מכורה להתמכרויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכורה להתמכרויות
    טניה
    25/10/2007

הי רמי,
    משך שנים הייתי מכורה לספורט. ירדתי במינון כאשר גיליתי שזה לא מאפשר לי להתקדם בחיי המקצועיים.
    המרתי את ההתמכרות לספורט בהתמכרות לסקס. בכל מכם כל הזמן. כאשר הבנתי כי התמכרות זו (על אף שלעיתים סייעה בקידום המקצועי) פוגעת בי, הצלחתי למתן את עצמי והתחלתי לעשן.
    היום אני מקשרת את העישון לגמילה מן ההתמכרות הקודמת וחוששת להפסיק לעשן.
    עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכורה להתמכרויות

הוספת תגובה

• טיפוסים מתמכרים

רמי רומנובסקי
    26/10/2007

צר לי לאכזב אותך, אך מעשנים רבים מאמינים שהם בעלי נטייה להתמכרויות יותר מאחרים וכי יש בהם משהו מיוחד – פיזי, נפשי או גנטי הגורם להם להתמכר במיוחד.
    אם הייתי שואל אותך למה יותר מצרים טובעים בנילוס מאשר רוסים הם היית מתחילה לפשפש במוחך ולנתח את המבנה הגנטי של המצרים? ברור שלא!

אנשים שמתחילים לעשן מתמכרים פיזית לניקוטין תוך זמן קצר, ההתמכרות הפיזית מעוררת את ההתמכרות החמורה יותר – ההתמכרות המנטלית.
    כמו התמכרות לכל סם – המנה הבאה תמיד תבטיח שנשאר במעגל ההתמכרות ונסבול מאותה תחושת חוסר תמידי.

ההתמכרות הפיזית אינה הבעיה, זה אפילו לא הניקוטין –מעל הכל זו האמונה שאנו תלויים בסם.
    ברגע שתצאי ממעגל ההתמכרות לניקוטין וברגע שתפטרי מהאמונה השגויה שאת תלויה בדבר תגלי שאת לא תלויה בדבר.

קשה להסביר בקצרה אך יש משהו בתהליך הגמילה בשיטת אלן קאר שמאיר את עיניך גם בפני היבטים אחרים בחיים, כי הכל בסופו של דבר מתחיל ונגמר בראש ובתפיסה שלנו, יש איזה אסימון שיורד שאחריו דברים פשוט נראים אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו