מעשנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעשנת
    אפי
    25/11/2007

היי,

אני מאד רוצה להפסיק לעשן ומודעת לסכנות שבעישון, אבל הפחד שלי הוא לעלות במשקל ואיני רזה גם ככה.
    הפחד כל כך חזק ואני פשוט לא מוכנה לוותר על העישון כי אני יודעת שיחליף את זה מזון.
    מה אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעשנת

הוספת תגובה

• מעשנת יקרה,

קרן
    25/11/2007

שמי קרן, ועד לפני חודשיים הייתי באותו "סרט" בדיוק. מאוד פחדתי מההשלכות של ההפסקת עישון, והייתי מוכנה לוותר על הבריאות שלי ושל יקירי, רק בשביל לא לעלות במשקל.
    אז מה עשיתי?
    נרשמתי לתוכנית גמילה מעישון של מכבי (ולדעתי תוכניות אלו קיימות גם בלאומית ובכללית), ובעזרתו של מדריך פסיכולוג (מעשן לשעבר כמובן) נגמלתי מעישון, וכבר לא היה בי שום פחד. וכל זה קרה כי אני רציתי שזה יקרה.
    שילבתי חדר כושר ודיאטנית שתלווה אותי בתהליך. וביחד עם כל זה לא אמורה להיות שום עלייה במשקל.

כשנגמלים מעישון בדרך הנכונה, אין שום סיבה שהאוכל יחליף את הסיגריה, את תראי שיש תחליפים הרבה יותר טובים. ואת תרגישי איך תוחלת החיים שלך עולה ומשתפרת.

בהצלחה... קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחד להפסיק לעשן

רמי רומנובסקי
    26/11/2007

הפחד להפסיק לעשן נובע מ 3 דברים:

1. הפחד שהחיים לא יהיו מהנים בלי סיגריות
    2. הפחד שנצטרך לעבור איזו טראומה נוראית בשביל להשתחרר
    3. הפחד שתמיד נמשיך להתגעגע לסיגריות

הפחד נובע בין השאר מחוסר ידיעה - והוא זהה לפחד של אסיר שהיה כלוא רוב חייו בכלא לצאת לחופשי.
    עישון איננו מרזה והסיבה היחידה בגללה מעשנים משמינים כאשר הם מפסיקים לעשן זאת מכיוון שהם עושים זאת בדרך הלא נכונה. הם משתמשים בתחליפים תרופתיים או שיטות המתבססות על כוח רצון. כל אלו מייצרים צורך בתחליף וכמובן שאוכל הוא תחליף שכיח וזמין.

בניגוד לתשובתה של קרן -מניסיוני אם תביני את בעיית העישון במלואה לא תצטרכי אף תחליף.
    עדים לכך מיליוני המעשנים בעולם שנגמלו בשיטת אלן קאר.

בהצלחה

רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו