יש פה מישהו שנגמל מסיגריות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש פה מישהו שנגמל מסיגריות?
    מישהו
    30/09/2010

שלום
    הפסקתי לעשן לפני כמה חודשים( קרוב לשנה), אחרי קרוב ל20 שנה של עישון כבד למדי(1-3 קופסאות), לא נעזרתי בשום דבר ולא תכננתי את זה, פשוט רגע של הארה שעשה לי סוויץ בראש ומאותו הרגע אני לא מעשן,
    מתוך עיניין בנזקי העישון והרצון שלי לדעת איפה אני עומד, הגעתי בין היתר לפורום הזה ולאתרים דומים
    אחרי שקראתי פה כמה דברים הגעתי למסקנה די עצובה, הרוב המוחלט של האנשים לא נגמלו מעישון בכלל, הם פשוט לא מעשנים כרגע

נראה כאילו אנשים מתים לסיגריה גם אחרי המון שנים של הפסקה, החשק בחיים לא עזב אותם והם משתמשים במליון ואחת תחליפים ופטנטים כולל כתיבה בפורומים כאלה כדי לקבל תמיכה נפשית בשעת משבר

אנשים חוזרים לעשן אחרי שנים כי קרה להם משהו קשה בחיים, אני רואה את זה כאילו הם בעצם חיכו לדבר שיתן להם את התרוץ לחזור

כל פעם אחרי ארוחה טובה, עם בירה, בא לכם סיגריה, אתם בעצם במלחמה תמידית, זה כמו וירוס חשוך מרפא שפשוט נמצא בתרדמת

גם העצות שנותנים כולם, אסור לגעת בסיגריה אפילו לא שחטה כי ישר חוזרים ,
    תתרחקו מעשן, אל תלכו למקומות שמעשנים בהם,תקצצו אלכוהול וקפה ואוכל שומני וכבד , תזרקו מהבית כל זכר לעישון - מאפרות מצתים וכו'

תרופות וסיגריות מפלסטיק, זה בכלל טמטום, כמו נרקומנים על אדולן

עצם העובדה שמעשנים לשעבר צריכים תמיכה נפשית לאורך שנים, זה כבר מראה שהם לא ממש לשעבר
    אנשים כותבים שהם מתגעגעים לסיגריה, שזה הגדיר אותם בתור מי שהם, שהם רואים מישהו מעשן אז ממש קשה להם וכואב להם

מה שאני מנסה להגיד פה זה שאולי השיטות לא עובדות, אולי זו לא הדרך הנכונה והגיע הזמן לנסות משהו אחר לגמרי

אני מהרגע שהפסקתי, פעם אחת לא היה לי חשק לעשן, לא זרקתי את הסגריות ואת המאפרות , ממשיך לשתות אלכוהול וקפה כרגיל, בעצם לא שיניתי כלום בחיים שלי, יוצא למקומות שמעשנים בהם, מסתובב עם מעשנים, אפילו קונה סיגריוצ לחברים אם צריך ולא מרגיש שום דבר שאני שם את הקופסא בכיס
    עברו עלי דברים מאוד קשים, חלקים זהים וחלקם יותר גרועים מהדברים שלפי מה שאני רואה בפורום, גרמו לאנשים לחזור גם אחרי שנים, לרגע לא היה לי חשק לעשן
    פעם אחת אפילו לקחתי סיגריה כמה חודשים אחרי שהפסקתי ,סתם בשביל לבדוק , ממש לא הבנתי איך ולמה בכלל היתי מעשן ומה זה בדיוק נתן , מיותר לציין שזה ממש לא עשה לי חשק לחזור או לעשן בכלל,לא עשינתי את כולה , אולי רבע והבנתי שזהו , זה פשוט לא מעניין אותי יותר בכלל , זר לי לגמרי , אני לא אנטי עישון, פשוט לא אכפת לי מזה יותר

אתם נלחמים ומתחבאים, נאחזים בכל מיני שטויות ודברים שנותנים לכם תקווה, אין דבר כזה, הכל שקרים, דוחפים אתכם מקצה אחד לקצה שני, פשוט תשכחו מכל מה שאמרו לכם ותנסו למצוא את האמצע, ביום שתכלו להסתובב עם קופסא בכיס בלי לחשוב על לעשן ממנה לרגע אחד, תדעו שהצלחתם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זו בהחלט הדרך שלך

טליה (מזל) המאירי ישי
    01/10/2010

והיא הצליחה לך וכל הכבוד לך.
    כמו בכל הרגל או התמכרות, גם מסיגריות קשה להיגמל ולכן נזקקת התמיכה וכל אחד/אחת לוקח אותה ממקום אחר.
    כדאי להבין מה היוותה הסיגריה עבורי. מה השגתי דרכה ולמה היא חסרה לי ? כדאי לרדת לשורש ההזדקקות אליה.
    בהצלחה לכולם טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה לחלוטין

רמי רומנובסקי
    03/10/2010

נראה שהסוויץ' שקרה לך הוא אותו סוויץ' שקורה לאנשים שמפסיקים בשיטת אלן קאר.
    הרעיון הוא לא רק להפסיק לעשן אלא להשתחרר מהרצון: בלי לקנא בלי להחזיק את עצמי, פשוט לשים את הנושא מאחוריי ולהיות שלם עם זה.
    לצערי לא כולם מגיעים לזה לבד וזה מה שאנחנו מנסים לעשות להביא אנשים לסוויץ' הזה באמצעות הספר או הסדנה.

אם יש דבר נורא בעיני זה מישהו שהוא לא מעשן אבל כל הזמן מתגעגע ומקטר - זה הסיוט הנורא מכל.

כל הכבוד לך אתה בהחלט בדרך הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו