לעמית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעמית
    איה עקרון
    04/11/2007

היי עמית,
    אני קוראת את מה שאת כותבת וכל כך מבינה על מה את מדברת. החרדות והפחדים שלך יעלמו עם הזמן, צריך סבלנות. אני הפסקתי לעשן לפני שישה שבועות ושלושה ימים, אחרי 27 שנים של עישון כבד. השבועיים הראשונים עברו באופן יחסי סביר וסביל ולאחר מכן ועד לפני יומיים סבלתי מסיפטומים שונים ומשונים. אבל הדבר שהכי הרבה הקשה עלי היה הדיכאון העמוק שנחת עלי, הרגשתי איך כל שמחת החיים שלי (ויש לי הרבה) נעלמה, הכל ניראה לי חסר תכלית.וכל דבר הביא אותי לידי דמעות. גם אני לא התגעגעתי לסיגריה ובכל זאת היה לי מאוד קשה ועוד יותר קשה שלא הבינו אותי, ניסו, עודדו תמכו, אך בלב ידעתי והרגשתי שרק אני יודעת בדיוק מה אני מרגישה. רגע יש אור בקצה המנהרה.... אתמול בבוקר התעוררתי וזהו, המועקה נעלמה, התפוגגה, ישר ידעתי שזה אחרי, שאני אחרי התקופה הקשה. נילחמתי, לא נישברתי, עשיתי רשימות מדוע הפסקתי לעשן בעצת רמי, קראתי את הספר וניסיתי לעזור לעצמי בכל דרך אפשרית.
    מה שאני מנסה לומר לך עמית, שהכל עובר, חולף ואני הדוגמא החיה לכך.
    תהיי חזקה
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעמית

הוספת תגובה

• איה שלום

איציק ירושלים
    11/11/2007

איה שלום
    שמחתי לקרוא את ההודעה שלך כי אני נמצא במצב דומה למה שהיית
    אני בן 32 עישנתי כ-15 שנה קופסה ביום
    אני לא מעשן כבר חודש בשיטת אלן קאר ועד לפני שבוע הרגשתי הכללית היתה טובה
    פתאום בשבוע האחרון התחלתי לשקוע בחרדה ואני נוטל לוריבן ( סוג של תרופת הרגעה מהמשפחה של הואליום) כמעט כל יום.
    אני קורא הודעות כמו שלך שמאוד מעודדות ולעומת זאת אני קורא כאן על אנשים שהפסיקו לפני חצי שנה ויותר ועדיין שרויים בדיכאו

אני כבר מבולבל וזה רק מגביר את החרדה
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ואי נוחות לאחר הפסקת עישון

רמי רומנובסקי
    11/11/2007

רוב הניקוטין עוזב את הגוף תוך מספר ימים מרגע הפסקת העישון ובאופן טכני לאחר 3 שבועות 99% מהסם כבר עזב את הגוף.
    כל שאר הדברים והתסמינים ממנו סובלים מעשנים לאחר הפסקת העישון נובעים מהפן המנטלי.
    על מנת לחדד אלו הדברים שמקשים על אותם מעשנים:

הספק – האם עשיתי את הבחירה הנכונה להפסיק לעשן? האם אצליח להישאר לא מעשן? האם אוכל לעשן רק אחת?

הציפיה – מתי תעבור תקופת המעבר הזו? מתי יעברו הסימפטומים? מתי אשתחרר? מתי אהיה "לא מעשן"? מתי אפסיק לחשוב על סיגריות?

תחושת ההקרבה והויתור - ויתרתי על ההנאה שלי בחיים בגלל הבריאות, הכסף והלחץ של חברי ובני משפחתי.

הקנאה – במעשנים אחרים

בהתייחס לאותם דברים על מנת להנות מהחיים כלא מעשנים יש לטפל בכל אחד מהנושאים:

הספק – הסירו כל ספק – אין ספק שעשיתם את הבחירה הנכונה, אם תשקלו את ה"יתרונות" והחסרונות של העישון בכל פעם התשובה תהיה אותה תשובה – מעשנים הם פראיירים – תפסיקו לעשות זאת. קבלו את ההחלטה בלב שלם ואל תסתכלו אחורה. כמו כן זכרו אין כזה דבר סיגריה אחת! יש אדם מעשן או לא מעשן.

הציפיה – אל תחכו להיות לא מעשנים – קבלו את זה שאתם כבר לא מעשנים. אל תצפו לא לחשוב על סיגריות, טבעי שהמחשבה תעלה. כשהמחשבה עולה במקום לומר לעצמכם "אני לא יכול לעשן" אמרו לעצמכם – "איזה כיף אני כבר לא מעשן".

תחושת ההקרבה והויתור והקנאה במעשנים אחרים – בעיה זו נובעת מכך שרוב המעשנים לא מבינים באופן מלא את מלכודת הניקוטין ולא מבינים את אשליית ההנאה שבעישון, קצרה היריעה מלפרט כאן אך הבנה מלאה של דברים אלו מונעת את ייסורי הגמילה.
    חשוב לזכור שעישון זת התמכרות מעשנים אחרים לא בוחרים לעשן הם צריכים לעשן! כל יום כל היום בלי יכולת להפסיק.
    כדי להקל על היבט זה הכינו רשימה של כל הדברים ששנאתם בעישון ומדי פעם כשעולה המחשבה הביטו בה ואז תקבלו מעט פרופורציה למה אתם מתגעגעים.

והכי חשוב פרגנו לעצמכם - יצאתם מבור הניקוטין, אלפי מעשנים בעולם היו שמחים להיות במקומכם בסופו של דבר כל מעשן היה שמח אם הוא היה יכול ללחוץ על כפתור שיהפוך אותו בין רגע ללא מעשן.
    אתם כבר לחצתם על הכפתור עכשיו כל שנשאר הוא להיות שלמים עם כך כי הדברים היחידים שמקשים עליכם אלו הספקות והציפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו