תופעות לאחר הפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לאחר הפסקת עישון
    ענת
    26/02/2011

שלום,

רציתי לדעת אם קיימת תופעה של שיעול עם הרבה ליחה בתקופה קצרה לאחר שמפסיקים לעשן. אני הפסקתי לפני חודש וחצי לפני שבוע התחיל שיעול עם הרבה ליחה וביניהם מידי פעם קוצר נשימה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לאחר הפסקת עישון

הוספת תגובה

• טבעי לגמריי

ד"ר זליכה
    28/02/2011

התקופה שלאחר הגמילה מאופיינת בתסמינים שכאלה
    ממליץ לך לאכול קצת שום בבקרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• WOWהמון תודה

ענת
    01/03/2011

כבר נכנסתי לפניקה שגורמת עוד יותר קוצר נשימה.
    דרך אגב, כמה זמן זה לוקח עד שזה עובר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר ענת

ד"ר זליכה
    02/03/2011

תשתדלי לא לחשוב על זה יותר מדיי.
    כל פעם שאת מרגישה שקשה לך, אל תחשבי שקשה
    תחשבי ש"קל אבל מתאגר"
    עם דגש על הקל, הכל נעים וקליל, הכל זורם ונוח, אין שום קושי.
    הכל נעוץ בגישה.
    אני נוטה להאמין שאדם מתגבר על "כאבי" הגמילה שבועיים שלוש לאחר
    הפסקת העישון, שווה לחכות ולזכות בחיים שלמים ללא עישון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לציין

ענת
    03/03/2011

התופעה של השיעול וקוצר הנשימה וההוצאת ליחה החלו חודש וחצי לאחר שהפסקתי לעשן ולא מייד אחרי ההפסקה.
    כשזה קרה, הסמפטומים נראו לי כמו מחלה והלכתי לרופא ולאחר שאמרתי לו מה עברתי, הוא אמר לי שיש לי ברונכיט וזיהום. בביקורי השני אצלו בתוך מהלך של שבוע הוא נתן לי מרשם לונטולין אבל לא לקחתי את זה ובמקום קניתי משאף של מלח טבעי. האם אתם מכירים את המשאף הזה והאם ידוע שהוא עוזר במצב כזה. בכל מקרה, אני מרגישה היום בערך 10 ימים מאז שזה התחיל הקלה אבל עדיין לאחר מאמץ וחוסר מנוחה יש איזה התקפת שיעול פעם ביום מלווה בליחה. זה עדיין לא נפסק לגמרי ועדיין יש גם מדי פעם קוצר נשימה וגם פה ושם נושמים עמוק. ממה שאני מספרת, כמה זמן פחות או יותר לוקח לגוף להחלים והאם ידוע על איזה שהם תרופות אלטרנטיביות לתופעה זאת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי לגבי הפסקת עישון

ענת
    12/03/2011

שלום ד"ר זליכה ותודה רבה,

בין השיעול עם הליחה קיים גם קוצר נשימה מעט במהלך היום ויותר כשאני מתעוררת בבוקר לאחר השינה שכנראה הצטברה שם ליחה ומאוד קשה לנשום עד שמסלקים אותה. האם זה מסוכן או שזה בגלל שהצינורות עדיין מלאים בליחה ונפתחים לאט. האם זאת ליחה שהצטברה במהלך תקופה ארוכה של עישון וזה בדרך כלל מה שקורה שמצטברת שם ליחה או שיתכן שפתחתי איזה מחלה פתאומית ובצורה חדה ולא בשלבים של ייצור ליחה מוגבר ואיזה שהוא זיהום ואם זה זה אז מה שיטת הטיפול?

המון תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

גלייה
    03/04/2011

רק שתדעי לך אחרי 3 שבועות הריאות מתחילות להתנקות וזה לוקח קצת זמן ועם הזמן את תשכחי מכל זה וזה יעבור יש גם רגעים עם ליחה ממש כהה מגעילה אחרי שתתנקי לא יפריע לך דבר אז אל תקחי את זה בבהלה חהחההה מניסיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לאחר הפסקת עישון - תגובה

רמי רומנובסקי
    03/03/2011

ענת שלום

מזל טוב על ההפסקה, כל הכבוד!

הגוף מתנקה לאחר הפסקת עישון, זו אינה תופעה שקשורה לגמילה מניקוטין.
    זה אמור לעבור תוך זמן קצר, אם אין שיפור משמעותי תוך שבוע גשי לרופא לבדיקה שגרתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון גמילה מעישון בשליטה עצמית

צאלון יצחק
    07/03/2011

ברכות על הפסקת עישון בכוחות עצמך .לאחר הפסקת העישון ישנה תופעה כפי שאת מציינת
    יש לנו מתנה מאת הבורא הראות מתנקות מהפיח ו הזפת ולכן הם פלטות ליחה רבה כמו כן פעמים זה מלווה בשיעול . המלצתי לשטות הרבי מים , תה צמחים בעדפה תה שומר,לואיזה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו