מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קינת הסיגריההדס24/12/2010
אני הפסקתי לעשן, אבל ת'אמת – כמה כיף לעשן סיגריה.
ומה היא בעצם הסיגריה : מקל לבן עם פס זהב מנצנץ, שמדליקים אותו ומעשנים.
ולמה ?
? כי זה כיף
? כי זה נחשב COOL (בעיניי)
? כי בשיחה עם אנשים, ברגע של שעמום באמצע משפט של מישהו, תמיד אפשר להדליק אותה ולא להסתכל לו בעיניים, (כי אי אפשר סתם להסתכל על ציפור שעפה בשמיים – זה לא מנומס)
? כי ברגע של שעמום, תמיד יוצאים החוצה ומדליקים, ואז יש זמן לחשוב מה יהיה עכשיו..
? כי לאדם מעשן יש המון לגיטמציה לקחת המון הפסקות בעבודה
? כי זה נותן פסק זמן מהילדים כל שעה למשך 5 דקות
? כי בכל מעבר ממקום למקום, הסיגריה גורמת לעצור ל 5-6 דקות ולחשוב מה היה ולאן ממשיכים
? כי בניקיון הבית, היא תמריץ לסיים קטע אחר קטע, כי היא תמיד חיכתה לי...
? כי ככה תמיד נפגשתי עם בעלי לשיחה בערב אחרי שהילדים נרדמו, כי התייצבנו תמיד לעשן אותה.
? כי במפגש משפחתי, היא היתה טריגר לצאת ולהתנתק מכולם
? כנ"ל בכל מפגש (עבודה, חברים, הרצאות, ימי עיון, הצגות וכו')
? כי ככה הכי קל ליצור net-working (תאמינו לי !!!)
? כי אנשים זרים מעשנים יתחילו לדבר אחד עם השני הרבה יותר בקלות מאשר אנשים לא מעשנים. הרי 5 פעמים ביום מישהו זר ביקש ממני אש.....
? כי הרבה עסקאות/החלטות נסגרו על סיגריה
? כי תמיד אומרים "תחיו את הרגע, אתם לא יודעים מה יקרה..." אז בואו נחיה את הרגע ?
ומה עכשיו.. אין סיגריה... אז אין כל מיני דברים קטנים של החיים עם הסיגריה.
ובאמת באמת אין לה תחליף. יש רק אורח חיים אחר, שיוליד דברים חדשים ואחרים.
סיגריה מפלסטיק או מקל קינמון, סיגריה אלקטרונית או סיגריה משוקולד, הם לא תחליף !!! ובואו לא נשלה את עצמנו.
במכון אברהמסון עזרו לי להיגמל פיזית, אני בהחלט אדישה פיזית לצורתה של הסיגריה ולאיש המעשן, אבל ההרגלים והחיים המשותפים איתה לא יוצאים לי מהראש ולא מרפים.
אפילו עכשיו חסרה לי הסיגריה לעצור ולחשוב מה הלאה.
אני שבוע לא מעשנת, ולא ממש קשה לי!!
קשה לי אפילו להודות שלא ממש קשה לי, כי אני מתגעגעת אליה אבל אני חייבת לסיים להתאבל עליה.
אני התאבלתי על ההרגלים, על ההנאה והאהבה שהייתה לי בחברתה של הסיגריה.
אני מבינה שמתחילה תקופה חדשה ואחרת. פתאום אנשים יתפסו אותי אחרת ואני אחשוב על עצמי דברים אחרים – ואולי פתאום אהיה בריאה....
סיגריה שלי
אני נפרדת ממך
אני אתגעגע אליך
אני תמיד אהיה מעשנת לשעבר בזכותך
אבל לעולם לא אפגש איתך יותר !!!
היה לי כיף - אבל אני מתחילה פה דרך חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינת הסיגריה - תגובה
טליה (מזל) המאירי ישי25/12/2010הי הדס
נהנתי לקרוא את המונלוג שלך ואני מעריכה את ההתמדה שלך והנחרצות.
בכל מצב בו נבחר בחיינו יש יתרונות וחסרונות. יש רווחים ויש הפסדים.
השאלה היכן נרוויח יותר ונפסיד פחות.
את מדברת על איזור הנוחות, האיזור שהכרת כל כך טוב, שבד"כ הפחדים משתקים אותנו ואין אנו עוזבים אותו.
נסי לחשוב איך את יכולה להשיג את כל הדברים, שכתבת מבלי להשתמש בסיגריה. למשל זמן איכות עם הבעל,
זמן לשתית קפה,
זמן ליציאה להליכה או חוג,
ספר טוב,
כתיבה יצירתית,
ציור מפיג מתחים,
מדיטציה ועוד....
ככל שתהיי יותר יצירתית כך תשכחי מהסיגריה ותשיגי את מה שהיא העניקה לך בדרכים אחרות.
בהצלחה טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)