חשק חזק לעשן אחרי הפסקת צמפקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשק חזק לעשן אחרי הפסקת צמפקס
    יניב
    03/02/2011

שלום רב,

בשלושת חודשים האחרונים הפסקתי לעשן ע"י לקיחת התרופה צמפקס וכוח רצון. לפני כן עישנתי כ 20 שנה קופסה ליום. הפסקתי לקחת את התרופה ביום שבת האחרון אחרי שלוש חבילות צמפקס. מאז כל יום החשק לעשן יותר ויותר חזק (חמישה ימים). אוףףף זה קשה. היום קניתי מסטיקי ניקוטין (זה קצת עוזר). האם תופעה ידועה? האם כדאי לרכוש את התרופה שוב? יש לציין שכאשר לקחתי את הכדורים החשק לעשן היה הרבה יותר חלש אבל חייבים להפסיק מתי שהוא, לא?

תודה,
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשק חזק לעשן אחרי הפסקת צמפקס - תגובה

רמי רומנובסקי
    06/02/2011

יניב שלום

מה שתרופות לגמילה מעישון מנסות להשיג זה לעצור את החשק הפיזי לעשן.
    אך החשק הפיזי הוא שולי לעומת הרצון ועובדה שאחרי 3 חודשים שאינך מעשן עדיין לא השתחררת מהרצון - מקור הרצון הוא בחשיבה ואף תרופה שאני מכיר לא תשנה לך את החשיבה.
    כמו כן חשוב להבין שאחד החומרים הממכרים ביותר בסיגיריות הוא הניקוטין בכך שלקחת מסטיק ניקוטין רק החזרת את הבעיה במקום להפטר ממנה.

הכי חשוב: על מנת להשתחרר מהרצון לעשן צריך לשנות תפיסה, שיטת אלן קאר מתמקדת בדיוק בנקודה זו, אני ממליץ לך לנסות לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" או לבוא לסדנה, זה ישיג את המטרה המבוקשת: לא לעשן, בלי לרצות ובלי להתגעגע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה: חשק חזק לעשן - תגובה

רמי רומנובסקי
    07/02/2011

יניב מה אתה מפספס?
    האם אתה מרגיש שאתה מוותר על משהו בכך שאינך מעשן?
    האם אתה צורך ניקוטין בצורה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה: חשק חזק לעשן - תגובה

יניב
    07/02/2011

הי רמי,

זה עניין עמוק. מצד אחד במודע אני אוסר על עצמי אבל החשק דוחף. הסיבה שהלכתי אליכם הייתה שרציתי שתעזרו לי לשכנע את עצמי באופן שלם ועמוק. זה לא קרה.

אולי זה מכיוון שלפעמים אני קצת עייף מהעולם, מאבד את עצמי וקצת בודד וצריך את הסיגריה כחברה היחידה בצרה...

כעיקרון אני לוקח רק צמפיקס.

יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה: חשק חזק לעשן - תגובה - תגובה

רמי רומנובסקי
    08/02/2011

צר לי שלא הצלחנו לעזור
    אנחנו תמיד מוכנים לנסות שוב והאמת היא שאין בעיני דבר כזה מקרה אבוד.
    אם תרצה תרים טלפון, נשמח לנסות, אנחנו אף פעם לא מוותרים על אף אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו