עישון והשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון והשמנה
    קים
    22/09/2010

שלום
    קראתי בפורום הודעות ותגובות לגבי השמנה ועישון ולא הצלחתי להבין...האם זה אפשרי..
    אני מעשנת כמעט 25 שנה , כחפיסה ליום
    הפסקתי בהריונות, וגם לפני כ 5 שנים
    היה לא קל , אבל הצלחתי.
    לא עישנתי 8 חודשים, הלכתי 3 פעמים בשבוע למכון כושר ושמרתי כרגיל על תזונה נכונה - ועליתי בדיוק 8 קילו
    ברור לי שהסיגריות גורמות לי נזק מתמשך,וכל מה שמסביב - ברור לי...אבל...
    עברתי נתוחים פלסטיים בגלל עודף משקל וזה נושא הכי רגיש שקיים אצלי
    ברור לי שעדיף להיות שמנה ובריאה מאשר חולה ורזה, אבל ...הדכאון שאני נכנסת אליו עם כל קילו ללא סיגריות - לא מוסיף לבריאות...
    אז? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון והשמנה

הוספת תגובה

• דמוי עצמי

טליה (מזל) המאירי ישי
    22/09/2010

מדברייך אני קוראת סוג של התניה, אם אאשן לא אשמין.
    ההשמנה מתקשרת אצלך להפסקת העישון..
    האם זה נכון ?
    מה גורם לך להיכנס לדכאון ? האם ההשמנה או ההשמנה זה הסימטום למשהו יותר עמוק?
    מה הרווחת בעישון שאינך מרוויחה כעת והאם אי אפשר להשיג זאת בדרך אחרת ?
    חשוב למצוא את הטריגר והרווח.
    בהצלחה טליה חזקי ואמצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אפשרי!

רמי רומנובסקי
    22/09/2010

קים שלום

מעשנים רבים שמשתמשים בשיטות כוח רצון להפסקת עישון עולים במשקל מכיוון שהם מחפשים פיצוי נפשי ופרס על כך שהם אינם מעשנים. הפיצוי בא לידי ביטוי בממתקים וחטיפים ולא בהכרח בארוחות גדולות יותר.
    לעישון יש גם השפעה על חילוף חומרים אך היא שולית ומתאזנת לאורך זמן לאחר ההפסקה.

ראיתי המון אנשים מפסיקים לעשן בלי לעלות במשקל וגם ראיתי אנשים משמינים אך הגורם לאי העלייה או העלייה במשקל אינו מבנה גוף אלא אך ורק נפשי והוא קשור לדרך בה אנו מתייחסים להפסקת העישון כויתור או כמתנה ועד כמה אנו מודעים לגורמים לעלייה במשקל ולצעדים הנדרשים כדי להמנע מכך.

שיטתו של אלן קאר היא בדיוק ההפך מכוח רצון ולכן שמה דגש רב על הפסקת עישון ללא כוח רצון וללא עלייה במשקל, כדאי לך לקרוא את הספר וכן תשובה שפירסמתי בשאלות נפוצות.

הקושי הגדול ביותר בהפסקת עישון הוא הפחד, במקרה שלך הפחד מהשמנה (תוצאה של הפסקה קודמת לא מוצלחת) - אם תפסיקי ובאמת תשתחררי מהרצון לעשן ולא רק מהתלות בניקוטין אזי אני בטוח שלא תשמיני.

בכל מקרה שום דבר לא שווה שתבלי את שארית חייך בתור מעשנת.

בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו