גמילה מההתמכרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מההתמכרות
    רינה
    18/03/2010

הפסקתי לעשן לפני כשבועיים(ויומיים אבל מי סופר?) בעקבות קריאה בספר. בינתיים הכל פחות או יותר בסדר, אבל יש משהו שעדיין מקשה עלי בחשיבה. הצלחתי להפנים שאין לי שום תועלת מהסיגריות, אבל חסר לי "אפקט ההתמכרות". הייתי עסוקה חלק גדול מהיום בסיגריות ,ברצון להן ואז במימוש רצון זה-הייתי מחכה בעיקר ללילה לעשן. מכיוון שיש לי 3 ילדים קטנים שהייתי נמנעת מלעשן לידם ו,נאלצת "לגנוב " דקות סגריה יקרות, והייתי מחכה ללילה לעשן בנחת איך וכמה שאני רוצה. בקיצור הסיגריות היו כל היום בראש שלי, כל היום חיכיתי לעשן וזה היה ה"שיא" של היום שלי. עכשיו כשהפסקתי פתאום נהיה לי חלל בחיים. אין למה לחכות אין ציפיה ואין שיא. ואם עד היום ההתמכרות נתנה לי עניין (מזויף) שחיי סבבו הרבה סביבו עכשיו אין. אם היה עד עכשיו up and daun עכשיו הכל מונוטוני ומשעמם. אני לא רוצה לחזור לעשן, אבל כן נדמה לי שאני כאילו הפסדתי משהו,אולי איזה ריגוש(חולני) שההתמכרות נותנת ועכשיו אין אותו . האם ההרגשה הזאת תמשיך ותחסר לי?אם יש בידכם אפשרות לעזור לפתור נקורה זאת אשמח,כי באמת נראה לי שזאת הנקודה האחרונה שעדיין מטרידה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מההתמכרות

הוספת תגובה

• "העניין" שבעישון

רמי רומנובסקי
    18/03/2010

רינה שלום ומזל טוב על ההפסקה.

אני מבין את הקושי בו את נתקלת, מעשנים רבים מאמינים כי עישון נותן להם הקלה - וזה אכן כך, עישון מקל על... תופעות הגמילה מעישון.
    כמעשנת חייך היו בdown תמידי באופן יחסי ללא מעשן ואז כל סיגריה הקלה באופן חלקי על הדבר הזה.
    אם תפנימי שאין בכך באמת תועלת או הנאה אז תביני שאין טעם בעישון, מכיוון שכמעשן כל חיי אני נמצא בציפייה להקלה והיא כל פעם מגיעה ושוב חוזרת הציפייה והמצוקה - למעשה לעולם לא אגיע למצב של סיפוק.

עישון אינו מעניין, הוא לא מפעיל את הראש ואין בו שום ריגוש לצערי הרב, אם כן אולי זה היה שווה את המחיר הכבד שמעשנים משלמים. הדבר היחיד שמקשה עליך זו האמונה שאת מוותרת על משהו.

אם את שואלת על מה את מוותרת נסי להזכר איך הרגשת כשעישנת חפיסה ביום (יותר או פחות), כרגע ממרחק של שבועיים שכחת את כל ההשלכות השליליות של העישון.
    בכל מקרה קריאה חוזרת בספר יכולה לעזור.
    ואם את בכל זאת רוצה לחוות הקלה, שימי בתיק הגב שלך שניים שלושה אבנים כבדות ומספר פעמים ביום הניחי אותו על הרצפה ותרגישי הקלה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל

רינה
    18/03/2010

וואו! איזו תשובה זריזה, אני באמת לא רוצה לחזור לעשן ,ולא מתכוונת ,אבל נראאה לי שבינתיים אני נהייתי יותר בdaun ,מאשר כשהייתי מעשנת .זה לא שאני בדאון כי אני לא יכולה לעשן ,אלא שאין לי על מה לחשוב ,ולמה לחכות ו,משעמם לי .אולי תמיד היה לי משעמם ,אבל הסיגריות מטשטשות כי אתה עסוק בהם , אני לא חושבת שהסיגריות באמת מהנות ,אלא שהמשחק עם הגוף בניקוטין נותן לך ענין להתעסק בו ב.אבנים , עד כמה שידוע לי, אין שום חומר ממכר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה נוספת

רינה
    18/03/2010

האמונה שהיתה לי שהסיגריה מהנה היתה גורמת לי כל היום לחכות לסיגריה. עכשיו אני די מודעת לזה שהסיגריות הן אשליה, נראה לי שעכשיו זה גם כבר לא יגרום ליכ"כ הנאה בגלל ש"גיליתי"את המסווה מהסיגריות , ובכל זאת חסר לי משהו להתעסק בו, רק שאני לא אמצא בסוף איזו התמכרות אחרת שתספק לי את הצורך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלה ושעמום

שחף אשכנזי
    18/03/2010

הי רינה,

אני מניח שאת מצפה למפץ הגדול שאחרי ההפסקה.... כל מה שצריך לעשות זה להכיר בעובדה שאת לא מעשנת יותר לא בגלל שזה אסור אלא בזכות הבנתך שאין בעישון תועלת. אם את אומרת שעישון לא יגרום לך "כ"כ הנאה" אז את אומרת שהוא יגרום לך קצת הנאה... זאת אומרת, את עדיין מאמינה שיש תועלת מסויימת בעישון. זה מוביל שוב להצעתו של רמי לקרוא את הספר שוב, כי צריך לזכור שאת כמו כל מעשן שלא סגור על עצמו ב1000% נמצאת עדיין בתוך מלכודת. זכרי, מעשן הוא אדם שיחפש כל תרוץ על מנת להדליק או באותה מידה יסבול מהעובדה שאסור לא לעשן יותר. 'לא מעשן' פשוט לא מוטרד מהמחשבה על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• down

רמי רומנובסקי
    18/03/2010

את ב down רק בגלל שאת מאמינה שזה נתן לך משהו ושזה חסר, בשניה!!! שתביני שזה לא כך תשתחררי לתמיד ותהיי שמחה.
    קחי בחשבון שלוקח גם קצת זמן (כמה שבועות) להפטר מהתלות הנפשית, אז קחי את הזמן ותראי איך את מרגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רינה
    18/03/2010

תודה . הייתי צריכה לשמוע שזה ענין גם של זמן.גם ככה כמה שיותר הזמן עובר, הראש יותר מסתדר. (ויצא גם חרוז) אולי המח שלי פשוט עדיין מנסה למצוא איזה פתח מילוט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו