מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת עישון המלצות בדוקות!רמי04/07/2010
שלום לכם! אני בן 35 עישנתי 20 שנה בין קופסא לשתיים ביום,אני לא מעשן כבר 3 חודשים,ואני חייב להסביר לפני זה שאני מת על הסיגריות, מצפצף על הבריאות שלי, ומה שיקרה לי בעתיד. ולא ממש מעניין אותי שהלכו כל חודש לפחות 1000 שקל על סיגריות,כי מנסיוני ברגע שאתה מפסיק לעשן הכסף הזה הולך על משהו אחר,כלומר אתה מנסה לפצות את עצמך בדרכים אחרות.הדבר היחידי ששיגע אותי זה התלות,,, התלות בסיגריות כל היום כמו נרקומן אשכרה לעשות מנוי בקיוסקים,כל אדם שתלוי במשהו הוא אדם מיסכן באיזה שהוא אופן,כל היום להיות מוטרד אם יש לי מספיק סיגריות,אם תהיה לי סיגריה לבוקר? וכל ההתעסקות סביב זה.רק בגלל זה הפסקתי לעשן.
עכשיו אני חייב להוסיף שכולם פה יותר חזקים ממני באופי אין לי שום כח סבל עישנתי 365 יום בשנה גם בכיפור ,גם חולה עם דלקת ריאות,וגם בוער מחום כלום לא עצר אותי מלהדליק סיגריה ועברתי גיהנום בשבוע הראשון להפסקה לא היה לי יום ולא לילה,אבל החלטתי יום אחד שאני לא מעשן יותר מכה אחת ,,כל היום הסתובבתי ודיברתי עם עצמי כמו משוגע חחח אמרתי לעצמי אל תעשן אל תעשן יעבור עוד יום ועוד יום אתה רואה אנשים לא מעשנים מה הם מתים ?? קורה להם משהו?כלוםםם עבדתי על עצמי פסיכולוגית.
זאת עצה ממני מיספר אחד,תראה אנשים לא מעשנים תיזכר איך היית לפני העישון,וכל הזמן שיבוא לך לעשן,תגידו לעצמכם לאאאאא שום דבר אני חזק! אני אריה ! זה כמה ימים כמה שבועות וזה יעבור,אני עצבני אני לא מרוכז החיים שלי קשים בלי סיגריות ,אבל זה שטויות זה זמן קצר ואני אשכח שעישנתי בכלל, מלחמה פסיכולוגית.לא מתים מזה!
עצה מיספר 2 כל פעם שיבוא לכם סיגריה וגם אם לא יבוא לכם תשתו טונות של מים 5-6 ליטר ביום זה מנקה את הגוף מהר מאד ומשכיח את המחשבה מהסיגריה המזורגגת הזאת,מי שיכול שיעשה ספורט לא יבוא לו להסתכל על סיגריה תוך כדי הספורט ולפחות 3-4 שעות אחר כך,כל יום טיול חצי שעה לפחות!
עצה מיספר 3 הכי חשובבבב!!! תשימו לב עכשיו להרגלים שלכם כל דבר שאתם עושים עם סיגריה חובה לדוגמא-כמו לשתות קפה זה עם סיגריה?אז מרגע ההחלטה להפסיק לעשן אל תשתו משקאות חמים !!כל ההרגלים האלה אל תעשו אותםלפחות חודש!!
אני לא שתיתי משקה חם חודשיים ואני מת על קפה ,לא יצאתי לבלות כי אני חולה על האלכוהול,והשתיה מושכת סיגריה אחרי סיגריה ,אבל ההרגלים האלה מחזירים אותך לעשן 100 אחוז!! בדוק!
בקיצור אני מציע לכולכם שהדרך שלי היתה מלחמה פסיכולוגית שאר העצות שלי זה רק עזרים אבל העיקרון מלחמה פסכולוגית. תפסיקו מהבוקר! לקום לחייך למראה להגיד מהיום אני אדם חדש ! מה זה ניקוטין? זה חומר זה זבל ! אני יותר חזק ממנו! תראה כמה הפסיקו לעשן ,מה הם יותר טובים ממני?,,,לא להתבכיין קשה לי וכל השטויות האלה. יבוא לך סיגריה קדימה לשתות הרבה מים! ללעוס מסטיק לא להיכנע!! אני נשבע לכם שהכאב הפיזי זה בערך שבוע וזה יורד ויורד,תסמכו עליי אני עברתי את זה קשה מאד אם לא בן הקשים.בהצלחה לכולםםםם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד עצה ששכחתי
רמי04/07/20102 עצות חשובות מאד לדעתי ששכחתי:
תשתדלו להיות עסוקים בדברים כל הזמן , ככה השעות והימים עוברים מהר!! מי שאין לו תחביבים ,כל פעם שיהיה משועמם שיילך ברגל ייילך ויילך ויילך עד שיגיע הלילה ויבוא הלילה והוא יהיה חייב לישון כי יש מחר עבודה להיות עסוקים ולא לחשוב על הסיגריה.
ודבר אחרון לא יודע מה החברה מהסדנאות פה יגידו?אבל כל אחד ומה שהוא חושב!
אל תדברו על הפסקת העישון עם אף אחד!!!
לא לשתף ולא נעליים!
אל תשוויצו ואל תתרברבו "הפסקתי יומים" הפסקתי שלושה ימים" "קשה לי" אני משתגע" וכל הכאב ראש הזה,גם אם תדברו על כמה שאתם הפסקתם ולא תעמדו בזה,תיצאו כאילו חלשים בעיניכם,ותגידו לעצמכם "יאללה נכשלתי בטח כולם צוחקים עליי"
לא לדבר ולא כלום מי שיעבור חודש שיתחיל לדבר אם בא לו.
כמה שתדברו יותר על זה ככה יבוא לכם לעשן! זה החוק שלי !
מה שלא מדברים עליו לא חושבים עליו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות גדולה שנראה שדי נפוצה
טאון14/07/2010אסור לשנות הרגלים ולא משנה מה ! לשתות קפה, לצאת לבלות , ללכת לאכול ולהמשיך להסתובב עם אותם החברים (מעשנים מן הסתם) , תמשיכו בחיים בדיוק אותו דבר , תנסו לאכול בריא וכמובן לשלב ספורט אבל שום דבר דרסטי
מי שהפסיק במכה, בלי כל השטויות והתרופות (רמאות לדעתי), רק ככה ימשיך להפסיק לאורך שנים ולא יחזור , זה אולי קצת מקשה נפשית אבל אחרי זמן לא רב בכלל, תבינו שזה חסר משמעות וכל מה שעשיתם עם סיגריה אפשר לעשות בדיוק אותו דבר בלי ואין הבדל
זה יחזק אתכם מאוד , יוציא כל מחשבה או חשק לסיגריה , לדעתי זו הדרך הכי טובה
ברור שיש דברים מסוימים שהיו קודם תרוץ לעישון ואלה יעלמו מעצמם כי לא יהיה צורך בהם , אבל לשבת בבר לשתות בירה, מי שבאמת אוהב לשתות, יתרגל תוך כמה פעמים ולא יהיה שום צורך בסיגריה, מה גם שכבר יש מקומות ללא עישון(מעטים) אני לא רואה שום בעיה בלשבת במקומות שמעשנים בהם , הרי עד היום היתם מעשנים אז למה להתהפך ולהיות כמו אלה ששנאתם?
אז נכון, פתאום באסה שהבגדים מסריחים, העשן מתחיל להפריע ומחשבות על נזקי עישון פסיבי עולות, אבל עדיין, אפשר מידי פעם ללכת, לא יקרה כלום , אפשר קצת לצמצם, אפשר לצאת החוצה לאויר מידי פעם, לבוא בשעות פחות עמוסות , לשבת קרוב לדלת או חלון וכדאי להמנע ממקומות חסרי אורור לחלוטין (ויש הרבה כאלה שגם כמעשן היתי סובל ובורח אחרי זמן מסוים)
בצורה הדרגתית אפשר גם להתחיל לעבור לחלק ללא עישון ולצאת מידי פעם למקומות ללא עישון שבחיים לא הייתם מתקרבים אליהם קודם ,
גם אל תקשיבו לאלה שאומרים לכם לזרוק כל זכר לסגריות, קופסאות מאפרות מצתים , תשאירו הכל , שתיהיה בבית קופסא שלא סיימתם, מאפרה (לאורחים) , מצתים וגפרורים
מניעה היא השיטה הכי גרועה בעולם ולהשיג סיגריה זה ממש לא בעיה אלה אם אתם גרים על הירח אז זה חסר טעם ועדיף שזה יהיה לכם מול העינים ופשוט לא תגעו בזה
לדעתי אמנם מפסיקים ברגע אחד אבל כדי לא לחזור צריך לעשות את זה בצורה חכמה ולעבוד על
עצמיכם כמו שצריך ולהביא את עצמיכם למצב הנפשי המסוים של אדם לא מעשן שבחיים לא עישן ולא יעשן , כמו דיאטה , הרוב מרזים וחוזרים להשמין פי שתיים , זה אותו רעיון
אלה שנשארים רזים זה אלה שלא עשו דיאטה אלה שינוי מחשבתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה באמת אריה! ותיקון
שוש11/07/2010רמי, נהנתי לקרוא את מה שכתבת. אתה באמת גדול. לוחמה פסיכולוגית היא לא קלה ומי שמצליח בכך באמת חזק. תודה על השיתוף. תיקון קטן לגבי אחד הטיפים - לא מומלץ לשתות מים מעבר לסביר ביום. כמו כל דבר מופרז, כך גם מים עלולים להחליא את האדם. מיים עודפים בכמויות שציינת גורמים לדילול האלקטרוליטים, מצב שיכול להוביל גם לבעיות בלב. יישר כוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמי, כל הכבוד!
ענת22/07/2010רמי שלום,
רציתי לומר לך כל הכבוד, ניכר שעברת תקופה קשה ושרדת!. אני הפסקתי לעשן לפני שבוע בעקבות וירוס בטן של יומיים ומשכתי עד היום. קראתי את מה שכתבת וזה מאוד חיזק אותי כי אם אתה יכול - גם אני :-)
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעשנת בין 5-6 סיגריות ביום
חנה31/07/2010מזה כ-שבועיים ואני שולטת בכמות זאת ולא חורגת כך שעכשיו יהה לי הרבה יותר קל
להפסיק לגמרי .
לעומת זאת החתן שלי מעשן כ-2.5 קופסאות ביום כשאני אומרת לו שיפסיק לעשן הוא עונה לי
"אני נהנה לעשן אבל אם יעזרו לי להפסיק אני מוכן להפסיק" הוא חושב שבטיפול ולא בסדנאות
יעשו לו קסם כזה. האם משהו התנסה בסוג כזה של טיפול ואם כן היכן אפשר לקבל זאת.
תודה חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)