מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבה להפסיקמיה02/07/2010
היי שמי מיה ואני בת 29, גרה בתל אביב, נמצאת בזוגיות כ5.5 שנים.
הבעיה העיקרית שלי, ואני משערת שזו הבעיה של נשים רבות, היא שהפסקת העישון גוררת אותי להשמנה מיידית.
קיים אצלי קשר הדוק בין אוכל לסיגריות.
הסיבה לאכילת יתר ועישון יתר נובעת אצלי מאותו מקום של פיצוי ונהנתנות.
אני עובדת קשה מאוד- בחברת הייטק - וכאשר אני מגיעה הבייתה אחרי יום עבודה ארוך אני רצה לפיצויים שלי.
הבעייה היא שרגע אחרי אני גם שונאת את עצמי על כך שלמרות שהצלחתי לשמור יפה במהלך היום (כלומר לעשן מעט ולאכול באופן מסודר) אני נשברת בשעות הקטנות של הלילה.
אין לי מושג איך אפשר לשבור את מעגל הקסמים הזה, בפעם האחרונה שניסית להפסיק לעשן החזקתי 3 שבועות ושמנתי 3 קילו.
קשה לי מאוד בייחוד לאור העובדה כי חשוב לי לשמור על משקל יציב ולא גבוה במיוחד, כבר שמנתי 10 קילו בשנתיים האחרונות דבר שמשפיע עלי מאוד לרעה וגורם לי מפח נפש מול החבר ומול הארון שלי :)
אני חרדה מהעובדה שיתכן ודי סביר שאם אפסיק לעשן אעלה במשקל.
אני אמורה להתחתן השנה ורוצה מאוד להושיל מעלי את הקילוגרמים העודפים הללו, הבעייה היא שאני אדם מאוד דיכוטומי, תפיסת החיים שלי היא שחור או לבן. עובדה זו מקשה עלי מאוד להפסיק לעשן\לרזות.
אנא עיזרו\ ייעצו לי.
הבריאות שלי חשובה לי אך כרגע נמצאת בקונפליקט עם המראה החיצוני שלי- שכמובן ברור לי שאם אמשיך לעשן בכמויות שאני מעשנת היום- יפה אני לא אהיה עוד כמה שנים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבה להמשיך?
רמי רומנובסקי04/07/2010מיה שלום,
כמעט כל מעשן נתקל בקשיים בהפסקה, הקושי העיקרי הוא פחד מדברים שונים: השמנה, ההפסקה עצמה, שהחיים לא יהיו מהנים ללא סיגריות וכיו"ב.
להפסיק לבד זה הרבה יותר קשה וגם פחות אפטקיבי, לעומת זאת אם תעזרי באנשי מקצוע מומחים בתחומם תוכלי להשתמש בידע המקצועי שלהם ולהגיע לתוצאות הרבה יותר טובות.
כמומחה אני יכול לציין שהניסיון לצמצם אינו מומלץ לדעתי ואינו אפקטיבי לאורך זמן, כך שחבל על האנרגיה, צריך להפסיק לגמרי.
השמנה בעקבות הפסקת עישון היא שכיחה בשיטות המבוססות על כוח רצון, כמו הפסקה עצמית.
ההשמנה אינה נגרמת כתוצאה מגורמים פיזיים אלא מתוך חיפוש אחר תחליפים, אם משתחררים מהרצון לעשן, אין צורך בתחליפים וגם אין השמנה.
זהו הדגש בשיטת אלן קאר ואני די בטוח שנוכל לפתור את העניין.
חשוב לציין שתיתכן עלייה של קילו-שניים בשבועיים שלושה הראשונים שבסוף גם יורדים אך לא מעבר לכך.
אם תחליטי לבוא נוכל לשים דגש מיוחד על העניין ולבצע מעקב ולוודא שאת בדרך הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)