השמנה עקב הפסקת הסיגריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה עקב הפסקת הסיגריות
    אסתי
    22/09/2010

לשמחתי נגמלתי מעישון לאחר 30 שנה אני גאה בעצמי לחלוטין הייתי מעשנת חצי עד קופסה ביום. יש לי מצבים קשים לפעמים מין דחף ורצון אבל אני שולטת בו ע"י דחיה במחשבה שזה מגעי ומסריח ,זה קורה לי כשאני כועסת מאוד, כשאני נמצאת בחברה בבילוי טוב בים. אני מרגישה בודדה בלי,אבל הרצון שלי לא לחזור הוא חזק מנשוא, כי טוב לי בלי,אני צמודה לילדים שלי יותר ובלי הריח המגעיל הזה , בלי הטעם הלואי בפה, ובלי ההשתעבדות לסיגריה,ושכל הזמן אני מתרחקת מהילדים שלי חשוב לציין שמה שגרם לי להפסיק זה שחליתי בדלקת ראות וכאן כבר לא יכולתי הייתי מעשנת אבל הגעתי למצב שלא יכולתי ונגעלתי המשכתי בקושי עד שהבראתי לצערי ופתאום זרקתי את הסיגריות ולא רציתי יותר להריח ולראות אמרתי לעצמי מה אני עושה לעצמי גם כשאני כבר עומדת למות אני ממשיכה ואז...נגעלתי ואז נגעלתי והפסקתי בפעם אחת,. היום קשה לי יותר כי מצד אחד אני לא רוצה לחזור ומצד שני אני שמנתי 5 ק"ג וקשה לי מאוד להוריד את זה, הייתי רזה כמו דוגמנית והיום אני מלאה יותר ולא מוצא חן בעיניי. ברור שחשוב להיות שמנה ובריאה,אבל בשבילי זאת רק אימרה מעצבנת אני מעדיפה להיות כמו שהייתי,אני לא אוכלת הרבה ואני לא יודעת ממה אני משמינה. זה יכול לשבור אותי אחרי שנה שנגמלתי מהדבר המגעיל הזה.שהייתי איתו 30 שנה אשמח אם תעזרו לי בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה עקב הפסקת הסיגריות

הוספת תגובה

• חיזוקים וחיזוקים

טליה (מזל) המאירי ישי
    22/09/2010

הי אסתי
    ראשית חג שמח וכל הכבוד על היוזמה והצעד שעשית.
    המישיכ בדרך שבחרת.
    העלת בדברייך כמה אמונות מגבילות:
    אני בודדה ללא הסיגריה,
    אני משמינה בגלל הסיגריה.
    מי אמר שזה נכון ?
    האם ערכת בדיקות ?
    האם הסיגריה הייתה החברה שלך ? איזה רווח משני מלאה הסיגריה, שאינך מצליחה למלאו כעת ?
    אשמח לעמוד לשירותך, את אולי זקוקה לחיזוקים ובעיקר מהסביבה הקרובה לך.
    בהצליה טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוקים חיזוקים זהו שאין לי מאיפה.

יעלי
    23/09/2010

נכון מאוד אני באמת צריכה המון המון חיזוקים ללא ספק ,יש לי בנות שגאות בי ואומרות מידיי פעם ,אבל כנראה שאני צריכה יותר מיזה את הבעל. חשוב לציין שבעלי מעשן המון וכשאני מביטה בו מהצד אני רואה שהוא כמעט ולא איתי ונורא קשור לסיגריה ואצלו הבעיה יותר חמורה כי הוא אוהב לעשן ונהנה ,והיינו יוצאים ביחד לעשן.ועכשיו כל פעם שהוא יוצא אני כועסת מבפנים .שהוא לא מתחשב בי ולא עוזר לי בזה ונראה לי שאפילו מעשן יותר.קופסה וחצי. נכון יש לי ילדים שאני מסביבם,לא בודדה חלילה ..טעות שלי, בקשר למשקל ..ה 5-6 ק"ג שהעלתי זה עם שמירה והליכות בערב מעולם לא הייתה לי בטן..חח והיום יש .אני מודעת לגוף שלי את המלתחה אני צריכה להחליף עקב ההשמנה ממידה של 38 ל..40 אני כן שמנתי , משקלי היום 60 ק"ג עם גובה של 165 לא שזה אסון אבל אני אכן שמנתי כ הכל מתרכז לי בבטן במותניים .וצריכה לשמור הייתי 54 היה לי פשוט גוף מקסים. מה שכן מציק לי זה ההשמנה עם הכל אני אתמודד. תודה רבה לך וחג שמח מתוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טליה תודה רבה לך על העזרה והסובלנות

יעלי
    23/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אסתי

טליה (מזל) המאירי ישי
    25/09/2010

אסתי
    ראשית המשיכי והיי חזקה.
    אין לנו שליטה על משהו של האחר וגם לך אין שליטה על התנהגותו של בעלך. זו בחירה שלו. גם אני חייתי עם מעשן. אני לא עישנתי כי אני החלטתי לא לעשן. נכון שכואב לך שהוא פוגע בעצמו אבל עד שהוא לא יחליט להפסיק אין מה לעשות.
    באשר להשמנתך, איני אומרת שלא שמנת, הרי איך אני אמורה לדעת ,כל מה שאמרתי שאיני בטוחה שזה מהפסקת העישון ואולי דווקא דבר אחר שחסר בעולמך, שהאכילה מפצה עליו. איני יודעת גם בת כמה את, ועם הגיל הרבה יותר קשה להוריד במשקל.
    כשאת אוכלת יותר ממה שהיית רוצה שאלי עצמך שניה לפני כן מה קורה ? מה גורם לך לעבור ממצב בו יש לך שליטה ומצב שאין לך שליטה ?
    נסי לברר איזה רגש או התנהגות גורמת לך לאכול יותר ?
    ברגע שתמצאי את התשובה תוכלי לבחור לך כיצד להגיב.
    בהצלחה טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום טליה

יעלי
    26/09/2010

טליה נשמה רצית לדעת מה הוא גילי אז ככה אני בת 51י שעד לפניי הפסקת העישון לפני כ 8 חודשים הייתי במשקל של 54 גוף פשוט מדהיםוהיום אני 60 ק"ג והגובה שלי הוא 1.65 אני עדיין מקבלת מחזור כמו ילדה , ואחרי שנגמלתי מהעישון עליתי אני לא יודעת אולי גם הגיל אולי מהפסקת העישון אני לא רואה שאני מנשנשת מידיי האוכל אותו אוכל אצלי במשפחה לא קימים שמנים לא האמא ובטח לא האבא לכולם גוף טוב אז מה קרה לי אני בחורה בריאה שעושה בדיקות כל שנה שומרת על עצמי מאוד.עושה הליכות פעמיים בשבוע קצת מכשירים לחיזוק. אז מה קרה לי ? תודה רבה לך טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעלי

טליה (מזל) המאירי ישי
    26/09/2010

כל שינוי קורים בו דברים טובים ופחות טובים.
    מה שמפריע לך כעת זו העליה במשקל כלומר התגברת על העישון.
    כדי להבין מה גורם לך לנשנש או מה גורם לך לעלות במשקל, כשאי קודם לעשות בדיקות גופניות ראות שהכל בסדר.
    ואם הכל בסדר פשוט להתחיל הליך שיחזק אותך, כל הליך שתבחרי בו שיוכל לתת לך כלים ותובנות שיעזרו לך לשמר את המשקל אותו את רוצה.
    איני יודעת מה מתאים לך.
    יש לך כח רצון ומודעות, השתמשי בהם כדי לנתב את חייך למקום אותו את רוצה.
    בהצלחה טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לחזור למשקל הרגיל

רמי רומנובסקי
    22/09/2010

אסתי שלום,

כל הכבוד על ההפסקה.
    בתשובה לשאלותייך:
    קודם כל זה בסדר שיש רגעים שפתאום בא לך סיגריה, אנחנו לא תמיד עושים רק מה שבא לנו, אם הם קצרים וחולפים אז אין מה לדאוג. שאלה טובה לשאול את עצמך באותה נקודה היא - האם הייתי רוצה לחזור עכשיו לעשן חפיסה ביום?
    עלייה במשקל אינה נובעת משינוי בחילוף חומרים או בצורך של הגוף בתחליף אלא מתחליף פסיכולוגי ופיצוי - אני לא יכולה לקחת סיגריה אתן לעצמי פרס במקום: בד"כ ממתקים או חטיפים.

הדרך הכי טובה לחזור למצב הקודם היא להיות מודעת יותר להרגלי האכילה שלך ולשאול את עצמך - האם בתקופה שעישנתי הייתי אוכלת את הדברים האלה? אם לא אז את לא צריכה את זה.

מדובר על מעקב קפדני במשך כמה ימים ואח"כ זה כבר יהיה טבעי יותר. והכי חשוב תזכרי שאת לא מוותרת על שום דבר, אין שום ויתור בלא לעשן קופסא ביום - זה הרי היה נורא - כך גם לא תפצי את עצמך.

המשיכי כך, כל טוב וחג שמח,

רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל

שרית ונטורה
    07/10/2010

רמי
    אינך צודק,
    אני הפסקתי לעשן לפני 3.5 חודשים ומאז אני בדיאטה- בקושי אוכלת ומחשבת כל דבר
    כ1200 קל ליום
    אני עושה ספורט 5 פעמים בשבוע - שחייה ומשקולות
    עליתי 4 ק"ג- זה מתסכל מתסכל
    אני לא מבינה איך זה?
    חייב להיות לזה הסבר
    השומן מתרכז בעיקר בבטן- יש לי ממש כרס
    לפעמים אני מצטערת שהפסקתי...
    מתי אפסיק לעלות ואתייצב?
    אני בת 39 וכבר קשה מאוד להשיל משקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

רמי רומנובסקי
    10/10/2010

שרית שלום

האם שינית את הרגלי התזונה שלך בדרך כלשהי מאז שהפסקת לעשן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקנאה בך!

הילה
    09/10/2010

היי,
    אני קוראת את השורות שכתבת, ואומרת לעצמי, אז יש אנשים כאלה מסתבר..
    אני יותר צעירה ממך (אין לי בכלל ילדים ואני לא נשואה) מעשנת כקופסא ביום,
    לבן זוגי שמעשן (כ5 סיגריות ביום-ונחשב ל"מעשן") זה מאוד מפריע. רציתי לומר לך כל הכבוד, באמת, לי אין את האומץ וכששואלים אותי למה אני לא מפסיקה, אני אומרת כנראה שאני לא ממש רוצה, אחרת הייתי כבר מזמן מפסיקה. תירוץ טוב שאף אחד לא יכול להתמודד איתו, אבל זה בולשיט. אני מתה להפסיק, לא להריח את הריח המזעזע הזה, לא להשתעל כל בוקר כמו בן 80 שעישן 80% מחייו, לא להיות תלויה בזה כל כך אם זה במסעדה למשל, שאני לא יכולה לשבת עם כולם אלא חייבת לצאת לעשן.
    אבל אני מפחדת, בדיוק ממה שרשמת אני אהיה חייבת להעסיק את עצמי במשהו וככל הנראה זה יהיה באוכל, הגובה שלי 160 והמשקל 50, אני מרשה לעצמי לאכול הכל ותמיד בלי שום דאגה, ואיך יהיה אם אפסיק לעשן?! אז נכון שכל המצקצקים למיניהם יגידו המשקל שלך חשוב יותר מהבריאות?! בושה! אז כן, מה לעשות שהוא חשוב לי.. אמנם בטח לא כמו הבריאות אבל ויזואלית זה מה שרואים, ואם כל חיי הייתי ככה איך עכשיו אשנה את המידות שלי ואהיה "מאושרת ובריאה יותר" בריאה-תרתי משמע...
    בקיצור יקירתי, באמת קבלי את ברכותיי, עשית מה שלי אין שום אומץ לעשות (מה לעזאזל את עושה עם אלכוהול? לא שאני שתיינית, אבל כשיוצאים זה הפרטנר הכי מתאים לכוס בירה לא??) אני מקווה שלי יהיו את הכוחות שלך. תמשיכי ותגרמי לכולנו לקנא , אם כי לא כולם יודו בכך.
    ואז אני חושבת לעצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקנאה בך! - תגובה

רמי רומנובסקי
    10/10/2010

הילה שלום

פחד הוא הקושי הגדול ביותר בהפסקה, לעיתים הפחד אינו מבוסס הגיון או עובדות.
    במקרה שלך את פוחדת שתעלי במשקל אם תפסיקי ושיהיה לך קשה להינות מבילויים ואלכוהול בלי סיגריות.

גם לי היו פחדים דומים והם התבדו. נכון שיש אנשים שמשמינים כתוצאה מהפסקת עישון אך יש רבים שלא, ההשמנה אינה קשורה למבנה גוף אלא לאופי ההפסקה.

גם אם את לא מאמינה שתוכלי להפסיק שווה לנסות אין לך מה להפסיד במקרה הגרוע ביותר תחזרי לעשן - ואז מצבך לא יהיה חמור יותר ממה שהוא גם כך.
    לעומת זאת אם תצליחי - הפרס הוא בעל ערך אדיר, מעבר לבריאות, לריח, לכסף, לשעבוד ולשאר הדברים הברורים מאליו, החיים ללא סיגריות הרבה יותר מהנים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו