מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפחד פחד מוותרמי10/11/2007
היי רמי
אני מת להפסיק לעשן אבל מפחד פחד מוות ולו רק מהמחשבה שאני לא אעשן יותר.
כיום אני בן 41 מעשן 2 קופסאות ליום כבר למעלה מ-23 שנים.
מה אני צריך לעשות.????
ניסיתי בעבר להפסיק אבל זה החזיק מספר שעות בודדות. כמו כן בעבר עשיתי זריקה להפסקת עישון אבל זה החזיק לחודש אחד בלבד-עד שהחזרתי את עלות הזריקה מאי-עישון.
אתה יודע....הדיבורים על כוח רצון וכל מיני דברים כאלה לא מועילים לי.
אני ממש לא נהנה מהסיגריה אפילו דיי נגעל ממנה.
מודה-אני מכור שמחפש עזרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחד להפסיק לעשן
רמי רומנובסקי11/11/2007הפחד להפסיק לעשן נובע מ 3 דברים:
1. הפחד שהחיים לא יהיו מהנים ללא סיגריה
2. הפחד שנצטרך לעבור איזו טראומה נוראית בשביל לצאת מההתמכרות
3. הפחד שתמיד נמשיך לרצות לעשן אך לא נוכל
חשוב להבין שכל הפחדים נובעים מהסיגריה עצמה – לא מעשנים לא סובלים מאותם פחדים.
עישון הוא התמכרות המורכבת מהביטים פיזיים (שוליים יחסית) והיבטים מנטליים.
הפעמים הקודמות בהם ניסית להפסיק התבססו על שימוש בכוח רצון או התמקדות בהיבט הפיזי.
ברור שכאשר משתמשים בדרכים הלא נכונות הפסקת העישון הופכת לקשה מהרגיל.
אם בכל משימה שאנו עוברים בחיים היינו מוותרים בעקבות כל כשלון אז לא היינו מגיעים כלל להישגים.מכל כשלון אפשר רק ללמוד וכשם שנמשיך לגשת למבחני נהיגה עד שנעבור את הטסט המיוחל כך אנשים ימשיכו לנסות לצאת ממלכודת הניקוטין בדרכים שונות.
בסופו של דבר חשוב לזכור שמעשנים רבים ניסו מספר פעמים עד שהצליחו. אין שום סיבה שתכשל ובדיוק כמוך אני נפגש מדי שבוע עם מעשנים רבים שמאמינים שהם לעולם לא יצליחו לצאת ממלכודת הניקוטין. אם זאת רובם מגלים תוך זמן קצר שהם בחוץ ושזה אפילו היה פשוט וקל.
כשאתה בתוך המלכודת קשה לדמיין את החיים בחוץ אך ברגע שתצא תגלה לא רק שהחיים בתור לא מעשן הם טובים – הם הרבה יותר טובים ממה שהם היו כשהיית מעשן.
חשוב להדגיש שאני לא מדבר על ההיבטים הבריאותיים אלא על אירועים חברתיים, התמודדות עם מצבי לחץ, ריכוז ושעמום. ברגע שתבין את המלכודת במלואה תראה גם את נקודת היציאה וזמן קצר לאחר מכן השאלה שתשאל את עצמך תהיה: "איך לא עשיתי את זה קודם"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)