שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יוסי
    28/11/2007

אני מעשן כבר 20 שנה, יודע שאני חייב להפסיק, אבל לא רוצה להפסיק - אני אוהב את זה. מה אני יכול לעשות שיגרום לי לרצות באמת להפסיק?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מתי ארצה להפסיק לעשן?

רמי רומנובסקי
    29/11/2007

יוסי שלום

ברור לי שאינך רוצה להפסיק. כל המעשנים רוצים להמשיך לעשן ולהפסיק לעשן בו זמנית.
    זה הוא הפרדוקס הנצחי של ההתמכרות לניקוטין ולמעשה של כל התמכרות.

בסופו של דבר אף אחד לא מגיע לסדנא שלנו בלב שלם, כולם חצויים וכולם מפחדים שהחיים ללא סיגריות לא יהיו מהנים. ברגע שהם מבינים ממה הם נהנו ואיך בנויה המלכודת - היציאה ממנה הופכת לפשוטה והחיים לאחר ההפסקה למהנים הרבה יותר.

בשביל לקבל את המוטיבציה להפסיק נסה להתעלם לרגע מהנזקים הידועים של העישון - הם לא עוזרים לקבל את ההחלטה להפסיק אפילו להפך - הם גורמים לנו כמעשנים לקבור את הראש בחול ולדחות את היום הנורא בו נצטרך להפסיק.

אני מבקש ממך במקום זה לשאול את עצמך מה כל כך נהדר בלהיות מעשן? קח 6 שאיפות עמוקות מהסיגריה ונסה להבין מה כל כך מהנה ונעים בעישון?
    יש מיליוני לא מעשנים שנהנים מהחיים ללא סיגריות, כמו גם מיליוני מעשנים לשעבר שמסתדרים יפה מאוד בלי צורך לחנוק את עצמם 20, 30 או 40 פעם ביום.
    חשוב לזכור שלפני שהתחלת לעשן לא היית צריך סיגריות בשביל להנות מאירועים חברתיים, להתמודד עם מצבי לחץ, להתרכז ולהתגבר על שעמום. הכל השתבש כשהדלקת את הסיגריה הראשונה.

חשוב שתזכור שעישון אינו הרגל ואין בו בחירה זו התמכרות לסם וכל עוד אתה בתוך המלכודת אין לך יכולת להסתכל על הדברים מנקודת מבט אובייקטיבית.
    אם יש בך צד כלשהו שמוכן לנסות להפסיק או פתוח מספיק לשמוע (לא על נזקי העישון אלא על אשליית ההנאה ומבנה המלכודת) אז זה מספיק עבורנו, משם אנחנו נמשיך את העבודה.

לסיום תזכור גם שתמיד נמצא תרוץ לדחות את "היום הנורא" בו נצטרך להפסיק עוד ועוד.
    ברגע שתצא מהמלכודת ותבין אותה כפי שהיא השאלות שתשאל את עצמך יהיו: איך לא עשיתי זאת עד היום? ואיך לעזאזל הצלחתי לעבוד על עצמי שאני צריך את הדבר הזה בשביל להנות מהחיים?

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו