עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    איה עקרון
    31/10/2007

רמי שלום,

לפני שישה שבועות בדיוק הפסקתי לעשן לאחר 27 שנים של עישון כבד בין חפיסה לחפיסה וחצי. בעבר ניסית להיגמל בעזרת שיטות שונות ומשונות ללא הצלחה. למרבית הפלא, דווקא השבועיים -שלושה הראשונים בגמילה, עברו בצורה סבירה פחות או יותר ואצלי קורה תהליך הפוך. ככל שעובר הזמן קשה לי יותר. הקושי מתבטא בעצבנות, חוסר סבלנות, דיכאון, חוסר רצון/חשק לעשות דברים שקודם נהנתי מהם. מיותר לציין שאני סובלת, ממש סובלת, עד כדי מחשבות כפירה. קניתי לפני כשבועיים את הספר, קראתי זהו, לצערי הוא לא "עזר" לי. התייעצתי עם רופא המשפחה שנתן לי וובן לתקופה הקרובה, לא עוזר לי.
    אשמח מאוד, מאוד לקבל את חוות דעתך.
    תודה מראש
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• קשיים לאחר ההפסקה

רמי רומנובסקי
    31/10/2007

איה שלום, ראשית מזל טוב על כך שהפסקת לעשן עשית צעד חשוב ומשמעותי.
    מטרת התכתובת הבאה היא לעזור לך להיות "לא מעשנת מאושרת" לתמיד.
    הדברים הבאים מבוססים על נקודת הנחה שלא השתמשת בטבק או תחליפי ניקוטין.

להלן ההנחיות:
    1. חשוב מאוד שתביני שכל הניקוטין עזב את גופך וכל אי הנוחות ממנה את סובלת לא נובעת מתופעות הגמילה מניקוטין.
    אי לכך המסקנה היא שאי הנוחות ממנה את סובלת נובעת מאחד מהשתיים:

א. את נמצאת בתקופה לחוצה במיוחד ללא שום קשר לעובדה שהפסקת לעשן – תחושת העצבנות וחוסר הנוחות במקרה זה דומה לתחושה שהיתה לך כמעשנת כשרצית סיגריה אך לא יכלת לעשן אחת. מאוד קל לבלבל בין התחושות ומעשן לשעבר מניח שסיגריה תפתור את הבעיה.
    כמובן שאם תעשני התחושה הרעה רק תחמיר – לא רק שהתחושה לא תעלם אלא גם תחזרי להיות מעשנת.

2. ההוראה הבאה: הכירי בכך שללא קשר לבעיות אחרות בחיים את לפחות יכולה להיות מאושרת מכך שאינך מעשנת.

ב.יכול להיות שאת אומללה מתוך אמונה שאת מפסידה בכך שאינך מעשנת מכיוון שהעישון מהנה או עוזר לך להקל על מצבי לחץ. יכול להיות שתחושת החסך אף מתעצמת אחרי רגעים מסויימים כמו אחרי הארוחה, אחרי העבודה וכיו"ב.

חשוב שתביני שאינך רוצה סיגריה – זו הסיבה שהפסקת מלכתחילה.
    אז מדוע את מרגישה את התחושה של "אני רוצה סיגריה" ומה משמעותה?

המחשבה "אני רוצה סיגריה" היא בסך הכל מחשבה והיא לא בהכרח מייצגת את רצונך, מה שחשוב זה מה שאת עושה עם זה.
    לדוגמא באמצע ויכוח עם חבר אני יכול לחשוב "אני יכול להרוג אותך" זה לא באמת אומר שאני רוצח או באמת רוצה להרוג אותו.

המוח שלך התרגל לחשוב על סיגריה כך וכך פעמים ביום, מן הסתם המחשבה הזו עדיין עולה מדי פעם.

3.כשהמחשבה הזו עולה הרעיון הוא לא להלחם בה (מה שגורם לתחושת התסכול ולכל הסימפטומים שויתרת) או לנסות לחשוב על משהו אחר.
    אלא לקבל אותה כפי שהיא ולומר לעצמך "איזה כיף אני כבר לא מעשנת"

4. הדבר האחרון שאבקש ממך לעשות: הכיני רשימה של כל הדברים ששנאת בחייך כמעשנת כל אותם דברים שהביאו אותך להפסיק. הכיני רשימה זו בלשון עבר ושמרי אותה בהישג יד בזמן הקרוב בארנק או בתיק.
    בפעמים שבהם תעלה שוב המחשבה של "אני רוצה סיגריה" במקום לחשוב "אבל אסור לי" קראי את הרשימה חייכי לעצמך בהקלה ותזכרי בדבר ממנו ברחת.

אני מאמין ומקווה שזה יעזור במקרה ותתקלי בעוד קשיים תמיד תוכלי לפנות למשרדינו ולשוחח עם אחד המנחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו