רוצה להפסיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה להפסיק
    שאשא
    14/03/2011

כבר שש שנים שאני חיה בשקר.
    "הפסקתי" לעשן כשהריתי את בתי הבכורה, ומאז אני מעשנת בסתר.
    בעלי, הורי, ורוב חברי חושבים שהפסקתי לעשן כשבפועל אני מעשנת כחצי קופסה ליום. אני מעשנת כשבעלי בעבודה וכשבנותי בגן ונמאס לי.
    אני מרגישה גנבת - בעצם משתמשת בכסף שלנו לקנות סיגריות.
    השנה חליתי בסרטן שד ועברתי טיפולים כימותרפים ועדיין מעשנת.
    זה נשמע זוועה אבל מרגישה כאילו העישון מציל אותי ועוזר לי להתגבר.
    הכי קשה לי עם הצביעות. אני רואה אנשים מעשנים ברחוב וזה מגעיל אותי... וזה שאני מעשנת בגנבה זה לא מגעיל?
    לא יודעת איך להפסיק.
    מגוכך שמיום שישי בצהריים עד יום ראשון בבוקר כשכל המשפחה יחד - אני לא מעשנת וקשה לי ומחכה ליום ראשון אבל מצליחה להתאפק. מיד כשכולם עוזבים את הבית - אני מחפשת סיגריות.

יש מוצא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להפסיק

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק - תגובה

רמי רומנובסקי
    15/03/2011

שאשא שלום

אני שומע הרבה סיפורים דומים בסדנאות שלנו על אנשים שמעשנים בסתר כדי לא להכעיס או לאכזב את בני משפחתם.
    מעשנים רבים משקרים לאחרים ולעצמם בעניין הזה, גם מבחינת הכמות שהם באמת מעשנים.
    עישון זו התמכרות ועניין של שחור ולבן או שאת בפנים או שאת בחוץ, כדי להפסיק לעשן לגמרי מומלץ לעשות הפסקה כוללת ולא צמצום.
    ההפסקה תהיה לך הרבה יותר קלה אם תעזרי באנשי מקצוע מיומנים.

אגב מגיעים אלינו הרבה חולי סרטן שמדווחים על שיפור בריאותי משמעותי בעקבות ההפסקה ועלייה משמעותית בספירת תאי הדם הלבנים חודש ימים בלבד לאחר ההפסקה.

עישון אינו מסייע לך להתמודד עם המחלה אלא להפך הוא מייצר בעיה נוספת ומחליש אותך מבחינה פיזית ומנטלית. אני בטוח שאם תפסיקי לעשן זה ייתן לך הרבה יותר כוחות להתמודד בעיקר אם תשתחררי מהתלות הנפשית ותפיסת הסיגריה כבעלת ערך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה איתך

שאשא
    15/03/2011

אבל...
    המלכוד הגדול פה הוא שקשה לי להגיע לסדנאות גמילה למיניהן...
    איך אסביר את ההיעדרות?
    לאן נעלמתי?
    לאן הלך הכסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה איתך - תגובה

רמי רומנובסקי
    15/03/2011

מבין את המגבלה

מניסיוני האמת תמיד מנצחת ומשחררת אותנו מקשיים וקצרים תקשורתיים עם אנשים שיקרים לליבנו, בעיקר כשהיא מגיעה ממקום של חולשה או מצוקה.

אבל תוכלי גם לנסות לקרוא את הספר של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" סומך עליך שתמצאי דרך להסתיר אותו בבית

אשמח לעזור בכל עניין

בהצלחה אל תוותרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה את הספר. תודה!!!

שאשא
    16/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו