מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום שחף, רמינועם18/05/2010
אני בחור בן 28 , מעשן מזה 10 שנים (!!) קופסא ליום פלוס מינוס (בעיקר פלוס).
כמו הרבה מהישראלים, גם אני מבלה הרבה זמן מהיום בלחץ והתגובה שלי למצב היא למשוך סיגריה מהקופסא ולהצית אותה- וחוזר חלילה(לפחות עד שיסיימו לבנות את הווילה שלי בהרצליה פיתוח). אני חושש שבשלב הזה ההתמכרות שלי כבר חמורה מאוד- שעתיים או שלוש ללא סיגריה פירושן תחושת אי נוחות בשבילי פיזית ומנטלית. רציתי לברר לגבי שיטות טיפול להפסקת עישון, ומהי השיטה המוכחת ביותר. קראתי את הספר של אלן קאר והוא לא עזר כ"כ..
מה האופציות שיש לאדם שרוצה להפסיק לעשן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת ההבנה
שחף אשכנזי18/05/2010הי נועם,
אני שמח מאד שקראת את הספר כי אני מדבריך עולה שזה עזר לך להתחיל להבין את מלכודת העישון. מה שחסרה בהחלט היא הבנה שמובילה להפסקה לתמיד. מה זה אומר לתמיד? זה אומר שלא תחסר לך סיגריה בשום מצב שהוא! אם היא לא תחסר אף פעם אז לא תתגעגע אליה אף פעם שזה החלום של כל מעשן: הספר לא עזר לך להשיג את היעד אבל סדנה תעשה זאת עבורך. אתה יכול ליצור עמנו קשר על מנת ללמוד על ההבדלים.
אופציות נוספות הינן טיפול תרופתי. הן מבוססות על ההנחה שעישון היא בעיה פיזית אבל זה לא נכון. לתפישתנו המבוססת על ידע הנצבר למעלה מ25 שנה, האלמנט הפיזי הוא זניח. אני מניח שכשאתה לא מעשן אתה לא סובל מכאבים פיזיים כמו מכור להרואין שחסרה לו המנה שלו. הבעיה נעוצה באיך אני אחיה את החיים בלי החברה הטובה שלי וזו ,תסכים איתי, בעיה תפיסתית בראש שלנו. את הבעיה הזו ועוד שכמותה אנו פותרים.
אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)