על מנת לעשות את זה אתה יכול לפנות אלינו ישירות לייעוץ ו/או רכישת הספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן של אלן קאר."
    כל הכבוד שהכרת בבעיה בגיל כה צעיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו