אני בדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בדיכאון
    אייל
    26/03/2010

שלום. שמי אייל והייתי מעשן כבד משך למעלה מ 30 שנה ( בערך 2 חפיסות ביום ) ..הפסקתי לעשן בתחילת השנה הנוכחית ( 1.1.2010 ),לבד, ללא שום עזרה או תמיכה כלשהי..עברה עליי תקופה מאד קשה,הן מבחינת תופעות פיסיות והן מבחינה נפשית..הצלחתי לשרוד,עד עתה ואני ברגע זה נקי כמעט 3 חודשים..אבל, משום מה, דווקא עכשיו,בימים האחרונים,אני במצוקה קשה : תחושת דיכאון כבד שהולך ומתעצם..לא רוצה בשום אופן להשבר ולחזור אך יחד עם זאת משווע לעזרה כלשהי.. תודה..אייל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני בדיכאון

הוספת תגובה

• שלום אייל

מישו
    27/03/2010

ראשית, אני תופס ממך כי אני רק היום בעוד כמה שעות אחגוג את השבוע הראשון שלי לאחר נסיונות כושלים ומייסרים. אני רוצה לשתף אותך בידע שיש לי, ממידע שקראתי קודם לכן שנגמלתי וגם כעת.
    באופן נורמאלי, דיכאון הינו אחד השלבים שהתודעה עוברת במצבי אובדן, והגיוני לעבור דרך שלבים אלה של אובדן במצב של גמילה. זה אומר שאתה בסדר גמור, ואתה לקראת מקום של הארה בעניין.
    חשוב מאד שתתבונן בדברים באור חיובי, ותבחן בכנות את התקופה אינך מעשן ותתתבונן ברווחים שלך. זה נראה כאילו הפסקת מתוך הבנה שצריך, אך ללא שום אמונה שישנם עבורך רווחים נפלאים נוספים לסכנות הבריאותיות שנמנעת מהם. אתה חופשי מהסם, ונותר לך לשחרר את המחשבות שתקועות לך בראש לגבי ה'יתרונות' של עישון שפיספסת. אני רוצה להמליץ לך על שני מקורות מידע:

אייל, יש לך המון במה להתגאות, אני מציע שתגייס לעצמך לכבוד החג מעט מהגאווה הזו ותשבור בעזרתה את הדיכאון. זה אפילו טוב אם המחשבות על עישון נמצאות בראש, ככה לא נופלים לשאננות, אך חשוב שתוודא שאתה שמח שאינך מעשן; ואם שלושה חודשים אתה לא מעשן, אני מבטיח לך שאתה תמצא בפנים כמה את שמח, ואתה פשוט ייתכן מתעלם מכך, אז שחרר את זה...

כל טוב, וחג שמח :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

אייל
    02/04/2010

תודה רבה..אימצתי את הגישה וזה דיי עוזר,עם כי,חייב להודות,עדיין מאד קשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החוסר...

רמי רומנובסקי
    28/03/2010

היי אייל

אם אינך מעשן 3 חודשים הגוף שלך נקי לחלוטין מניקוטין, בהנחה שאין גורמים אחרים בחיים שלך שגורמים לך לעצבות ומתח בזמן זה אני מבין שאתה בדכאון כתוצאה מהמחסור בסיגריות.
    דכאון זה נובע מתחושת הויתור ואשליה לגבי "היתרונות" של העישון.

אם אתה מרגיש שחסר לך נסה להזכר איך הרגשת כשעישנת 2 חפיסות ביום, האם אתה מתגעגע לזה? האם באמת היית רוצה לחזור לאותה כמות ברגע זה? זכור כי אין כזה דבר סיגריה אחת וכי אותה סיגריה תחזיר אותך להיות מעשן כבד.

מעבר לכך אני ממליץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר אני בטוח שזה יעזור לך להבין שאתה לא מוותר על כלום.
    ברגע שתהיה שלם עם ההפסקה באותה שנייה - הקושי ייעלם.

חג חירות שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פתרון

שחף אשכנזי
    28/03/2010

הי אייל,

כל פעם שאני פוגש או שומע מאדם כמוך, אני לא יכול שלא להתרשם עמוקות מתעצומות הנפש הנדרשות על מנת לשרוד חודשים של סבל!
    הגעת למקום הנכון בהחלט. המצוקה שאתה חש נעוצה באופן יסודי בתחושת הקיפוח שנגזרה עליך עת הפסקת לעשן. אני מציע לך לרכוש את הספר 'הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר. ספר זה יעזור לך להסדיר את המצוקות שאתה מתאר. ניתן לרכוש אותו דרך הטלפון המופיע למטה או בחנויות הספרים.

בברכת חג שמח, חזק ואמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו