מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישון סיגרייה שכבר הודלקה פעם אחתנופר30/10/2007
היי רמי,
אני מנסה לגמול את אמא שלי מסגריות (החפיסת סיגריות אצלי, ואני נותנת לה בכל יום מספר מוקצב של סיגריות. היא הייתה מעשנת בסביבות ה-5-6 סיגריות ביום. כעת זה רק 2), ויש שיתוף פעולה מלא מצידה.
הבעיה היא שהיא מצאה מן "שיטה" כזאת: היא מעשנת רק חצי מהסגרייה שהבאתי לה, ואת החצי השני היא שומרת לאח"כ, מתי שיש לה חשק אבל זה לא הזמן שלי להביא לה סיגרייה.
השאלה שלי היא אם יש סיכון בעישון סיגרייה משומשת?
תודה רבה על העזרה,
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום מספר הסיגריות
רמי רומנובסקי31/10/2007שלום נופר אני מעתיק לכאן תשובה לשאלה דומה בנוגע לצמצום
בהפסקת עישון השאלה היא לא האם הפחתתי או כמה אני מעשן אלא האם אני מעשן או לא מעשן.
וכששואלים אותי על אחוזי הצלחה אני תמיד אומר שבמקרה של כל מעשן פרטי זה 0% או 100% או שאתה מעשן או שאתה לא מעשן!
צמצום מספר הסיגריות לא עוזר להגמל אפילו להפך - הוא הופך כל סיגריה לדבר היקר ביותר בעולם וכל יומו של המעשן מועבר בציפיה לסיגריה הבאה.
בסופו של דבר זה סיוט קבוע ומספיק אירוע אחד מלחיץ או מצב של מצוקה בשביל להחזיר את אותו מעשן לאותה כמות שהוא עישן לפני שצימצם ואפילו יותר.
כל סיגריה היא סיכון בין אם היא חדשה מהקופסא או משומשת. אך הבעיה האמיתית היא בניסיון לצמצם - כמו שדיאטה גורמת לאוכל להראות יותר טעים כך גם צמצום מספר הסיגריות מעלה בחשיבות הסיגריות ומחזקות את האמונה שיש ערך רב לכל סיגריה או לכל שאיפה.
אם היית מנסה לגמול מכור להירואין האם היית נותן לו רק קצת? ברור שלא - הרי הירואין הוא זה שגורם להתמכרות מלכתחילה. אותו דבר נכון לגבי ניקוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה בעצם צריך לעשות?
נופר01/11/2007לקבוע תאריך סופי להפסקת העישון זה פתרון טוב לדעתך?
במה בעצם עוזר הספר של אלן קאר, אם אני אקנה אותו לאמא שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים
רמי רומנובסקי03/11/2007מה שלא תעשה זה חייב לבוא ממנה - אני ממש לא ממליץ לכפות על מישהו הפסקת עישון.
וכן כדאי לקבוע לכך תאריך יעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)