כמה זמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה זמן
    שירה
    17/10/2007

לרמי, שלום

הפסקתי לעשן לפני שלושה וחצי חודשים. סובל מכל מני תופעות שונות ומגוונות שקשורות לדעתי
    למצוקה הגופנית שנקלעתי אליה לאחר 35 שנות עישון כבד. יש לי עצב, יש לי כאבים בכל הגוף אני עייף מאוד.
    על פי ידיעתך, כמה זמן סביר עד שאני אתרגל להפסקה? קראתי את הספר של אלן קאר אני יודע שעשיתי לעצמי רק טוב בזה שהפסקתי אבל עדיין סובל מאוד. תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה זמן

הוספת תגובה

• תשובה: כמה זמן

רמי רומנובסקי
    17/10/2007

ראשית ברכותיי על הפסקת העישון.
    בנוגע לשאלתך חשוב להפריד בין ההיבטים המנטלים להיבטים הגופניים למרות שיש קשר בין השניים.

אם אתה חש בעצב אולי אתה מרגיש שויתרת על משהו שאתה אוהב ושאתה מקריב משהו או משתמש בכוח רצון בשביל לא לעשן.
    ברור שיש כאן היבט נפשי מכיוון שהעצב אינו נובע משום דבר פיזיולוגי, עם זאת הרבה פעמים המצב הנפשי שלנו משפיע על מצבנו הגופני.

מבחינה גופנית, מלבד הסימפטומים שנגרמים ממצבך הנפשי ומהאמונה שאתה אמור לסבול – לא אמורות להיות תופעות לוואי מיוחדות
    מלבד אי נוחות קלה בימים הראשונים.
    חשוב לזכור שהגוף שלך שהתרגל להתמודד עם הרעלה מתמדת במשך 35 שנים מנסה לחזור לתפקודו הטבעי והגיוני שתרגיש מעט שונה.

הנקודה החשובה והבעייתית מכולם זו התפיסה שלנו. אם אתה מחכה למשהו שיקרה אז אתה יוצר על עצמך לחץ ואותה תחושה של שחרור לא תגיע לעולם.

מלבד זאת אם אתה עדיין לא חש לא בטוב המלצתי היא שתפנה לרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו