עזרה...כיצד להפסיק לעשן????

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה...כיצד להפסיק לעשן????
    revi
    04/11/2007

שלום!!

שמי הוא רוי (רויטל) ואני מעשנת כבדה מזה 16 שנה,עד לפני בערך כשנה הייתי מעשנת 2 חפיסות ביום,ונכון להיום ירדתי לחפיסה ואפילו פחות.

בתקופה האחרונה אני נתקלת בתופעות לא נעימות כגון:לחץ בחזה,קושי בלנשום,תוך כדיי שינה אני קופצת בפחד ונאבקת לנשום כאילו שבזה הרגע ליבי מפסיק לעבוד,שאלותיי ברשותכם:

כיצד מפסיקים לעשן...?? האם יש חיה כזאת....?? האם ישנה תרופה או כל דבר אחר שניתן לרכוש בסופר פארם...? ואם כן אשמח לקבל עזרה!!

תודה רוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...כיצד להפסיק לעשן????

הוספת תגובה

• כך מפסיקים לעשן

רמי רומנובסקי
    04/11/2007

בנוסף לכך חשוב לציין שגם אם לא תבחרי להפסיק באמצעותנו זכרי שמדי יום מאות אנשים עוזבים את הספינה הטובעת ומפסיקים לעשן.
    ברור שזה נראה מפחיד כי אנו תמיד מפחדים מהלא נודע, אך עד שלא תנסי לא תדעי עד כמה זה כיף להשתחרר.

המלצתי האישית היא לא להתשמש בתרופות או תחליפי ניקוטין, אחוזי ההצלחה שלהם נמוכים ובסופו של דבר הם לא נוגעות בבעיה האמיתית - התתמכרות הנפשית.

בהצלחה אנחנו כאן בשבילך

רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קל בדיבורים קשה במעשים

חגית
    13/11/2007

איך נמנעים מהשמנה????????????..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נמנעים מהשמנה

רמי רומנובסקי
    13/11/2007

מצורפת תשובה שלי לשאלה דומה שאלתה בפורום:

לאחר הפסקת עישון התאבון נפתח ובמספר הימים הראשונים ישנה נטייה לאכול מעט יותר מהרגיל.
    אם ההפסקה נעשית בצורה מבוקרת ונכונה תוך כדי הבנה מלאה של מלכודת העישון, לא מתעוררת בעיית משקל מלבד עלייה של קילו או שניים בהתחלה וחזרה למשקל הרגיל לאחר זמן קצר.

עם זאת מעשנים רבים מדווחים על עלייה במשקל בעקבות הפסקת עישון - תופעה זו שכיחה כאשר הפסקת העישון מתבססת על שיטת כוח הרצון או על טיפול תרופתי.

עפ"י הראיות הרפואיות הניקוטין משפיע על חילוף החומרים אך רק בשבועות הראשונים, ההשמנה נובעת בעיקר כתוצאה מתחושה מנטאלית של חוסר וויתור. כאן מקור הבעיה.
    הניסיון לפצות על התחושה באמצעות אכילה מביא להשמנה, עם זאת לעולם לא נגיע לסיפוק של אותו חוסר. אם את עדיין רוצה לעשן ואת מפצה את עצמך באוכל אז ההשמנה היא רק סימפטום לבעיה האמיתית שהיא הרצון לעשן. בשביל לטפל בבעיה יש לגעת במקור – הרצון לעשן.

חשוב להבין שבהפסקת עישון אנחנו לא מוותרים על דבר, אם אין ויתור אין גם צורך בתחליפים, כשם שאנחנו לא מחפשים תחליפים לשפעת לאחר שהבראנו. אם תראי את הפסקת העישון באותו אופן לא תהיה לך בעיית משקל ולא יהיה לך צורך לשלוט בכמויות המזון אותם את צורכת.
    אך אם אינך מבינה באופן מלא את מלכודת הניקוטין יהיה לך קשה לקבל את הדברים ולחוש אותם כך. ייחודה של שיטת אלן קאר היא שהיא מטפלת בדיוק בהיבטים אלו של ההתמכרות והתפיסה.

דרך נוספת לבדוק האם את אוכלת יותר מהרגיל או מפצה על תחושת חוסר זה לשאול את עצמך האם הייתי אוכלת את הדבר הזה במצב רגיל כשעוד הייתי מעשנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא מדוייק, ונשמע קצת מגמתי

ינאי
    21/06/2008

טיפול תרופתי כמו זייבן למשל ממש לא מעודד השמנה, ההיפך הוא הנכון, הכדור עובד כממריץ ומעודד חילוף חומרים גבוה. אני חושב שדווקא שילובים כמו טיפול תקופתי כזה או אחר וריפוי התנהגותי יכולים לעזור מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מת להפסיק אבל קשה לי מאוד

ציון לוי
    24/11/2007

אני צורך כדורי זייבן מיזה 10 ימים ואני מרגיש שזה עושה משהו אבל אני לא מפסיק לעשן אני חולם בלילה על הסגריות אני מרגיש דחיה מסיומת אבל אני ממשיך לעשן כיאלו כלום לא קרה הכדור עושה לי משהו אבל הארגל לסגריה ולעישון זה כול כך חזק ממני אני מרגיש שזה גדול עלי וקשה לי מאוד 35 שנים אני מעשן 45 סיגריות ביום לא יודע מה לעשות זה קשה התמכרות קשה ניגמלתי מהימורים ניגמלתי מעוד הרבה דברים אבל הסגריה זה המלחמה הכי קשה בחיים שלי אני מקוה שהזביין יעזור בסוף אני לא הפסיק את הכדורים לפחות עוד חודש וניראה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל גשי לבדיקת תפקוד ריאות.

ענת
    12/11/2007

קשיי נשימה הם התסמין הראשון של אמפיזמה (נפחת) ושל עוד עשרות מחלות, החל מברונכיט וכלה במחלות אוטואימיוניות מסכנות חיים.

בין אם את מפסיקה לעשן או לא, גשי לרופא המשפחה שלך, בקשי הפניה למומחה למחלות ריאה ודרכי נשימה וקבעי תור לבדיקה אצלו.

הבדיקה אינה פולשנית ולא מכאיבה, אל תדחי אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להפסיק לעשן

אתי
    14/11/2007

כשקראתי את הבקשה שלך נזכרתי בעצמי.
    גם אני הייתי במצב כזה של יאוש שרציתי להפסיק לעשן ולא יכולתי ותמיד חשבתי שזהו כנראה שלא אצליח להגמל מההרגל המגונה הזה עד יום מותי.
    ואז ביום בהיר אחד בלי שום הכנה מוקדמת קבלתי התקף של קוצר נשימה ובעקבות זה אושפזתי במח' טיפול נמרץ למשך 5 ימים ועוד 5 ימים במחלקה. עברתי בדיקות נוראיות שרק אני נזכרת בהם עובר בי חלחלה וחשבתי הנה אני הולכת לעולם שכולו טוב.
    אני עובדת במקום עבודה שיחידים כמוני אוהבים את העבודה מעל הכל, ושאמרו לי בבית החולים שיכול להיות שאהיה מחוברת לבלוני חמצן ואצטרך ללכת איתם גם לעבודה חשבתי שזהו זה - סוף העולם הגיע.
    ואז כנראה שמשהו חדר למוח שלי - וכמו שעשנתי למעלה מ-35 שנה כך הסיגריות כבר לא דיברו אלי, לא נאבקתי בזה לא היה לי אפילו צורך לקחת סיגריה וכאילו שלא עשנתי מעולם.
    העיקר - מסקנה היא שההכרח הוא אבי ההמצאה, אם מוכרחים להפסיק אז אין מנוס.
    רק מהמחשבה מה זה עלול לעשות לי באופן פסיכולוגי הוציא לי את הצורך הזה מלעשן והיום אני 3 שנים אחרי זה וזה ממש לא יאומן.
    לכן לכל אלה שמעשנים - להפסיק היום לפני מחר.
    כי הנזק שיש לי - הוא בלתי הפיך ואי אפשר לתקן את הריאות, את כושר ההליכה וכך הלאה וכך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו