מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקה מהפסקת עישוןששש...22/05/2010
הפסקתי למשך שלושה ימים, בארוע משפחתי עישנתי 7 סיגריות,
אחכ' שוב לא עישנתי... כרע יומיים נוספים..
שאלתי- האם ישנה דרך לא להתפטות? ביום א' בעבודה זהו מבחן עבורי...
נוח לי להפסיק כאשר אני בחופש וללא טרדות מצד העבודה...
האם יכול להיות שבכלל פיסית לא קשה ללא סיגריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לא ליפול חזרה
רמי רומנובסקי23/05/2010חגי שלום,
כפי שהבנת מבחינה גופנית קל להפסיק לעשן, הקושי האמיתי הוא הנפשי - הרצון לעשן שקיים לעיתים גם אחרי שהפסקנו.
כדי לטפל בהיבט זה צריך לזכור שלא משנה כמה זמן לא עישנת או כמה היה לך קל, ברגע שתדליק סיגריה אחת תחזור לעשן את אותה כמות שעישנת לפני שהפסקת.
עוד דבר שיכול מאוד לסייע זה "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר, כל המוקד של השיטה סובב סביב השתחררות מהתלות הנפשית והרצון לעשן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלאכת קודש
ששש...23/05/2010תודה על ההתייחסות, עקבתי אחר ההתכתבויות שלכם מנהלי הפורום
ומצאתי שאתם עושים מצווה גדולה.
אמליץ על הפורום לחבריי, וגם על הספר.
למען האמת- לפני שנה קניתי את הספר וצלחתי כשבועיים וחצי ללא סיגריות, שבא חבר והציע
סיגרייה עם תוסף לא סרבתי, אמרתי לעצמי יאללה שאכטה ומחר אאחוז שוב בספר, והסיגריות רצו
כמו שיבאס בגרון.
למחרת לא היה לי סבלנות לספר דחפתי אותו לארון.
בשבוע שעבר שוב קראתי בספר ולהפתעתי גלתי תובנות חדשות.
מיום ג' אני נקי, אבל אפסיק לספור ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה העיקרון של אלן קאר?
דור24/05/2010קראתי את הספר בזמנו,יש לי גם את הסרט עם תרגום (חבר יקר נתן לי),ולא הבנתי את הפואנטה. אולי מישהו יכול להסביר לי?
הוא אומר שאנחנו לא אשמים, שהניקוטין גורם לנו וכו'...
אבל מה עושים?
יש לנו חברה שהלכה לקורס ולא עזר לה כלום. והיא היתה מעשנת כבדה מאד.
היא עברה עליו שוב, ועכשיו היא מתעסקת עם מיליון דברים העיקר לא לחשוב על זה
והיא די "מצליחה."..... היא סורגת ועובדת והולכת לבדיקות (היה לה סרטן השד...).
אבל הסבל שלה מהגמילה הוא נוראי.
כל יום אנחנו שומעים ממנה כמה קשה לה. וזה כבר כמה חודשים.
אז מה? לעולם זה לא עובר?
אשתי מעשנת בין חמש לעשר סיגריות ביום,ואחרי שהיא שומעת מהחברה, היא ממש מפחדת..
אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דור24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק ולא לפחד
ששש...24/05/2010אני לא יועץ ובטח ללא נסיון בתחום הגמילה,
בנוגע לספר- הוא מנוסח בצורה שמשיגה מטרה, כוונתי-
אין סיפור מפחיד או גרימת בהלה למעשן,
הספר נותן מבט על המעשן, מסביר לקורא על שטיפת המוח שאנו עוברים
בנוגע לסיגריה.
הספר משיג מטרה- לפתוח את הראש לזווית הסתכלות שונה משאר הפחדים והלבטים של המעשן,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיקרון של אלן קאר
רמי רומנובסקי24/05/2010דור שלום,
ראיתי את הודעותיך הרבות.
אין עקרון אחד לאלן קאר אלא אוסף של תובנות שמבוססות על הגיון פשוט והבנת מנגנוני ההתמכרות שבעישון, יש אנשים שקולטים זאת בעקבות קריאת הספר או הצפייה בסרט אך הדרך האפקטיבית ביותר להבנה וליישום בהנחה שהדברים הנ"ל לא עזרו זו הסדנה.
בנוגע לחברתך שהיתה אצלנו אם היא לא מעשנת זה כבר נהדר, יחד עם זאת אם קשה לה לא לעשן אנא בקש ממנה ליצור איתנו קשר נשמח להזמינה חיזוק ולשחררה מהקושי.
כשהשיטה עובדת כמו שצריך אז זה באמת קל להפסיק וגם קל להישאר לא מעשן.
לסיכום אנסה לרכז כמה מוטיבים מרכזיים בשיטה.
התמכרות לעישון מורכבת מהיבט גופני (ניקוטין) ונפשי (הרצון לעשן, ההרגל וכיו"ב)
מבין השניים ההיבט הנפשי הוא המשמעותי והתמכרות לניקוטין עוברת תוך כמה ימים והיא כמעט ולא מורגשת, מה שמקשה על מעשנים שמנסים להפסיק בשיטות כוח רצון זו התאווה והרצון לעשן מתוך תפיסה שעישון למרות חסרונותיו הוא אקט מהנה בעל יתרונות רבים.
ברגע שבאמת מבינים ממה נובעת אשליית ההנאה אין עוד רצון לעשן וגם ברור כיצד להשתחרר מהתלות הגופנית.
בהנחה שהכל ברור ומיושם כראוי אז ההפסקה היא קלה מאוד, ללא תופעות לוואי, השמנה וללא כוח רצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק מההתמכרות היא באמת פיסית
harel24/05/2010התחושה של החזקת הסיגריה וההרגל כשהיא ביד הם חלק מההתמכרות ולא בהכרח הניקוטין שבסיגריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יהיה כבר קל?
דור24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)