3 חודשים לא מעשן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 חודשים לא מעשן.
    ניר
    08/08/2010

שלום לכולם.
    רציתי לאחל בהצלחה לכל הנגמלים ,ולתאר את התהליך שעברתי עד שהצלחתי.
    אני בן 30 הייתי מעשן בין 15-20 סיגריות ליום למשך זמן של 10 שנים-קצת אחרי הגיוס התחלתי לעשן.
    אבל מתחילת דרכי עם הסיגריות ידעתי! / הכנסתי לעצמי לראש שהעישון לא ילווה אותי כל החיים, מהסיבה ש ההרגל הזה הוא רק שלילי שלילי אין בו שום דבר מועיל-אז למה לי ,למה אנחנו טיפשים!!
    אני לא מכחיש,נהנתי מהעישון אבל הגיע שלב בו הרגשתי שאם אני ממשיך לעשן יהיה ממש קשה להיגמל-הגעתי למצב שאני מסיים סיגריה ואחרי 5 דקות מרגיש צורך והייתי צריך להדליק עוד אחת שממנה הייתי מעשן 1/4 סיגריה נגעל ומכבה.
    הרגשתי שאני כבד מאד, שאין לי כוח לעשות כלום-מגיע מהעבודה ונמרח על הספה.
    סבלתי מכאבי גרון בתדירות גבוהה,כתמים בשיניים,טעם מוזר בפה/הרגשה מוזרה-היום אני יודע עד כמה לא נעים היה הריח מהפה שלי.
    החלק הכי קשה היה הרגע בו החלטתי על הפסקת העישון-לקבל את ההחלטה!!
    כל הזמן דחיתי את הרגע כי ידעתי שאם אני מקבל את ההחלטה אז אין חזרה ,וגם בגלל הפחד להיכשל.
    לאט לאט "בישלתי" לעצמי את הרעיון ,הצעד הראשון שעשיתי הוא לעבור לסיגריות מגולגלות-כך הפחתתי את כמות הטבק/ניקוטין שהייתי רגיל לצרוך מדי יום..(צמצמתי הוצאות)
    ואז קיבלתי את הספר "הדרך הקלה" ולאחר שהגעתי לשליש מהספר החלתתי להפסיק לקרוא כי ראיתי שזה ממש עבד עליי(בצורה חיובית כמובן) -לא הרגשתי בנוח לעשן בתקופת הקריאה בספר
    ןהרגשתי שהספר הוא הדבר -ה טריגר שיכול לעזור לי לקבל את ההחלטה ולצאת לדרך חדשה אז שמרתי לעצמי את הספר בצד ל"יום" , למרות זאת הוא המשיך להשפיע עליי... כך שלאחר תקופה של חודשיים בערך החלטתי שזהו ומספיק.(זה היה יום רביעי בערב ה 12.5.10)
    עד היום לא נגעתי בסיגריה .
    כמובן שסיימתי את הספר-האמת שאת הרעיון שלו אפשר להבין כבר בעמודים הראשונים,ראיתי גם את הסרט.
    ואיך אני מרגיש ..??, מרגיש מעולה ,מרגיש בן אדם חזק יותר (לא צוחק), העלה לי את הבטחון שאני שולט יותר בחיים שלי-קשה לתאר את ההרגשה של העניין הזה-סיפוק אדיר שהסיגריה לא שולטת בי יותר.
    כמו שרבים לפניי כבר כתבו שחוש הריח חוזר לפעולה -מגניב!!
    אלכוהול- היה קצת מוזר בהתחלה הרעיון של אלכוהול ללא הסיגריה אבל אני יכול להעיד שהוויסקי הרבה הרבה יותר טעים,תסמכו עליי.
    לסיום לא אגיד שלא היה קשה בהתחלה לצאת להפסקות בעבודה ללא סיגריה,סיגריה אחרי האוכל הייתה(!!!) חסרה,סיגריה עם קפה חסרה,סיגריה בזמן לימודים למבחן(אני סטודנט)-חסרה ...וכמו שאתם יודעים סיגריה נלוות לכל דבר, אבל .....................היום היא פשוט לא חסרה.
    התרגלתי פשוט לחיות ללא הההרגל המגונה הזה שמלחתחילה אף אחד מאיתנו לא היה נגוע בו.
    היום אחרי כמעט שלושה חודשים אני עושה את כל הדברים ללא הרגשת חוסר בכלל!! ,הכל עניין של הרגל.
    אז פשוט תהיו הגיוניים כחו את ההחלטה כל אחד בתזמון שלו.....והמון בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 חודשים לא מעשן.

הוספת תגובה

• כל הכבודדדד!!!!!

לירונע
    08/08/2010

ואתה יודע מה הכי מצחיק ?!?!
    קניתי את הספר הדרך הקלה ומהפחד שאני אפסיק לעשן נתתי אותו לאמא שלי "מתנה"...
    שמעתי עליו המון באמת אאמץ את זה!!!
    אני מחזיקה מאנשים כמוך! ישר כח...!!!!

נ.ב...
    פרסמתי הודעה מעל ההודעה שלך...
    הייתי שמחה אם תענה בחיוב... חשוב לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לירון

ניר
    08/08/2010

אעזור בכל דרך שאני יכול...בכיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו