מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהאוהד25/03/2011
לד"ר שלום רב,
בדיוק לפני כחודש התחלתי לעשן ברסמי,כלומר לפני הייתי מעשן "תן לי" או "יש לך סיגריה אולי",התחלתי לקנות כל מיני קופסאות סיגריות ,ולאט לאט לקחת לריאות,התחלתי להרגיש רגוע,ויותר עירני גם כי הייתי ישן המון,ואז לאט לאט אחרי כל שאכטה בזמן עישון אני מרגיש סחרחורת כאילו אני נופל או מתעלף,וגם לפעמים קושי נשימתי קל ובעיקר טעם מר בפה וריור מוגבר אחרי העישון,ידיד שלי שמעשן 16 שנים אמר לי שצריך להתרגל
ושהכל תופעות לוואי ותסמינים של התחלת העישון. במוצאש האחרון עישנתי 5 סוגים
שונים של סיגריה אחת אחרי השנייה,ונראה לי חטפתי הרעלת ניקוטין ממש קלה יחסית בחילות בעיקר,ללא הקאות,וללא חום,רק כאבי ראש ושרירים גם.אך זה עבר,וחזרתי לעשן 4,5 בודדות ליום.
עכשיו ככה,השאלה שלי ממה זה נובע כל התופעות האלה?האם אני רגיש ספציפית לניקוטין ?או האם זה בגלל שאני לוקח למיקטל 300 ופריזמה 20 מג שזה תרופות פסיכיאטריות?כי הפסיכיאטר שלי אמר שמותר לעשן סיגריות רגילו עם התרופות הפסכיאטריות ושזה לא קשור....האם איני מעשן נכון ובגלל זה יש לי סחרחורת?
חלק אמרו שאני לא מעשן טוב כי שמו לב שלא לקחתי לריאות,ואני כן מרגיש שאני לוקח לריאות..אם כך מדוע אחרי הסיגריה הראשונה בפרט, יש לי סחרחורת ואחכ זה עובר מסיגריה לסיגריה,אבל עדיין אחרי כל פעם שאני מעשן ובזמן עיושן צצות כל מיני תחושות לא נעימות ובכל זאת אני ממשך לעשן כי בא לי נעים לי טוב לי וכיף לי,
אני רק מבקש דבר אחד בקשה לי אלכם בזמן שאתם עונים לי,תענו לי בכיף והכל טוב
ויפה,אבל לא להתחיל עם ההטפות של: ברור,אז תפסיק לעשן והכל יעבור..זאת לא
חוכמה לרשום כך.לא ביקשתי שתניעו אותי להפסיק לעשן,אלא אני רוצה לברר מבחינה רפואית למה יש לי סחרחורות וטעם מר ריור מוגבר בפה.
אם יש לכם מושג ואתם יכולים לעזור לי אני אשמח.
נ.ב:שמעתי שגם אסור להחליף כל פעם סוגים של סיגריות..זה נכון?שצריך לעשן
משהו קבוע עם אותה רמת ניקוטין שהגוף יתרגל אליו,שכן בכל סיגריה הניקוטין וכמויותיו באות בצורות אחרות משהו...
אודה לכם בברכה על התשובה,
ולא להגיד לי:תפסיק לעשן,כי אני לא אפסיק!! לפחות לא בשלב זה!!
בברכה רבה,
בתודה מראש,
אוהד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
רמי רומנובסקי27/03/2011אוהד שלום
אין מתפקידנו לשכנע אותך להפסיק לעשן, אנחנו כאן כדי לסייע למי שמעוניין בכך.
בנוגע לטעם - האמת היא שלסיגריות יש פשוט טעם מגעיל ולוקח זמן להתרגל לטעם הלא נעים.
בנוגע לסחרחורת זה נובע מהעובדה שכל סיגריה מכילה כמה מאות סוגים של רעלים ובנוסף עישון מונע אספקת חמצן תקינה - מכך נובעת הסחרחורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)