מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בקשר לבתיטל22/12/2007
שלום רב,
אני ובעלי לא מעשנים, אך ביתנו בת ה-15 מעשנת כבר שנה וחצי.
גיליתי לראשונה שהיא מעשנת לפני חודשיים בערך, לפי מה שחברותיה סיפרו לי, הן סיפרו לי שהיא מעשנת כחבילה ביום, ואני מאוד מודאגת, אמרתי לה להפסיק, או לקחת אותה למרפאות אך היא סירבה ואמרה שהיא מעשנת רק פעם בשבוע לפעמים במסיבות. אך גיליתי שכל יום היא קונה סיגריות במכולת, ותמיד יש לה ריח של שיגריות מהפה והבגדים. אני ממש מודאגת ולא רוצה שתקבל סרטן או מחלה אחרת. מה אני יכולה לעשות?
תודה, חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעירים מעשנים
רמי רומנובסקי24/12/2007תופעת בני הנוער המעשנים היא בעיה ידועה.
הסיבה היחידה שהם עושים זאת היא תדמיתית חברתית, כל ההפחדות ונזקי העישון כלל לא מטרידים אותם בגילם, וזאת מכיוון שהנזקים עדיין לא מורגשים והם חיים באשליה שאינם מכורים וכי הם יוכלו להפסיק מתי שירצו.
כהמלצה הייתי מניח להפחדות ולפחדים ממחלות כנושא שיחה ובמקום זה הייתי מתמקד בהסבר התלות שהם יוצרים בעצמם, חשוב להסביר לבתך כי מה שהיא עושה היום עתיד להשפיע על שארית חייה וכי התלות שהיא יוצרת רק תהיה יותר יותר קשה עם הזמן. כמו כן נסי להראות לה שעישון כבר אינו נחשב "קול" בימינו, וכי המעשנים נדחקים לשולי החברה.
בנוסף נסי לברר איתה מה התענוג האמיתי שהיא מוצאת בעישון, תגלי שהיא לא באמת מבינה מה כל כך מהנה בדבר הזה עם זאת היא משלמת על כך מחיר כבד בעייפות, סרחון מהפה, השיער והבגדים ובאי שקט תמידי שמאפיין כל אדם מכור.
נסי למצוא אדם מבוגר כלשהו שהיא מעריכה את דעתו, קרוב משפחה או חבר קרוב, אדם שהוא מושא להערכה אצל בני נוער בגילה, בקשי ממנו להסביר לה את הנושא, לעיתים לצעירים קשה לקבל ביקורת מהוריהם והם עושים הכל כדי להתמרד ולהתנגד.
בנוסף אם וכאשר היא תבחר בכך אשמח להזמינה להשתתף בסדנה שלנו.
בהצלחה
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)